jakies propozycje marek??
pozdrawiam
jakies propozycje marek??
pozdrawiam
B & W MERC Hoya SHMC. lub samo HMC
Dla bardziej szalonych heliopan ale to przerost formy nad trescia dla kompakta
Ja uzywam namiotu, 3 lampek, Sigmy 50mm MACRO i polara - zedjecia wychodza bardzo dobrze. Cala zabawa polega na odpowiednim ustawieniu swiatla.
BTW. douglas bardzo kiepskie te REPLIKI ZEGARKÓW - pewnie aluminium, ktore bardziej odbija swiatlo niz w zegarkach SS, szkla mineralne rowniez gorzej zachowuja sie przy fotografowaniu niz szafirki![]()
mozesz tez pomyslec na nad jakims tlem innym niz bialy, jak w tym przypadku:
do oswietlenie uzyte dwie elfo quant 500ws, ale wydaje mi sie, ze mozna spokojnie zrobic jakimis domowymi metodami
Ostatnio edytowane przez beachcomber ; 13-01-2007 o 15:20
Przede wszystkim dokup chociaż takie tanie flashe to już w tedy można coś kombinować.
Zobacz jak można sobie poradzić w trudnych warunkach http://canon-board.info/showthread.php?t=18579
tak wychodzi mi na aparacie canon z serii g z filtrem hoya polaryzacyjnym shmc. zdjecie przed obrobka w programie graficznym.
co o nim sadzicie??
Odsuniesz to swiatlo pokrecisz levelsami i kontrastem to powinno byc ok. Ale popracuj nad kompozycja jakies to takie krzywawe pomiete nie wiem nie mam czasu teraz dociekac co jest nie tak ale jakos kole w oczy.
Też się przymierzam do wykonania bądź zakupu light boxu, aż wstyd, że jeszcze go nie mam, a mam zlecenie na foto zegarków, no i są refleksy:-(
Refleksy muszą być przy tego typu foto, bo to one oddają piękno chromów i szkła. Tu wystarczyłoby zejść ze szkiełka z tym kawałkiem i było by ok. Jak kupisz namiot to będziesz mieć takie mdłe zdjęcia jak te poprzednie tu zamieszczane.