Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: fotografia zegarkow

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

moje uwagi:

1) kadrowanie
    Załącznik 2315 Załącznik 2316

Dlaczego tak?
    Bo ten pierwszy leży, ktoś go odłożył, nie chce go... natomiast ten drugi aż się prosi, aby włożyć go na rękę.

Mozna by się ewentualnie zastanowić, czy jeszcze lepiej nie byłoby tak:

Załącznik 2317

bo zegarek zwykle wkładamy na lewą rękę.

2) wskazówki.
    U ciebie wskazują przypadkowe godziny. Lepiej ustawić np. dziesięć po dziesiątej lub za dziesięć druga. Wtedy zegarek z katalogu wrecz "usmiecha się" do potencjalnego nabywcy.
    Załącznik 2318

a rzut oka na pierwsza strone jaka przyszła mi do głowy:
    http://www.zibi.pl/
    utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że odkrywamy Amerykę na nowo :-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 09-01-2007 o 11:48
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez douglas Zobacz posta
    tak mi wychodzi najczesciej,

wcale nie najgorzej. materiał wyjściowy calkiem, całkiem

reszte mozesz podciągnąć w szopce. oczywiście jak koledzy wcześniej zauważyli konieczny jest CPL żeby 'zobaczyć" tarcze

Na "zero" czyli bez korekcji. Spodziewałem się ze sa ciemniejsze.

Domyślnie

i jeszcze mała uwaga - nie rób packshotow w opakowaniu.... (vide folia na bransolecie)
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    .........2) wskazówki.
    U ciebie wskazują przypadkowe godziny. Lepiej ustawić np. dziesięć po dziesiątej lub za dziesięć druga. Wtedy zegarek z katalogu wrecz "usmiecha się" do potencjalnego nabywcy........
    Bardzo celna uwaga, w takim ustawieniu wskazówek chodzi również o wyeksponowanie marki (loga) zegarka.
    Pozdrawiam

PrzemoC

douglas
    Guest

Domyślnie

witam
    odnosnie wypowiedzi "gwozdzt"- wszystkie zegarki robie na leząco dopiero pozniej w programie gaficznym obracam je o jakis kat w tym wypadku 90stopni w prawo...
    ustawienie zegarka jak na twojej drugiej fotce jest chyba najlepsze tylko koronke jakos bym musial zmieniec zeby byla po drugiej stronie
    odnosnie wskazowek to prawda ze powinny byc ulozone w jakis systematyczny sposob ale bardzo trudno jest zmieniac to w kazdym zegarku gdy jest ich kilkaset
    wszystkie zdjecia dotychczas robilem w nocy aby jedynym swiatlem bylo swiatlo z zarowek.

odnosnie oswietlenia to zastanawiam sie nad jakimis sofboxami prawdopodobnie dwiema sztukami tylko w takim razie moze doradzilisbyscie:
    1. jakiej wielkosci te softoboxy i jak je ustawic?
    2. oraz jakie lampy do nich dokupic...nie wiem czy mozna moj aparat (przypominam fuji s5000) podlaczyc do lampy blyskowej zeby blyskala w odpowiednim momencie:/ ?
    3. w jaki sposob spolaryzowac swiatlo z takich sofboxow a moze wystarczy tylko filtr na obiektyw aparatu?

w necie znalazlem taka stronek i zastanawiam sie czy pokazany sposob sprawdzilby sie w moim wypadku
    http://www.milso.com.pl/gate/wb31709...t_produkt.html
    wybor pierscionek lub kamea

ps. zadzwonilem do jednej firmy i otrzymalem odpowiedz ze jeden metr kwadratowy folii polaryzacyjnej kosztuje okolo 2tys zl!!
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez douglas ; 09-01-2007 o 15:50

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Staraj się robić zdjęcia w takiej pozycji w jakiej będą prezentowane każde obracanie najczęściej kończy się efektem sztuczności. Tak samo lampy te osram są tyle warte jak się nazywają. O wiele lepszym rozwiązaniem jest robienie zdjęć przy świetle dziennym, (ale nie ostrym słońcu chyba, że w namiocie.) Przejrzyj stocki będziesz mógł zaobserwować, jakie było światło itp. A możesz zamieścić fotkę, którą uważasz za najlepszą?

douglas
    Guest

Domyślnie

to dwie fotku ktore mi sie najbardziej podobaja, nie pamietam tylko czy robilem je w swietle dziennym;/
    no i wlasenie ze swiatlem slonecznym jest taki problem ze w polsce jest go bardzo malo a ja nie moge czekac na sloneczny dzien ktory moze byc za dwa miesiace
    zastanawialem sie ze moze przyczyna tkwi w balansie bieli...
    otoz moj aparat nie ma mozliwosci ustawienia balansu bieli z proby tylko kilka okreslonych, dodatkowo juz wiem ze lampy blyskowe nie moga byc pod niego podpiete wiec pozostawaloby tylko rozwiazanie z lampami ktore reaguja na inny blysk.
    stad wniosek moze jednak wymienic aparat... oczywiscie tylko canon.
    jak myslicie znawcy tematu, zaczac od wymiany aparatu??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez douglas Zobacz posta
    stad wniosek moze jednak wymienic aparat... oczywiscie tylko canon.
    jak myslicie znawcy tematu, zaczac od wymiany aparatu??
    a mozesz mi powiedzieć co ci w tych fotkach nie pasuje ?
    albo moze pokaz efekt do którego dążysz

Takie cos cię zadowala ?

douglas
    Guest

Domyślnie

no wlasnie te dwie ostatnie fotki mi bardzo pasuja
    jakby mi tak wszystkie wychodzily to bym byl bardzo zadowolony.
    druga sprawa jest taka ze to zegarki na paskach z biala tarcza, najprostszy zestaw bo gdy w bialej tarczy odbija sie biala sciana namiotu to nie powoduje rozjasnienia jej koloru.
    najgorzej jest z zegarkami z czarna tarcza na bransoletce bo wtedy czarna tarcza wychodzi jakby byla "malo" czarna.
    odnosnie dolaczonego zdjecia to podoba mi sie, zwlaszcza nasycenie barw:czarne jest czarne (a nie jak u mnie szare), reszta kolorow tarczy tez wyglada naturalnie. jedynie ta bransoletka jest dla mnie jakby za ciemna chyba ze to nie jest stanley steel.
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez douglas ; 09-01-2007 o 20:52

Domyślnie

zacznij zakupy od dobrego polara i pobaw sie krzywymi w PS.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów