Witam Cie Szanowny Użytkowniku! :smile:
Mam pytanie. Otóż kupiłam na Allegro Canona 30D od uzytkownika Macio_Krakow. ( w listopadzie)
Sprzet sprawdzalam na miejscu, i wszystko wydawało sie działać poprawnie. Użytkownik wzbudził we mnie zaufanie. Mam też wszystko, co potrzeba aby oddac sprzed do naprawy na gwaracji (mam nadzieję, ze nie zostałam też w tym aspekcie oszukana), czyli pudełko,karta gwarancyjna, faktura zakupu, kable, etc. Byl zakupiony w Media Markt w Niemczech.
Ma jeszcze gwarancje do maja.
Po wykonaniu kolo setki zdjec zauwalam, iz wszytkie te zdjęcia są "nieostre".
W jednym z serwisów w Krakowie zostalam poinformowana, iz aparat mam back focus. Uzywam obiektywu SIgma EX DG 24-70 1:2.8. Ale przymierzalam inny obiektyw np Canonowska 50 mm, i kit'a ale za kazdym razem wystepuje "back focus".
Pocieszam sie, ze podobno jest to dosc czeste w Canonach 30D, ale tylko servis Canona w Warszawie jest w stanie ta wade naprawic.
W zwiazku z tym nie wiem, czy mam po prostu wyslac DHL aparat i tylko go ubezpieczyc na np. 7 tysiecy zlotych? Wiem, ze moze przesadzam, ale zakładajac taka sytuacje, ze aparat sie gubi w drodze. Albo odsylaja mi tylko body bez obiektywu?
Czy jest jakis sposob, aby sie "zabiezpieczyc". Bardzo dlugo odkladalam pieniadze na ten sprzet a tu taka wpadka![]()
Czy moge od Ciebie dostac jakas porade? Prosze.