Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Tanie teleobiektywy

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a czy ma ktos jakies doswiadczenia z 3M-5CA 8/500 ?? takie ustrojstwo z CCCP, ale na necie opinie sa bardzo rozbiezne.. i zastanawiam sie, czy takim czyms mozna fotografowac samoloty (przy duzej GO cywilne erkrafty), choc nie wydaje mi sie to najlepszym rozwiazaniem.. Po prostu 70-200 mi nie wystarcza, a nie mam kasy na 100-400, nie chce z kolei na mydlo wydawac kasy, a to moglby byc polsrodek za 350PLN...
    40D, 70-200L /f4; 17-40L /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartolomic Zobacz posta
    a czy ma ktos jakies doswiadczenia z 3M-5CA 8/500 ?? takie ustrojstwo z CCCP, ale na necie opinie sa bardzo rozbiezne.. i zastanawiam sie, czy takim czyms mozna fotografowac samoloty (przy duzej GO cywilne erkrafty), choc nie wydaje mi sie to najlepszym rozwiazaniem.. Po prostu 70-200 mi nie wystarcza, a nie mam kasy na 100-400, nie chce z kolei na mydlo wydawac kasy, a to moglby byc polsrodek za 350PLN...
    Nie wiem czy dokładnie ten ale miałem coś takiego do zenita/prakticy. Fajne szkło ale bardzo mało uniwersalne (przede wsystkim brak przysłony). Nie robię zdjęć samolotów ale obawiam się że to nie to. Jego duża zaleta to stosunkowo małe rozmiary.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

dancop
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    Poszukaj na necie info na temat Canona 70-300 IS USM. Mysle ze rozwieje to Twoje watpliwosci na temat tele o przyzwoitych parametrach w normalnej cenie.
    Rozwieje na in plus, czy in minus? Sam się zastanawiam nad tele. Czytałem test na optyczne.pl i gdyby nie felerny autofokus, jaki wyszedł im w testach, to bym się nie zastanawiał chyba dłużej.

Czy ktoś ma/miał ten obiektyw? I potwierdzi, albo zaprzeczy narzekaniom optyczne.pl na totalnie kaszaniasty AF (wolny i nie trafiający).

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dancop Zobacz posta
    Czy ktoś ma/miał ten obiektyw? I potwierdzi, albo zaprzeczy narzekaniom optyczne.pl na totalnie kaszaniasty AF (wolny i nie trafiający).
    Będzie tyle samo potwierdzających co zaprzeczających . MicroUSM który jest w tym obiektywie to ogólnie rzecz biorąc tandeta i trzeba trochę cierpliwości żeby znaleźć dobry egzemplarz. Jak się już taki dobry trafi to efekty pracy AF są znakomite.

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dancop Zobacz posta
    Rozwieje na in plus, czy in minus? Sam się zastanawiam nad tele. Czytałem test na optyczne.pl i gdyby nie felerny autofokus, jaki wyszedł im w testach, to bym się nie zastanawiał chyba dłużej.

Nie posiadam jeszcze tego obiektywu ale wlasnie sie na niego zamierzam. Wlasciwie to czekam na spadek cen ale po plotkach o podwyzkach to w zasadzie jestem w kropce. Obiektyw optycznie jak na uniwersalny zoom sprawuje sie wysmienicie. Ostrosc praktycznie w calym zakresie jest b.dobra. Duzym plusem jest IS ktory pozwala zejsc z czasem przykladowo na lufie 300 do 1/50 i zrobic nieporuszone foto. Jak dla mnie rewelacja. Odniosnie AF to nie mialem zadnych problemow z lapanie ostrosci, oczewiscie bawilem sie tym szklem na dworze przy swietle dziennym a nie w pomieszczeniu przy sztucznym ale przeciez do takich celow ten obiektyw wlasnie jest. Ostrzyl bez najmniejszego wachania i zawsze tam gdzie mial. Takze jak za te pieniadze i parametry to dobre i udane szklo, oczewiscie moim skromnym zdaniem.
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 31-01-2007 o 16:13
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

dancop
    Guest

Domyślnie

Obiektyw pewnie w 99% będzie używany w plenerze i raczej nie po zmroku Jeżeli w takich warunkach AF sobie poradzi, to chyba się skuszę...

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów