Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: 10-22 + 17-85 czy 17-55/2.8 na studniówkę?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    ą... Szkoda tylko, że jeszcze nie wprowadzono w życie technologii pozwalającej na zmianę głębi ostrości PO zrobieniu zdjęcia ;-) Wtedy mógłbym ją sobie powiększać, np. we wnętrzach czy w reporterce.
    ...nie no jasne...najlepiej to jak fotograf w przyszłości dogada się z lustrzanką i samą ją wypuści na zabawę...ona tam zrobi swoje (m.in nagra pełnometrażowy film w rozdzielczości każdej klatki 20Mpx i dodatkowo każdą klatkę w pełnym spektrum głębi ostrości. Po zabawie się spotkają i wymienią poglądy i karty...ale będzie fajnie....no nie mogę się doczekać
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez obserwator ; 08-01-2007 o 20:33

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obserwator Zobacz posta
    ...nie no jasne...najlepiej to jak fotograf w przyszłości dogada się z lustrzanką i samą ją wypuści na zabawę...ona tam zrobi swoje (m.in nagra pełnometrażowy film w rozdzielczości każdej klatki 20Mpx i dodatkowo każdą klatkę w pełnym spektrum głębi ostrości. Po zabawie się spotkają i wymienią poglądy i karty...ale będzie fajnie....no nie mogę się doczekać
    Pozdrawiam
    Gdy ta technika wejdzie w życie, będzie to prawdziwy przełom, gdyż znacznie spadnie ilość zdjęć nie do uratowania. Np. u mnie duży odsetek zdjęć sportowych jest do wyrzucenia tylko dlatego, że aparat nie trafił tam, gdzie chciałem. Będzie można robić zdjęcia na maksymalnej przysłonie, a więc i krótkim czasie, a potem w ps-ie rozszerzyć głębię na nieskończoność. Zastosowań jest wiele, tu wymieniłem tylko kilka.

Ale koniec tego OTa, bo już kupiłem 17-55/2.8. Mam nadzieję, że przyjdzie za kilka dni i nie będę żałował, że pożyczyłem prawie 3/10 pieniędzy od brata ;-)
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Jak kiedyś się przesiądziesz na pełną klatkę/1d (w Twoim przypadku) to to szkło będziesz mógł wrzucić do kosza.
    Nie przesadzajmy. Na allegro da się sprzedać.

Crop będzie istniał zawsze, bo będzie tańszy. Choćby ceny FF spadły, to i tak crop będzie tańszy. A do momentu, w którym cropa będą kupowali tylko ludzie mogący przeznaczyć na sprzęt 2kpln jest daleko.

Moim zdaniem ew. stratę wartości spokojnie rekompensuje posiadanie przez kilka najbliższych lat wygodnego, w pełni wypasionego podstawowego zooma.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Żeby nie zakładać nowego wątku, napiszę tu o problemie, jaki zaistaniał w związku ze studniówką. Otóż sufit na sali będzie wysoki i brązowy, co może dawać zafarb na zdjęciach. Czy problem ten moge rozwiązać, stosując dyfuzor lub balans bieli? Jeśli dyfuzor, to czy ustawiać go w pozycji 45 stopniod pionu? Jeśli balans bieli, to wg szarej karty? Idealnym dla mnie efektem byłoby uzyskanie oświetlenia jak z odbicia od białego sufitu, a ja chcę być jak najbliżej tego ideału.
    Ostatnio edytowane przez Arek Piekarz ; 09-01-2007 o 20:41
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Talking Jaki obiektyw na .....

Witam mam do was pytanie jaki wybrac obiektyw na studniowke (wiem ze jest wczesnie ale trzeba wiedziec ile oszczedzic kasy poniewaz jeszcze lampe musze kupic ) Moze jakies szkla polecicie warte uwagi.
    Bede tam jako gosc moje panny i chce postarac sie zrobic dla nas wspaniale zdjecia;D szkielko prosze max do 2 tys zl

mam obecnie na stanie :30D+ canon EF 85mm f/1.8 USM + Sigma 17-70 f/2.8-4.5 DC Macro filtry Hoya UV.
    Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów