Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 78

Wątek: COs zamiennego dla Canona 17-40L

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

ta 4 to jest... ********a w normlanych warunkach.
    ktos tu pisał ze cos nie tak było ale ja szczerze mówiąc nie widziałem lepiej rysującego obiektywu choc fakt... mało jeszcze widziałem

osobiscie to własnie szukam tego szkła tylko tak do 400 euro jakiegos kilkumiesiecznego z gwarancją na ebay i odkąd wyszła werja IS to ceny powoli osiągają moj pułap

tu masz test http://optyczne.pl/index.php?test=obiektywu&test_ob=34
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Zablokowany

Domyślnie

I nie przesadzaj, że 30d nie szumi na iso 800. Szumi, ale dopuszczalnie - dość. Z moich doświadczeń 70-200/4 ciemnawy na koncert.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

himi. No mniej wiecej to mialem na mysli. Ze ten szum mimo wszystko jest akceptowalny. moze faktycznie poczekac az ceny troche zejda chociaz w przypadku obiektywow to roznie jest. Ech moze na razie zadowole sie tym Tamronem 28-75 co ostatnio dostalem. Nie jest ideal ale.. lepszy niz moja 28-80 Sigma. A co moim pytaniem o ten 17-50? przy Canonie 30D bedzie to x1.6 czy normalna 17-50?

"BTW ten tamron jest 17-50 nie 55 (bo zaraz bedą sie czepiac) i pamietaj ze on tylko na cropa wiec musisz liczyc sie ze stratą przy odsprzedazy jesli najdzie Cie fantazja kupic sobie puszke FF"
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 10-01-2007 o 00:14
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    A co moim pytaniem o ten 17-50? przy Canonie 30D bedzie to x1.6 czy normalna 17-50?
    Będzie 17-50 x 1.6

A że pod cyfrowe to znaczy że ma mocowanie EF-S i na FullFrame będzie lustro zahaczać o obiektyw i dlatego się nie nadaje..
    Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ok juz kojarze o co chodzi>.. dzieki za wyjasnienie Arturs.
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Miasto

Domyślnie

Ech moze na razie zadowole sie tym Tamronem 28-75 co ostatnio dostalem. Nie jest ideal ale.. lepszy niz moja 28-80 Sigma. A co moim pytaniem o ten 17-50? przy Canonie 30D bedzie to x1.6 czy normalna 17-50?
    28-75 to najlepszy Tamron jakiego znam i mysle ze wiekszosc podzieli to zdanie. 17-50 odstaje od niego choc minimanie, tyle ze jest szersze co jest bardzo mocnym argumentem. nim kupiłem 17-40 posiadałem oba wiec mam porównanie.

drugie pytanie to oczywiscie 17-50 x1,6

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No a ja nadal nie wiem czy mam brac 4 i cos dodatkowego czy 2.8 70-200 ale wtedy juz nic
    Jarek

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Heh juz zdecydowalem. Wlasnie niedawno mialem okazje potrzymac te 2.8 i chyba na razie nie dla mnie. w polaczeniu z aparatem robi sie ponad 2 kilo sprzetu co chyba na spacery jest troche za ciezko, a podejrzewam ze na koncercie szybko mi opadna rece. Zamiast tego wezme 70-200 4 (haha w starym opakowaniu po Canonie 350D znalazlem ksiazeczke czekowa gdzie zwracaja 100euro za ten obiektyw. Szkodaze po terminie) i do tego wezme sobie moze szerokiego Tamrona Mysle ze bardziej mnie to ucieszy niz jeden duzy ciezki obiektyw z troche lepszym swiatlem. Jesli zaczne zarabiac fotkami to wtedy moge wpakowac kase w lepsze rzeczy, na razie jako amator zadowole sie tym zestawem Sprzedac bedzie zawsze mozna. Jak widze chetnych nie brakuje niezaleznie czy jest to 4 czy 2,8. Jeszcze pytanie o szeroka Sigme. Warto sie tym zainteresowac? czy od razu tego tamrona?

Jesli chodzi o Sigme to moze byc cos takiego :

SIGMA 18-50 f/2.8 EX
    Sigma 17-35 f.2.8-4

Lub ewentualnie
    TAMRON SP AF 17-35mm
    NEGATYW: TAMRON 17-50 2.8 (od Cichego)
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 10-01-2007 o 02:44
    Jarek

Miasto

Domyślnie

Lub ewentualnie
    TAMRON SP AF 17-35mm
    NEGATYW: TAMRON 17-50 2.8 (od Cichego)
    f4 to bardzo dobry wybór(bo co mam powiedziec sam taką kupuje) ale jesli kupujesz drugi obiektyw to kup to 17-35 jako uzupełnienie tego tamrona ktorego juz masz a nie 17-50
    17-35 jest rozwojowy bo do FF a 17-50 juz nie... wprawdzie piszesz ze nie zamierzasz kupowac nic FF ale wiesz... moze wpadnie Ci jakas ekstra kasa (czego Ci serdecznie zycze) i sie skusisz na 5D

a najlepiej policz jeszcze ze 3 razy pieniądze i moze wystarczy Ci na 17-40 f4 L i 70-200 f4 L

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

na te 17-40 chyba mi raczej nie wystarczy Jeszcze na Tamrona owszem. Co do tej Eli Canona to utwierdzilem sie ze zakupie wlasnie te. Glownym powodem mysli o 2.8 byly fotki koncertowe no ale skoro nie dostaje z nich kasy to bede po prostu musial sobie radzic i Elka 4. W momecie kiedy dostaje sie kase za reportaze i ine fotki to sprawa wyglada inaczej bo mozna inwestowac w lepszy sprzet bo wiadomo ze pracuje na siebie..moze do tego czasu potanieja 2.8 )
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 10-01-2007 o 11:27
    Jarek

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów