Jeśli chodzi o humor, dobrą zabawę i klimat to ja juz mam forum którego jak narazie nic nie jest w stanie przebić. (to ze stopkami na pół ekranu)
Ale na forum CB i Nikona i innych też mam zamiar gościć bo niby dlaczego miałbym się ogarniczać, wszędzie są ludzie od których mozna się czegoś mauczyć.
Ale wracajmy do tematu bo Fora są git, szczególnie te fotograficzne, ale często odciągają od najważniejszego czyli od robienia zdjęc.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez albercikk ; 11-01-2007 o 09:50
C - lustra, szkła i błysk
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
i jeszcze karta do testownia autofocusa...
cholera wszystko to robiłem, ostatnio ceglany mór, chyba też jestem zboczeńcem![]()
P.S. ale ceglany mór ....wykazał poważne rozregulowanie jednego
szkiełka, czym bardziej tele tym gorzej, a to przecież zacne szkło jak za tą cene i sprawne nie ma takich anomali, niestety ciągła redukcja kosztów powoduje że z jakoscią chyba w każdej dziedzinie jest coraz gorzej
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez albercikk ; 11-01-2007 o 11:46
C - lustra, szkła i błysk
Nie wiem jak ludzie moga oceniac cos czego nie mieli w reku :-( . Ochraniacz do LCD jest przezroczysty i nie ma zadnej roznicy w widocznosci z nim i bez niego.
http://www.dpreview.com/reviews/Niko...dmonitor01.jpg
http://www.dpreview.com/reviews/Niko...dmonitor02.jpg
Algorytm Canon'a odszumia wszystko (cos jak obrobka RGB w PS) podczas gdy ten z Nikon'a odszumia oddzielnie kolory (wysoko) i oddzielnie swiatlo (lekko) (cos jak obrobka LAB w PS) wynikiem czego w Nikonie pozostaje maly szum monochromatyczny majacy imitowac ziarno blon negatywowych a w Canon'ie obraz jest pozbawiony tego efektu ktory mozna pozniej dodac w PS za pomoca plugin'ow a w przypadku Nikon'a za pomoga Noise Ninja czy innych pgm mozna to ziarno wyeliminowac.
Oj, uszczelki to bardzo dobra rzecz. Używałem dosć intensywnie D70 przez trzy lata w różnych warunkach, (jeziora, lasy, pustynia) i w zasadzie nie wiedziałem co to znaczy kurz wewnątrz body. A 30D po roku używania w mniej różnorakich miejscach miał wewnetrzą szybkę wyświetlacza zasyfioną że hej.
A osłonka na LCD to bajer. Trzeba uważać żeby jej nie zgubić, co mi się zdażyło.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Pod klapkami są gumowe uszczelki. Nie wiem jak pod guzikami bo nie rozbierałem. Jeśli nawet nie jest to uszczelnienie z prawdziwego zdarzenia, to sprawdza się dobrze. Co prawda nie byłem z nim na pustyni w czasie burzy piaskowej, ale w naprawdę mało czystych miejscach, w tym nie raz na rzeczonej pustyni. Obecny 30D nie ma nawet takich uszczelek. Swoją drogą z 30D jestem bardzo/bardziej zadowolony, ale o uszczelnieniach D70 nie pozwolę powiedzieć złego słowa.
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 22-06-2007 o 13:49
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl