Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 76 z 76

Wątek: Nikon mniej szumi....

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Oj, uszczelki to bardzo dobra rzecz. Używałem dosć intensywnie D70 przez trzy lata w różnych warunkach, (...)
    Niestety nawet jakby mial uszczelki to tutaj nic by to nie dalo:
    Nota bene ciekawy (i na pewno skuteczny) sposob na czyszczenie matrycy, zaden paproch sie nie ostanie
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaelx Zobacz posta
    ....najbardziej zawodny AF jaki było mi dane spotkac, szczególnie przy pracy seriami...
    mam zupełnie inne doświadczenia. W średnio-trudnych warunkach oświetleniowych D70 ostrzy, 5D jeździ w te i we wte :-)
    W tym wypadku o serii w 5D nie mogę nic powiedzieć :-(

PS. Tu i tu szkła 1.4
    Wini

leon28
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    Niestety nawet jakby mial uszczelki to tutaj nic by to nie dalo:

Nota bene ciekawy (i na pewno skuteczny) sposob na czyszczenie matrycy, zaden paproch sie nie ostanie
    fajny test szczelnosci ;-) na forum nikona byl opisany przypadek, kiedy jeden z forumowiczow wpierW%)#&% sie do strumienia, oczywiscie body + obiektyw zaliczyly pelne zanurzenie i ........ (chwila napiecia) wszystko dzialalo po wysuszeniu, ze hej. puszka to d200, obiektywu nie pomne.

Coś już napisał Awatar michaelx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leon28 Zobacz posta
    podziel sie z nami, jesli oczywiscie nie jest to tajemnica, informacja, co to byly za modele.
    Leon w stopce widze ze masz D200, tu już dużo zostało zmienione..
    co do moich modeli to D50 prywatnie i D100 i D70 i 70S
    kiedy robiłem seriami jakieś wydarzenia sportowe to czesto zdarzało się ze po dwóch, trzech klatkach AF szukał punktu, po drugie barwy.. nawet WB typu PRE pozostawiało wiele do życzenia (przynajmniej dla mnie) często było tak że wychodząc w plener lub do pracy po czyszczeniu sensora wracałem ze zdjęciami i już miałem kropki na matrycy, nigdy zresztą nie udało mi sięjej tak wyczyścic żeby była idalne,Nikony sa po prostu kiepskie w szczelności..
    Miałóem również przypadki że samo lustro klapnięciem potrafiło zabrudzić sensor, w środku nikon jest wyłożony dziwnym papierem z wierzchu przypominającym wykładzine i nawet jeśli wyczyściłem matryce to kurz zebrany w tej wykładzinie przy klapnięciu lustrem spadał na matryce, szlag mnie trafiał.. fotografując w pomieszczeniach na wysokim ISO żaden z wymienionych modeli nia radził sobie, zawsze były cyrki z szumami i wspomnianym wyżej WB, pomiar światła nawet spot równiez rzadko kiedy mnie zadowalał mimo iż nie jestem wymagający, w skrócie lubię te aparaty, mam sentyment bo to pierwsza moja lustrzanka cyfrowa, marzy mi się w przyszłości D2X ale póki brak funduszy pozostanę przy Canonie który jest po prostu dużo lepiej skostruowany i oferuje naprawdę więcej pomimo tandetnego wyglądu z zewnatrz.. (mowa o 400D)
    W życiu liczą się tylko chwile a ja wciąż uczę się je zatrzymywać

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leon28 Zobacz posta
    podziel sie z nami, jesli oczywiscie nie jest to tajemnica, informacja, co to byly za modele.
    No to może być kluczowe biorąc pod uwagę, że poszczególne aparaty tego samego producenta potrafią dzielić lata świetlne. Dlatego takie ogólnikowe pisanie nie ma żadnego sensu. Potwierdzm jedno w D50 dobiegaczka jest do .....py . I to nawet w porównaniu z 350tką. Ale na pewno w trudnych warunkach AF jest czulszy. Po za tym to jeszcze też zależy od użytych szkieł.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 23-06-2007 o 01:21
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar roofman

Domyślnie

Ile wypowiedzi tyle skrajności Jak już zaszliśmy z tematu głównego wątku, to ja dodam że w ubiegłym roku zrobiłem cały 63 RP mułowatym 70-300G podpiętym do d50 w trybie ciągłego AF i nie zanotowałem ani jednego zdjęcia z nietrafionym AF. A zdjęć przywiozłem jak pamiętam koło 300szt

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów