Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: EOS 350 Ukryta wada???

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie EOS 350 Ukryta wada???

Witam

na początek fotka:

Chyba wszyscy zauważyli pojawiające się linie na zdjęciach

Do tej pory udało mi się sprawdzić 3 różne Eosy 350 w tych samych warunkach (na meczu i nie tylko) i na każdym występuje podobna wada.
    Dodam tylko że sprawdzałem na różnych obiektywach w różnych konfiguracjach więc powstałe skazy nie są winą obiektywów!

Co najbardziej zaskakujące ta linia nie pojawia się na każdym zdjęciu, robiąc zdjęcia AI SERVO przy trybie seryjnym wada była widoczna na co drugiej, albo trzeciej fotografii.

Czasami np. linia pojawiała się na 1,2 zdjęciu z serii, 3.4.5 było ok a na 6 znowu była linia.

Ustawienia przy których zaobserwowałem w.w wadę:

AI SERVO, ONE SHOT
    ISO 1600-800
    F 2.2 - 2.8 – 3.5
    Tryb seryjny.

Mojego Eosa wraz z całą płytką zdjęć zaniosłem do serwisu (Żytnia) (całe szczęście jest jeszcze na gwarancji) po 4 tygodniach dostałem "naprawiony", wg informacji które otrzymałem została wymieniona matryca i wszystko powinno byc OK.

Postanowiłem przetestowac sprzet na miejscu, oczywiscie linie jak byly tak są dalej.
    Gdy pokazełem zdjęcia usłyszałem że TEN MODEL MOŻE TAK MIEĆ... ręce mi opadły, jakoś gdy kupowałem 350 ani sprzedawca mnie nie poinformowal ani nigdzie w instrukcji nie bylo napisane ze cos akiego moze wystapic.
    Ostatnio edytowane przez jacekT ; 08-01-2007 o 10:13

Bywalec Awatar viTo
    Miasto
    Kędzierzyn - Koźle

Domyślnie

Witam!. ak tylko przyjde do domu z pracy sprawdze czy u mnie tez tak jest... na kicie i na tamronie. a moglbys jeszcze napisac mniej wiecej w ktorym miejscu byla ta linia?? i jaki tryb seryjny?? poertretowy czy na Manual??
    Pozdrawiam viTo
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

zdjecie juz dolaczylem, tryb pracy M + zdjecia seryjne

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

"TEN MODEL MOŻE TAK MIEĆ... " - ha, ha, ha... Chlopaki z Zytniej juz nawet nie sila sie na jakiekolwiek wyjasnienie. Az strach sie bac. Nie wiem czy to bedzie jakiekolwiek pocieszenie ale w serwisie Nikona tez tak jada z ludzmi. Sprawdze czy w 400-setce tez tak jest, bo byc moze ten model tak ma ;-)

No jakbym nie robil to nie wychodzi takie cudo. Na twoim miejscu nie popuscilbym tego zbywaniem ze te modele tak maja, bo to ewidentne nabijanie klienta w butelke. Reklamuj az do skutku.
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 08-01-2007 o 16:02
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czy fotka jest może niedoświetlona i podciągana? Jeśli tak to widzisz sławetny niesławny banding. Trochę nietypowy ale to o to chodzi.

Co za szkło?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Czy fotka jest może niedoświetlona i podciągana? Jeśli tak to widzisz sławetny niesławny banding. Trochę nietypowy ale to o to chodzi.

Co za szkło?
    Może i nie doświetlona, nie wiem. Generalnie na tej hali na której robie światło jest dosyć marne.
    Fotka bez zadnej ingerencji PS czy innych, tylko przekonwertowany RAW na jpg i to wszystko.

Szkło Sigma 70-200 2.8, ale na canonowskiej 50 1.8 tez mi sie to dzieje

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie re

Zrobilem dziecku kilka tysiecy zdjec, w tym i w zadaszonych placach zabaw gdzie swiatla jest jak na lekarstwo, zawsze na all servo i na zadnej fotce nie mialem takich objawow. Licznik zdjec prawie 9k.

Pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

TEN MODEL MOŻE TAK MIEĆ
    widać trafił mi sie jakis wybrakowany egzemplarz
    tylko nie rozumiem czemu po rzekomej wymianie matrycy dzieje sie to samo.
    Jeśli nie naprawia tego za drugim albo trzecim podejściem będę dążył do wymiany na nowe body może się uda :rolleyes:

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekT Zobacz posta
    ...po rzekomej wymianie matrycy...:
    Dokladnie to ujales.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekT Zobacz posta
    Jeśli nie naprawia tego za drugim albo trzecim podejściem będę dążył do wymiany na nowe body może się uda :rolleyes:

Proponuje skorzystac z czegos takiego jak Niezgodnosc towaru z umowa, lub Rekojmii (jezeli zakup byl dokonywany na firme). Wtedy masz prawo zadac wymiany na nowe lub zwrotu gotowki. Przewaznie gwarant bierze wtedy wszystko na powaznie, chociaz najpierw beda starali sie doprowadzic sprzet do uzytku poprzez czynnosci serwisowe, jednak po trzeciej nieudanej naprawie powinni juz wymienic sprzet, lub zwrocic kase (zalezy od ciebie).
    Ślubna
    No i niestety N.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów