Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: EOS 350 Ukryta wada???

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Za te dziwne śmieci odpowiada tylko i wyłącznie elektronika. W serii, zaraz po zrobieniu zdjęcia, w czasie odczytu z matrycy, aparat robi już pewne czynności (af na przykład) do zrobienia następnego zdjęcia. Pewne niedopatrzenia bądź celowe oszczędności na elektronice powodują, że jedno zaczyna zakłócać drugie.

Do tej pory miałem informacje o kłopotach przy stosowaniu obiektywów USM. Napęd USM wymaga specyficznego zasilania, które, oględnie mówiąc, potrafi zakłócać zasilanie pozostałych części aparatu. A tu, o ile dobrze się połapałem w wątku, mamy obiektyw bez USM i też zakłócenia.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    (...)
    Co prawda pisza o utracie ostrosci, a nie o takich "artefaktach", ktore, wedlug mnie, moga (ale nie musza) byc efektem drgan lustra.
    Ale o jakich artefaktach Ty piszesz . Po prostu zwyczajnie masz albo poruszone zdjęcie albo nie. MLU jest po to żeby zwiększyć szansę na to żeby nie było poruszone i tyle.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Z moim canonem wszystko ok uff
    Odniose się może do tego co mi się nasuwa, kiedyś dużo skanowałem odbitek i miałem dokładnie podobne zjawisko, okazało się że czujnik ccd przesuwając się po prowadnicy blokował się, po rozkręceniu przesmarowałem peowadnicę i chula do dziś. Być może matryca jest wadliwie zamontowana i ma drgania ?
    Pozdrawiam
    Canon 350D+Grip; EF-S 18-55; Tamron 17-50 f2.8; Speedlite 580 EX; SanDisk 1GB; SanDisk 2GB II; UV Marumi; Hoya HMC Super 77mm; Canon 16-35 f2.8 L II; Canon 70-200 2.8 L ; UV B+W F-PRO 77mm;http://picasaweb.google.pl/thiel.andrzej

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

ja mam swojego eosa od miesiaca ale nic takiego mi sie nie zdarzyło

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mnie też zaskoczyła ta informacja - robię w bardzo różnych warunkach i trybach, ale nigdy czegoś takiego nie miałem. Pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekT Zobacz posta

[...]

Gdy pokazełem zdjęcia usłyszałem że TEN MODEL MOŻE TAK MIEĆ... ręce mi opadły, jakoś gdy kupowałem 350 ani sprzedawca mnie nie poinformowal ani nigdzie w instrukcji nie bylo napisane ze cos akiego moze wystapic.
    Gdyby ktorys z serwisantow cos takiego przy mnie powiedzial, poprosil bym go o nazwisko a pozniej o polaczenie z przedstawicielstwem Canona na Polske...

No chyba ze wczesniej bym go udusil...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

El_WaRiAtOs
    Guest

Domyślnie

Ja bym sprawdził na innej karcie. Robisz serię zdjęć i może karta nie nadąża ich przyjmować. Dawno temu na jakiejś małpcemojeko kolegi pojawiły się podobne efekty i wymiana karty pomogła.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mojego Eosa wraz z całą płytką zdjęć zaniosłem do serwisu (Żytnia) (całe szczęście jest jeszcze na gwarancji) po 4 tygodniach dostałem "naprawiony", wg informacji które otrzymałem została wymieniona matryca i wszystko powinno byc OK.
    Postanowiłem przetestowac sprzet na miejscu, oczywiscie linie jak byly tak są dalej.
    Gdy pokazełem zdjęcia usłyszałem że TEN MODEL MOŻE TAK MIEĆ
    Małe sprostowanie, nie zaniosłem go bezposrednio na Żytnią, tylko do sklepu którego mam gwarnacje(sklep potem wg swoich zapewnien miał wysłac aparat na Żytnią)
    Sory za wczesniejsze info,ale byłem mocno zdenerwowany jak to pisałem.

Narazie aparat jest juz 2 raz w serwisie, za pierwszym razem jak wspominalem zostala wymieniona matryca, ale i to nie pomoglo, czekam co teraz wymyslą.

A swoją drogą co do sklepu, w którym kupiłem apart i gdzie go reklamowałem byli mocno średnio zainteresowani moją drugą reklamacją ( w dodatku gwarancja konczyla mi sie za 8dni) , wkoncu skonczylo sie na rządaniu zwrotu pieniędzy za wadliwy aparat (zgodnie z ich gwarancją), mam nadzieje ze to podziala i zaczną tratkować sprawę poważnie.
    Jak się sprawa potoczy trzeba poczekać, jeśli po raz kolejny zostane olany opisze to na forum , narazie nie chce zapeszac i sie wstrzymam z podaniem nazwy sklepu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym sprawdził na innej karcie.
    sprawdzałem na 5 albo 6ciu

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

jak na moje to sprzet jest uszkodzony. gdy by ten model tak mial to na serwisach testujacych aparaty na 100% byly by takie foty i opluwanie canonona. trafil ci sie bubel i tyle. jak na moje jestes troche malo agresywny. czasem warto sie zastanowic czy nie lepiej skorzystac z prawa rekojmi - tam nie ma naprawiania - dziala, albo nie.

ja mialem podobne pasy w zenicie - ale tam nawalala migawka.

i co to za firma - sprzedaja aparat - twierdza ze serce uszkodzone (matryca) grzebia, a ty wydales kase i nazywa sie ze nowy...... sprzedaj taki na allegro i napisz ze serwisowany i ze tak ma..... uwielbiam serwisy

kiedys sie bujalem z hdd samsung 250gb bo mi 4 kb padly. 3 razy mi je maskowali to im 3 razy na ich koszt odeslalem hdd kurierem. latwo policzyc ile byli na tym do przodu...
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów