Witam
na początek fotka:
Chyba wszyscy zauważyli pojawiające się linie na zdjęciach![]()
Do tej pory udało mi się sprawdzić 3 różne Eosy 350 w tych samych warunkach (na meczu i nie tylko) i na każdym występuje podobna wada.
Dodam tylko że sprawdzałem na różnych obiektywach w różnych konfiguracjach więc powstałe skazy nie są winą obiektywów!
Co najbardziej zaskakujące ta linia nie pojawia się na każdym zdjęciu, robiąc zdjęcia AI SERVO przy trybie seryjnym wada była widoczna na co drugiej, albo trzeciej fotografii.
Czasami np. linia pojawiała się na 1,2 zdjęciu z serii, 3.4.5 było ok a na 6 znowu była linia.
Ustawienia przy których zaobserwowałem w.w wadę:
AI SERVO, ONE SHOT
ISO 1600-800
F 2.2 - 2.8 – 3.5
Tryb seryjny.
Mojego Eosa wraz z całą płytką zdjęć zaniosłem do serwisu (Żytnia) (całe szczęście jest jeszcze na gwarancji) po 4 tygodniach dostałem "naprawiony", wg informacji które otrzymałem została wymieniona matryca i wszystko powinno byc OK.
Postanowiłem przetestowac sprzet na miejscu, oczywiscie linie jak byly tak są dalej.
Gdy pokazełem zdjęcia usłyszałem że TEN MODEL MOŻE TAK MIEĆ... ręce mi opadły, jakoś gdy kupowałem 350 ani sprzedawca mnie nie poinformowal ani nigdzie w instrukcji nie bylo napisane ze cos akiego moze wystapic.