Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: EOS 350 Ukryta wada???

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

TEN MODEL MOŻE TAK MIEĆ
    widać trafił mi sie jakis wybrakowany egzemplarz
    tylko nie rozumiem czemu po rzekomej wymianie matrycy dzieje sie to samo.
    Jeśli nie naprawia tego za drugim albo trzecim podejściem będę dążył do wymiany na nowe body może się uda :rolleyes:

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekT Zobacz posta
    ...po rzekomej wymianie matrycy...:
    Dokladnie to ujales.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nawet na mocno wyciąganych fotkach z 350-tki nic takiego nie zauważyłem. Czasem pojawiają się bardzo słabe poziome postrzępione linie ale to po wyciąganiu zdjęcia bardzo mocno niedoświetlonego.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=11173

Kiedyś zauważyłem podobny efekt na niedoświetlonym i wyciąganym zdjęciu ze szkłem USM i ISO1600. Zdjęcie było robione w trybie TV + AF w trybie Servo.

Na zdjęciach prawidłowo naświetlonych i bez podciągania ekspozycji w edytorze RAW takie cuda mi się nie zdarzają.

pawelnow
    Guest

Domyślnie

o kurcze ja na 350 miałem ponad 73 tyś zdjęć , padła w końcu migawka wymienili na gwarancji ale coś takiego pierwszy raz widze. Wyglada jakby porysowany filtr przed matrycą ale to takie moje subiektywne zdanie . Czyściłes matryce może ?

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

Witam
    Do tej pory udało mi się sprawdzić 3 różne Eosy 350 w tych samych warunkach (na meczu i nie tylko) i na każdym występuje podobna wada.
    Pytanie - czy zdjecia ze wszystkich tych 3 aparatow wywolywales tym samym programem?
    i czy uzywales zawsze tej samej karty pamieci?
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jeśli nie naprawia tego za drugim albo trzecim podejściem będę dążył do wymiany na nowe body może się uda :rolleyes:

Proponuje skorzystac z czegos takiego jak Niezgodnosc towaru z umowa, lub Rekojmii (jezeli zakup byl dokonywany na firme). Wtedy masz prawo zadac wymiany na nowe lub zwrotu gotowki. Przewaznie gwarant bierze wtedy wszystko na powaznie, chociaz najpierw beda starali sie doprowadzic sprzet do uzytku poprzez czynnosci serwisowe, jednak po trzeciej nieudanej naprawie powinni juz wymienic sprzet, lub zwrocic kase (zalezy od ciebie).
    Ślubna
    No i niestety N.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelnow Zobacz posta
    o kurcze ja na 350 miałem ponad 73 tyś zdjęć , padła w końcu migawka wymienili na gwarancji ale coś takiego pierwszy raz widze. Wyglada jakby porysowany filtr przed matrycą ale to takie moje subiektywne zdanie . Czyściłes matryce może ?
    Oczywiście, że czyszczę matryce co jakiś czas, ale Twoja teza o porysowaniu filtra AA wydaje mi się chybiona. Jakby był filtr porysowany to by wyłaziło na każdym zdjęciu a w szczególności na zdjęciach typowych dla testowania brudnej matrycy. Powtarzam jeszcze raz taka sytuacja miała sporadycznie miejsce wyłącznie po spełnieniu następujących warunków:
    1)KOREKTA EKSPOZYCJI na + podczas wywoływania RAW
    2) wysokie czułości ISO 800-1600
    3) szkło USM
    4) AF w trybie Servo

Poza tym zaprezentowanie zdjęcie to CROP 1:1 a nie przeskalowana klatka

Bywalec Awatar krzypol
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Moja puszka ma na liczniku ponad 12500 i nic podobnego nie zarejestrowałem. Nie daj się "żytniarzom" i reklamuj do skutku. Powodzenia

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Reklamuj ile wlezie coś takiego to nie jest coś co można skwitować stwierdzeniem:
    TEN MODEL MOŻE TAK MIEĆ
    .
    Toż to bzdura wierutna.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów