Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zakupy na Teneryfie

Coś już napisał

Domyślnie Zakupy na Teneryfie

Około 5 lat temu byłem na Teneryfie i wówczas sprzęt foto w sklepach w Los Christianos był ok. 50% tańszy niż w Polsce. Ponownie się tam wybieram i jestem ciekaw czy ta sytuacja jest podobna? Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podzielił się swoją wiedzą ( bo nie wiem czy czekac z zakupami, czy też pojechać tam doposażony)

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witam,

Ja byłem tam też ok 5 lat temu - i mam podobne wrażenia. Co najmniej o połowe tańsze.
    Natomiast jest jeden problem - nie do końca jest pewność, że sprzedawany tam sprzęt jest autentyczny. Mój ojciec, podczas pobytu na Teneryfie kupił baterie do kamery (taką o bardzo dużej pojemności), a okazało się, że trzymała krócej niż standardowa, dołączana do kamery.
    Także przy zakupach na Teneryfie zalecam ostrzożność.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

baterie latwiej podrobic niz body albo eLke
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    baterie latwiej podrobic niz body albo eLke
    Racja, na pewno łatwiej.
    Co nie zanczy że nie sprzedaje się podrabianych body czy obiektywów.

Kiedyś miałem sam zegarek z turcji - oczywiście nie był oryginalny - . Chodził bez problemu 2-3 lata. A jak się zepsuł, oddałem go do zegarmistrza - to nawet on nie poznał się, że to podróba, tylko wysyłał mnie do autoryzowanego serwisu :grin:

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Tez tam byłem :-) i z tego co wiem od gościa który jest tam rezydentem, to trzeba wiedzieć gdzie dokładnie w którym sklepie można kupić bezpiecznie sprzęt bez obawyo to, że nie nabiją Cię te pakistańce czy marokańczycy w butelkę.
    Skoro byłeś tam to wiesz, że prawie co czwarty czy piąty sklep na wyspie to elektronika. Bo o zwrotach ewentualnych czy też gwarancji raczej zapomnij, czyba że znasz kogoś kto jest tam na stałe. Chciaż nie wiem czy i to załatwi sprawę?
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Coś już napisał

Domyślnie

To wiem,że ciemnoskórzy sprzedawali obudowy kamer z kamieniem w środku Ale w sklepach pod czerwonymi palmami raczej było bezpiecznie. Chcę kupic szkło i mogę je sprawdzić na miejscu. Może ktoś kupował i wie co jest grane Ale jeśli mam kwit ze sklepu i światową gwarancję Canona to z tego co czytałem na forum jest to w Polsce honorowane - czy się mylę ?

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jeśli szkło to ok, sprawdzisz na miejscu. Do uwzględnienia gwarancji europejskiej potrzebujesz podbiego druku gwarancji przez sklep i dowodu zakupu.

A jak sam pamiętasz to jeśli masz tylko talent do targowania to można naprawdę dużo taniej tam kupić. Też mnie korciło :-)
    Nex :cool:

Pozdrawiam,
    Jurek.

Coś już napisał

Domyślnie

Jestem salesmanem Liczę na "doświadczenie zawodowe" - chociaż od hindusów można się uczyć.

Coś już napisał

Domyślnie

Są tu moje dwa watki, mogę poprosi admina o ich połączenie? Błąd w sztuce

Coś już napisał

Domyślnie

Oni raczej wykorzystują to, że fabryka produkuje do 15.00 dla Canona, a potem dla Hindusów Szkła będą raczej niepodrabiane

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów