Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Puchar Świata w Zakopanem

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoglaf Zobacz posta
    Dzięki za rady - ja byłem na skokach w również przed rokiem ale wtedy nie miałem jeszcze canona tylko Olympusa 8080WZ więc szansy na dobre zdjęcie nie było - tym bardziej, że byłem na dole w sektorze C. W tym roku mam bilety własnie na wspomniany przez Ciebie sektor A więc...

Co do techniki to planuję robić z ręki - nie bedę targał monopoda - myślę o zakresie 200-250mm, czasch rzędu 1/600-1/800, iso 400/800, f/4

to oczywiście teoretyzowanie ale od takich ustawień planuję zacząć próby - nie mam pewności co do servo - boję się że 350 polegnie przy tym - zacznę próby od one shot - oczywiście ustawię centralnie AF.

I zobaczy się co wyjdzie
    Z tym czasem to przesada ja robłlem f4 75mm bo więcej nie było :wink: i czasy jakies poniżej 1/200 (chyba 1/160 wtedy wychodziły) bo inaczej wsio zamrożone.Monopoda sobie dpuść - ja wszycho z ręki robiłem - inaczej sie nie da.
    Cyknij kilka na próbę i sam zobaczysz jaki czas musisz mieć.Sprzęt masz lepszy od mojego jak wtedy byłem więc zbliżenia będziesz miał super.
    Tylko idź wcześniej bo zajmą Ci najlepsze miejscówki ( to jest chore, że miejsca nie są numerowane) .
    Są tam takie chyba 2 wieżyczki jeszcze nad trybunami - tam to jest miejscówka na focenie - jak Ci sie uda to wal tam jak w dym .

Właśnie sprawdziłem w którym sektorze byłem to był A a nie C(C jest nieco gorszy niestety bo z dołu widać a nie z boku - ale później w trakcie może uda Ci sie przedostać na inna sektry - mnie się udało :wink: .
    Tu masz mapkę skoczni:
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 07-01-2007 o 17:27
    5D + L

Uprawnienia umieszczania postów