Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Error99 z BG-E2 ! !

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie Error99 z BG-E2 ! !

czy mial ktos error99 spowodowany przez grip z 20d? ostanio na weselu wyskoczyl error99 i nic nie pomagalo (przeladowalem karte i obiektyw) blad nie znikal nawet po wylaczeniu aparatu. dopiero po ponownym zamontowaniu gripa wszystko wrocilo do normy choc powtorzyl sie jeszce raz.... strachu sie ozarlem... nie moge znalezc watku o bledzie 99 i bg e2 wiec prosilbym o wasze dowswiadczenia w tej kwestii
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 07-01-2007 o 13:42
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie mialem ale gdzies slyszalem/czytalem o tym.
    Nawet wczoraj pisalem - ERR99 nie nalezy jednoznacznie kojarzyc z obiektywem!!!
    ERR99 to blad "INNY" , najczesciej elektroniczny, spowodowany na stykach.
    Najpowszechniejsze przyczyny bledow na stykach to:
    - niekompatybilny/stary obiektyw powoduajacy zla komunikacje bagnetu EF
    - uszkodzony obiektyw, np z uszkodzonym bagnetem albo przyslona = niemozliwosc domkniecia przyslony powoduje taki blad
    - zabrudzone styki uniemozliwiajace poprawna komunikacja
    - styki to moga byc: w bagnecie, w gniezdzie kart pamieci, w zasilaniu , w gripie

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Też od czasu do czasu wyskakuje mi error99, ale umnie wyciągnięcie akumulatorków i powtórne włożenie zawsze pomaga.
    Przyczyną mojego błędu jest na 99% grip, gdyż zdarza mi się to ze wszystkimi szkłami, a szczególnie z 24-105.
    Tak swoją drogą to zastanawiam się czy przypadkiem nie reklamować mojego gripa, bo mam go jeszcze na gwarancji.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    strachu sie ozarlem...
    Tak swoją drogą to mnie się też zdarzył E99 przy zmianie szkieł w 350-tce też na bardzo ważnej imprezie w magistracie.
    Od razu lód zimny na plecach - szybki restart - wpięcie i wypięcie obiektywu...... Uffffff.. działa . Najlepsze jest to że zawsze kiedy mam dwa body nigdy nic się nie dzieje. Wtedy akurat nie miałem . Także jest jak pisze Vitez ten błąd jest generowany min. przez styki.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów