Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 82

Wątek: szukanie laptopa

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    ale mogłbyś mi to przybliżyć?
    Bo ja to widzę taK:
    -- obróbka - OK, jest miejsce na narzędzia PS (ale czy na lapku będziesz obrabiał zdjęcia?)
    Tak.

Wybacz, ale co jest nie tak z DOBRYM laptopem, ze obrobka zdjec na nim to abstrakcja? Nie mowie teraz o zastosowaniu profi (np. do druku), ale zdjecia z plenerku - czemu nie?

Poza tym sa jeszcze inne programy, ktorych sie uzywa - Illustrator, Flash itp. W obu sa paletki i w obu panorama sie przydaje.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Nikt nie odpowiedział na moje pytanie, bo być może zginęło w offtopie które się utowrzyło

No nic. Padło jednak na ACER'a.
    Co sądzicie? ACER

Do wyboru była jeszcze Toshiba

Hę?? Dobry wybór??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To ja powiem tak Obecnie Mam 2 x Dell i 1 x Asus + w robicie jescze wiecej Dell'i Sony, Samsung. Powiem tak PACKARD BELL'owi mowimy nie.
    Kupujcie wszystko tylko nie Packard Bell (to moje prywatne zdanie). Packard Bell to czesc firmy NEC. Mam kulku znajomych co maja te laptopy i 1dno co moge powiedziec Kazdy laptop ma praktycznie te same bebechy (procek, dysk, pamieci, chipset'y itd.) niestety laptopy firmy Packard Bell sa srednio 20-30% wolniejsze od czegokolwiek porownywalnego. Nie wiem jak ni to robia ale jakos zwalniaja co sie da (nie pomaga dowalenie pamieci i wymiana dysku ma szybszy - sprawdzone kilkukrotnie).

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Co sądzicie?
    W 1 nie podoba mi sie procesor, pojemnosc HDD i karta graficzna. W drugim nie podoba mi sie karta graficzna i system operacyjny.
    No ale zalezy od wymagan... tak pobieznie przegladajac laptopy to ja chyba nie znajde spelniajacego moje wymagania .

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    W 1 nie podoba mi sie procesor, pojemnosc HDD i karta graficzna. W drugim nie podoba mi sie karta graficzna i system operacyjny.
    No ale zalezy od wymagan... tak pobieznie przegladajac laptopy to ja chyba nie znajde spelniajacego moje wymagania .
    No tak właśnie myślę -że każdy ma w zasadzie trochę inne zdanie i inną opinię.
    Tak jak mówiłem - to ma być do codziennego netowania, filmów, muzyki, zrzucania fotek itp. Nic zaawansowanego. Więc myślę, że to im wystarczy a w czasie się okaże czy rosną ich potrzeby komputerowe.
    Słyszałem kiedyś, że ACER'y się nadmiernie grzeją. Natomiast dziś kumpel mi gadał, że dobrze że wybrał tego ACER'a bo się mniej grzeją od Toshiby. Że niby ACER'y się mocno poprawiły.

PS. Wiem Vitez, że ten Intel byłby lepszy od AMD'ka. Chyba nawet mniej prądu żre, stąd bateria w Toshibie trzyma o godzinę dłużej. Ale czy to najważniejsze???
    Z kolei w ACER'rze jest kamerka i nie trzeba dokupywać osobno - stwierdzili ;-)
    Także to działa na tej zasadzie. Normalni (nie w pełni świadomi, średnio-zaawansowani) użytkownicy sugerują się czasem takimi rzeczami/wyglądem laptopa/bajerami. I też tak wybrali. Parametry nie są przecież najgorsze - będzie dobrze. Ma o wiele lepsze parametry od mojego laptopa, a ja na mojego nie narzekam - choć już stary ;-)

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

drugi (jak juz wspomnial Vitez) ma system WMC ale za to ten upgrade do Visty wychodzi jakos niedrogo a na Turionie i 1gb ramu dalby juz jakos rade. wiadomo, ze Vista bedzie dobrze dzialac za rok, moze dwa (SP1, 2, 3.. ) ale tak czy inaczej przesiadka bedzie (z czasem) nieunikniona.

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Na 'Viście' mi specjalnie nie zależy. Na razie nie ma takiej potrzeby. Zwykły XP wystarczy.

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Nikt nie odpowiedział na moje pytanie,
    Lączę się z Tobą w sprawie wyboru. Ale to tak jak z komórką
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=13246
    Wini

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

O i znalazlem pasujaca mi konfiguracje:

Latitude D820

Procesor
    Intel Core Duo T2400 1.83 GHz
    2 MB Cache, 667 MHz FSB

Pamięć RAM
    1024 MB DDR2 667MHz

Karta graficzna
    nVIDIA Quadro NVS 120M 512MB

Matryca LCD
    15.4 " WSXGA+ (1680x1050)

Twardy dysk
    100 GB 7200 rpm

Napęd optyczny
    24 x CD-RW/DVD Combo zewnętrzny

Bateria
    Litowo-Jonowa 85 WHr 9-cell

Teraz tylko gdzie taki znalezc do kupienia w cenie ponizej 6 tys .

Domyślnie

Tak apropo acera to nie ma w Polsce serwisu (był ale już jest zamknięty) - w razie czego czeka cię wysyłka do Czech - zawsze sporo zamieszania. Oprócz różnych parametrów (typy prcesory itp) zwróć uwagę na rodzaj wyjść jakie ma, gdzie są rozmieszczone, wilekość baterii, możliwość dołączenia drugiej (super srawa multibay) - w przypadku laptopa to chyba czasem ważniejsze niż procko-dysko-ramy

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów