Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 82

Wątek: szukanie laptopa

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

hmm kupic toshibe albo hp :P

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kula Zobacz posta
    bylem dzisiaj w paru sklepach i zaczolem sie intensywnie interesowac Pavilion DV6140 w kareten za 4499 ale jest maly problem ;/
    zaczolem czytac ten temat na forum kttore znalazlem o laptopach i sie troche przerazilem tym piszczenia
    wie ktos cos o tym ?
    link do tematu
    p.s. dziekuje bardzo za wszelka pomoc dalej szukam czegos moze jutro sie przejade do sklepu jeszcze obejzec tego HP
    To obejrzyj sobie jeszcze test: http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...ea.2525.0.html

Ja mam odlozony egzemplarz w Vobisie do czwartku, ale ostatecznie chyba zrezygnuje i zostane przy Toshibie.

Do tej pory wydawalo mi sie, ze wszelkie matryce TruBrite, Crystal i cokolkwiek tam jeszcze duzo lepiej oddaja kolory i kontrast. Tymczasem po przejrzeniu testow jawia sie one jako utrapienie.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

chyba zrobie to samo to ty ale mam pytanie jaką bys/byście polecali toshibe do 4500 i podobnymi parametrami co HP bo chyba takiej nie ma ;/
    pozdrawiam

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja typuję następujące modele dla siebie:
    TOSHIBA Satellite A100-847 (bo core 2 duo)
    TOSHIBA Satellite Pro A100-243 (bo porzadna karta graficzna)
    Toshiba Sat A100-196

Z tego co widzialem w testach na www.notebookcheck.pl to w tej chwili Pro A100 moze sie poszczycis matryca o dosyc dobrym kontrascie, okolo 217:1. Nie jest to Qosmio z 674:1, ale ten znowuż jest mało mobilny.

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Coś już napisał Awatar Hallgerd

Domyślnie

Mam podobny problem, szukam laptopa do obróbki zdjęć. Stacjonarrny ze względów osobisto-lokalowych i innych nie wchodzi niestety w grę. Fundusze do ok. 5000. Na razie wybrałam TOSHIBA Satellite P100-257 , (bo 17 cali) tylko RAM-u od razu dokupię. Trochę się boję, że wydam tyle pieniędzy, a monitor nie będzie dobry (tyle tu się naczytałam o odbiciach, zmianach koloru itp.). Chociaż moje porównania nie odnoszą się do jakiegoś dobrego, profesjonalnego monitora. W tej chwili czasem udaje mi sie usiąść przy starym komputerze z monitorem LG flatron ez T710BH.

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

szczerze to nie wiem co to jest Packard Bell ale jest cos takiego:
    W8933 17'' WSXGA DV T2300 1.66 GHz 1024MB 120GB DVD+/-RW DL X1600 WiFi XP HE PL - ~5400,-
    Klasa produktu: Notebook; Rodzina produktów.: EasyNote; Klasa procesora: Intel Core Duo; Kod procesora: T2300E; Prędkość procesora: 1,66 GHz; Częstotliwość szyny FSB: 667 MHz; Pojemność pamięci podręcznej: 2 MB; Technologia Hyperthreading: Nie; Technologia Centrino: Nie; Technologia Centrino Duo: Tak; Pojemność dysku: 120 GB; Zainstalowana pamięć: 1024 MB; Rodzaj pamięci: DDR2; Maksymalna wielkość pamięci: 2048 MB; Ilość banków pamięci: 2 szt.; Ilość wolnych banków pamięci: 0 szt.; Przekątna ekranu LCD: 17 cali; Typ ekranu: TFT WXGA Diamond View; Maksymalna rozdzielczość LCD: 1440x900; Maksymalna rozdzielczość karty: 2048x1536; Typ karty graficznej: ATI Mobility Radeon X1600; Zainstalowana pamięć wideo: 128 MB; Dodatkowe informacje n/t zainst. pamięci: Przydzielana dynamicznie do 512MB; Karta dźwiękowa: AC97 6-cio kanałowy; Napędy wbudowane: DVD Super Multi drive Double Layer (DVD-RAM, DVDąR/ąRW); Typ gniazda rozszerzeń: 1 x Express Card/54; Urządzenia wskazujące: Touchpad; All-in-one: Tak; Rodzaj baterii: Li-Ion; Przybliżony czas pracy na bateriach do:: 2 godz.; Złącza zewn.: 1x FireWire (IEEE1394), 1 x DVI, 4 x USB 2.0, TV-out (s-video), 1x RJ45 (LAN), 1x RJ11(Modem), S/PDiF, 1 x line-in, wyjście słuchawkowe, wejście na mikrofon, Wejście zasilania (DC-in); Bezprzewodowa karta sieciowa: Tak; Typ bezprzewodowej karty sieciowej: IEEE 802.11a/b/g; Bluetooth: Nie; IR (podczerwień): Nie; Czytnik kart pamięci: Tak; Typy odczytywanych kart pamięci: MemoryStick, MemoryStick Pro, MultiMedia Card, SecureDigital Card; Wyposażenie standardowe: 1x10/100BaseTX FastEthernet (RJ45), Modem 56K V.92, głośniki stereo + subwoofer; Dołączone oprogramowanie: Norton Internet Security™ 2006 (zawiera bezpłatne aktualizacje w ciągu 90 dni), Norton Antivirus (90-dniowa darmowa wersja), Cyberlink PowerDVD, Ulead Photo Impact 10, Ulead Video Studio 8.0 SE, Ulead Video Tool Box 2 SE, Skype, Sonic; Stacje dokujące (opcja): UWAGA: brak złącza Port Replikatora; Zainstalowany system operacyjny: Microsoft Windows XP Home PL; Gwarancja/rękojmia: Gwarancja producenta 24 msc; Dodatkowe informacje o gwarancji:: 24 miesiące w serwisie; Głębokość: 275 mm; Wysokość: 38 mm; Masa brutto: 3,7 kg; Dodatkowe informacje: Klawiatura numeryczna, Panel dotykowy - Multimedia, Aluminiowe oparcie dłoni, Dysk: Fujitsu (MHV2120AT) Ultra ATA 100, 8MB Cache.
    lub za ~4700,-
    SW61-203 17'' DV Turion 64 X2 1.6GHz 1024MB 120GB DVD+/-RW DL GF7300 TV WiFi XP
    Klasa produktu: Notebook; Rodzina produktów.: EasyNote; Klasa procesora: AMD Turion 64X2; Kod procesora: TL-50; Prędkość procesora: 1,6 MHz; Pojemność pamięci podręcznej: 512 kB; Technologia Hyperthreading: Nie; Technologia Centrino: Nie; Technologia Centrino Duo: Nie; Pojemność dysku: 120 GB; Zainstalowana pamięć: 1024 MB; Rodzaj pamięci: DDR2; Maksymalna wielkość pamięci: 2048 MB; Ilość banków pamięci: 2 szt.; Ilość wolnych banków pamięci: 0 szt.; Przekątna ekranu LCD: 17 cali; Typ ekranu: TFT WXGA Diamond View; Maksymalna rozdzielczość LCD: 1440x900; Maksymalna rozdzielczość karty: 2048x1536; Typ karty graficznej: NVIDIAŽ GeForce™ Go 7300; Zainstalowana pamięć wideo: 64 MB; Dodatkowe informacje n/t zainst. pamięci: Przydzielana dynamicznie do 512MB; Karta dźwiękowa: AC97 6-cio kanałowy; Napędy wbudowane: DVD Super Multi drive Double Layer (DVD-RAM, DVDąR/ąRW); Typ gniazda rozszerzeń: 1 x Express Card/54; Urządzenia wskazujące: Touchpad; All-in-one: Tak; Rodzaj baterii: Li-Ion; Przybliżony czas pracy na bateriach do:: 2 godz.; Złącza zewn.: 4 x USB 2.0, 1x FireWire (IEEE1394), TV-out (s-video), 1x RJ45 (LAN), 1x RJ11(Modem), 15-stykowe D-Sub (wyjście na monitor), S/PDiF, wyjście słuchawkowe, wejście na mikrofon, Wejście zasilania (DC-in); Bezprzewodowa karta sieciowa: Tak; Typ bezprzewodowej karty sieciowej: IEEE 802.11a/b/g; Bluetooth: Nie; IR (podczerwień): Nie; Czytnik kart pamięci: Tak; Typy odczytywanych kart pamięci: MemoryStick, MemoryStick Pro, MultiMedia Card, SecureDigital Card; Wyposażenie standardowe: 1x10/100BaseTX FastEthernet (RJ45), Modem 56K V.92, głośniki stereo, Hybrid TV Tuner; Dołączone oprogramowanie: Norton Internet Security™ 2006 (zawiera bezpłatne aktualizacje w ciągu 90 dni), Norton Antivirus (90-dniowa darmowa wersja), Cyberlink PowerDVD, Ulead Video Studio 8.0 SE, Ulead Photo Impact 10, Ulead Video Tool Box 2 SE, Skype, Sonic; Stacje dokujące (opcja): UWAGA: brak złącza Port Replikatora; Zainstalowany system operacyjny: Microsoft Windows XP Home PL; Gwarancja/rękojmia: Gwarancja producenta 24 msc; Głębokość: 276,5 mm; Wysokość: 35,7 mm; Szerokość: 393 mm; Masa brutto: 3,7 kg; Dodatkowe informacje: Aluminiowe oparcie dłoni, Klawiatura numeryczna, Dysk: Seagate ST9120822A Ultra ATA/100, 8MB cache, 5400 RPM, TV TUNER DIGITAL Life View zewn. Express Card, Pilot zdalnego sterowania (Notebook, TV Tuner).
    jezeli to cos nie za bardzo to nic ciekawszego od Toshiby P100-257 nie znalazlem :]

co do powloki "szklanej" na lcd - siedze wlasnie przy monitorku NEC 20WGX2 z taka wlasnie powloka (opticlear) - idzie sie przyzwyczaic ale znowu laptopa sie przenosi i uzywa czasami przy swietle slonecznym..

LINK
    Ostatnio edytowane przez blum ; 10-01-2007 o 00:07

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kupiłem 6 miesięcy temu Asusa F2J 5D002...Jak narazie nie miałem z nim najmniejszego problemu...Wykorzystuje go głównie do ACad-a, PS, 3ds...Pracuje mi się na nim bardzo wygodnie i sprawnie... Wtedy zapłaciłem za nigo ok 4600pln ale teraz spokojnie kupic go można za ok 4300...Szczerze go polecam, bo jeszcze nigdy mnie nie zawiódł...

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hallgerd Zobacz posta
    Na razie wybrałam TOSHIBA Satellite P100-257 , (bo 17 cali)
    Cytat Zamieszczone przez brzoza_tb Zobacz posta
    Asusa F2J 5D002
    15"

Hallgerd'owi chyba glownie chodzi tutaj o wielkosc matrycy

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

to ja szukam wlasnie z matryca 15.4 mailem 16 i to za duzo komputer juz nie staje sie mobilnym
    a co myslicie o TYM
    dellu bardzo mi sie podoba i wlasnie nie wiem ;/

Coś już napisał Awatar Hallgerd

Domyślnie

To prawda, mobilność nie jest u mnie kryterium, raczej wielkość i jakość matrycy za rozsądną cenę. Gdybym mogła z pewnością kupiłabym stacjonarny.
    Może ktoś wie, czy monitoty tego laptopa można porównać ze zwykłymi, crt. (LG)

A i imię Hallgerd, jak i inne żeńskie imiona obce kończące się spółgłoską, raczej się nie odmienia :wink:

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów