Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Hitachi i 1TB

Uzależniony

Domyślnie Hitachi i 1TB

Dzisiaj Hitachi wypuscilo na rynek nowy dysk HDD 1 Terabyte (1Tbyte), ehh az lezka sie w oku kreci jak wspomne mojego pierwszego TWARDZIELA w pierwszym OPTIMUSIE ktory mial szalone 540MB HDD i 8MB pamieci

http://dpnow.com/3351.html

Together, Hitachi GST and its competitors are expected to drive HDD capacities to the 10Tbyte level in late 2014

... zaraz, zaraz a jaka jest jednostka po TB ?
    Ostatnio edytowane przez miszaqq ; 07-01-2007 o 00:55
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

540MB? ja miałem 40MB
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    540MB? ja miałem 40MB
    pozno wszedlem w PC, najpierw byl C64 pozniej jedna amiga i kolejna a zaraz po niej wysniony i wymarzony OPTIMUS z Pentium 75 i wlasnie 540MB HDD (ktory zreszta dziala nadal)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mój też miał 40Mb a dodatkowo jak mi brakło miejsca podpiąłem używanego odkupionego 20Mb jako drugi napęd. Ale o i tak było magic, mój pierwszy komp - Atari 64 miał 64 kb pamięci operacyjnej, żadnego dysku, nawet stacji nie miał tylko magnetofon I nigdy nie zapomnę jak go znalazłem w pudełku.

1Tb, hmm jeszcze chcę cenę zobaczyć, bo takie dyski to już dawno były, tylko do zastosowań specjalnych.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    1Tb, hmm jeszcze chcę cenę zobaczyć, bo takie dyski to już dawno były, tylko do zastosowań specjalnych.
    no tak, mowimy tutaj oczywiscie o 1 na rynek masowy, a cena mysle ze nie bedzie az tak straszna, 500MB tez Hitachi kosztuje na wyspach 120Ł wiec ponizej 1000zl, oczywiscie nie mozna mowic o prostym mnozeniu ze 1TB bedzie kosztowal 240Ł ale mysle ze w 400Ł sie zamknie, pytanie narazie tylko po co ? bo ciezko mi jak narazie zapelnic moj 320GB zewnetrzny a co dopiero mowic o 1TB

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszaqq Zobacz posta
    no tak, mowimy tutaj oczywiscie o 1 na rynek masowy, a cena mysle ze nie bedzie az tak straszna, 500MB tez Hitachi kosztuje na wyspach 120Ł wiec ponizej 1000zl, oczywiscie nie mozna mowic o prostym mnozeniu ze 1TB bedzie kosztowal 240Ł ale mysle ze w 400Ł sie zamknie, pytanie narazie tylko po co ? bo ciezko mi jak narazie zapelnic moj 320GB zewnetrzny a co dopiero mowic o 1TB
    Na razie tak, ale jak się pojawią cyfrowe małpki z matrycą 20MPX (pewnie za całkiem niedługo) to takie dyski zapełniać się będą raz, dwa ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wiesz to zależy. W jednym kompie mam w sumie 0,5TB i jest już ciasnawo . Także wcale nie od rzeczy bedą takie pojemności. A jak zrobią rawy 16 bit o rozpiętości tonalnej przekraczającej wszelkie możliwe wyobrażenia to gdzieś je trzeba będzie trzymać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ale to nie jest jakaś specjalna rewolucja (poza psychologiczną ;-)) Pojawiły się dyski 500MB.. 750MB.. a teraz 1TB A i tak najlepszy współczynnik cena/pojemność mają ciągle 320GB :-D

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

wspomienia wróciły jak to bylo ze na dysku 200MB człowiek pomieścił windows 3.11, wordperfect, corela v3, 50 gier i masę nikomu niepotrzebnych programow a wszystko to działało z 4MB ramu i kartą graficzną TRIDENT 512kB, kolejne komputery to kolejne dyski 2GB, 20GB, 120GB obecnie 320GB wychodzi na to ze kolejny to wlasnie 1TB

Coś już napisał

Domyślnie

Dzisiaj Hitachi wypuscilo na rynek nowy dysk HDD 1 Terabyte (1Tbyte), ehh az lezka sie w oku kreci jak wspomne mojego pierwszego TWARDZIELA w pierwszym OPTIMUSIE ktory mial szalone 540MB HDD i 8MB pamieci
    ... zaraz, zaraz a jaka jest jednostka po TB ?
    To jest rewolucyjne o tyle ze upchneli ten TB na 1 dysku (fizycznie). Sama ilosc miejsca nie jest juz ajkos powalajaca. W domu mam 0.25 TB, w pracy 1TB na macierzy RAID a backupy leca do instytucji ktora ma pamieci tasmowe powyzej 1PB (to wlasnie ta wielokrotnosc o ktora pytales - po Terabyte jest Petabyte, o ile sie nie myle :P )

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów