Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 28 of 28

Thread: Karta CF czy Pendrive ?

Początki nałogu czajna's Avatar

W tej cenie to PQI jest chyba najlepszym wyborem... Jest jeszcze dobra firma Swissbit tylko akurat nikt nie wystawia tego na allegro... Poszukaj bo są równie dobre (chociaż chyba nie mają wieczystej gwarancji tylko 2 lata)
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Pełne uzależnienie

PQI nie są złe, sam używam takiego. Ale parametry transferu podane w specyfikacji trzyma w przypadku b. dużych plików (po kilkaset MB). Wiele małych plików (np. zdjęcia) powoduje znaczne spowolnienie działania.

Początki nałogu swiderski's Avatar

Miałem PQI, tyle że o pojemności 128mb (o ile pamiętam był niebieski). Faktycznie, chodził jak burza aż do momentu, kiedy padł. Jak trup. Zero reakcji. Jedyne, co udało mi się osiągnąć, to to że Win XP wyświetlał komunikat "nieznane urządzenie nieprzystosowane do działania" czy coś w tym stylu. Nie miałem tam zapisanego nic aż tak ważnego, ale jakoś od tego czasu wszystko zapisuje dwukrownie
    Może miałem pecha i tyle. Jedno co pewne, to to że są problemy z "zatyczką" - po pewnym czasie zaczyna sama odpadac.
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Uzależniony blum's Avatar

tez mam PQI i sobie chwale ale sprawdzcie to cudenko

Początki nałogu tomaj_2's Avatar

Z tymi transferami to wcale nie jest tak różowo. Mam pqi i też piszą o nim, że to szybkie i w ogóle...mam 4GB wersję. Jest super (jak za tą cenę) ale przy odczycie. Zapis...hmmm duży plik 700MB (już chyba wiadomo co to za plik może być ) prędkość pod koniec spadła do 3,7MB/s (zaczął od 18MB/s).
    To też zależy od płyty głównej (w domu mam Asusa na Nforce2) W pracy chipsecie Intela (nie pamiętam dokładnie jaki model) idzie szybciej. Co ciekawe zależy to też od systemu plików. Fat...kiepsko...NTFS trochę lepiej...ale Ext3...to śmiga
    Generalnie jednak za tą cenę polecam...bo co do rzeczywistych prędkości zapisu i odczytu to tylko Kingston podaje prawdę...sprawdzone na poprzednim penie..Kingston Data Traveler Elite...ale za jaką cenę

Jedyne co mnie w nim (PQI) wkurza to ta druga partycja z dennym programikiem...nic się nie da z nią zrobić
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Quote Originally Posted by tomaj_2 View Post
    Jedyne co mnie w nim (PQI) wkurza to ta druga partycja z dennym programikiem...nic się nie da z nią zrobić
    ja mam wersje 1gb cool drive slim-u330 z jedna partycja i bez programu :-?
    co do zbednych dupereli - Kingston z U3 na XPPL
    tutaj patrzac na specyfikacje cos jeszcze szybszego.

Początki nałogu tomaj_2's Avatar

Quote Originally Posted by blum View Post
    tutaj patrzac na specyfikacje cos jeszcze szybszego.
    Czytałeś komentarze To jest właśnie to ..marketing, a rzadko kiedy prawda :-?
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Quote Originally Posted by tomaj_2 View Post
    Czytałeś komentarze
    nie czytalem :wink: ale przed chwila to zrobilem :]
    niestety tak to juz jest.. ale napisalem "patrzac na specyfikacje" wiec czuje sie usprawiedliwiony
    no to jeszcze jeden szybki flash usb z predkosciami do xx mb/s - firma OCZ

Page 3 of 3 FirstFirst 123