Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Wątek: Mam polską instrukcję do PRO 1

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tooom
    otrzebuję tej instrukcji, bowiem poważnie myślę o zakupie tego aparatu.
    To pomysl jeszcze powazniej... nad 300D .
    PS u mnie nadal dziala bez problemu - po otwarciu moge zapisac. Musisz cos ze swoim PC miec nie tak - szczegolnie ze liczniki sciagniec = 134 a tylko ty zglosiles ze cos nie dziala .

tooom
    Guest

Domyślnie

Sciągałem w firmie i w domu, może tu w Kaliszu to wszystko tak dziwnie działa. Myślałem nad 300D, bowiem obecnie posiadam eosa1000. Chciałem pozostać przy lustrzance, ale finansowo nie wyrobie,, bowiem z tego co się orientowałem, to obiektyw w zestawie z 300, to nic szczególnego. Niestety na lepsze szkła w tej chwili nie mam kasy, a i potrzeby (tak myslę), że nie są zbyt wygórowane. Pozostanę chyba przy lepszym kompakcie, a wybieraz spośród: pro1, c-8080 i cp8700. Na razie wychodzi, że pro1, ale jeszcze zobaczymy. Ponieważ czas mnie nie nagli, stary poczciwi eosek dobrze się sprawuje, to tymczasem zbieram sobie informacje. Nie ukrywam, że swojego czasu zaczął mi pogłowie chodzić E-300, ale to na teraz taka sama historia, jak z 300D. Pozdrawiam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jest na tym forum kilka watkow o wyzszosci 300D (nawet z obiektywem kitowym) nad jakimkolwiek - nawet najdrozszym kompaktem. Poszukaj, poczytaj sobie
    ( http://canon-board.info/viewtopic.php?p=9169#9169 )
    i pomysl jeszcze raz.
    Szklo kitowe nie jest takie zle, szczegolnie jesli potrzeby masz niewygorowane. Za to GO, szybkosc i szumy - bija kazdy kompakt.
    Minusy: brak porzadnego makro bez porzadnego obiektywu (za ok 500zl np Soligor 100tka macro)... ale i kompakty maja tylko pseudomakro bo wez tu na nich wyostrz szybko i porzadnie a do tego jeszcze manualnie
    Drugi minus: duzy i ciezki w porownaniu do kompaktow.

Ale ogolnie dla kazdej osoby przesiadajacej sie z lustrzanki analogowej zawsze i wszedzie ODRADZAM kompakty cyfrowe - krok wstecz, niezadowolenie i wyrzucone pieniadze w bloto... tym bardziej calkiem spore pieniadze - Pro1...

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ale ogolnie dla kazdej osoby przesiadajacej sie z lustrzanki analogowej zawsze i wszedzie ODRADZAM kompakty cyfrowe - krok wstecz, niezadowolenie i wyrzucone pieniadze w bloto... tym bardziej calkiem spore pieniadze - Pro1...
    Ja widze ze Ty Vitez jestes chyba najgorliwszym i najwytrwalszym "tępicielem" PRO1 na świecie tak sie składa że mam i PRO1 i 300D (do tego mialem jeszcze pare Minolte A1, G5,G2 no a wczesniej pare lustrzanek tradycyjnych Canona-3000,300,50e) no i mam to do czego porownywać. Fakt niezaprzeczalny ze cena PRO1 przy wprowadzaniu byla kosmiczna i absolutnie nie do przyjecia, ale nie można tego aparatu porownywać wogle z 300D bo jest do czego innego przeznaczony! Czytalem mnostwo wątkow i dyskusji na temat PRO1 vs. 300D i przewaznie (poza nielicznymi wyjatkami) byly to wypowiedzi posiadaczy 300D ktorzy o PRO1 poczytali troszke na jakims dpreview.com itp. a potem zobaczyli go w media markt i tyle. Troche nim porobilem zdjęć i ma on oczywiście duuużo wad m.in. straszne szumu na wyzszych iso, wolny AF w slabym oswietleniu,shutter lag, i jeszcze pare mniejszych ale to jest CALKOWICIE INNY aparat niz 300D doczego innego pomyslany i tego jakos wiekszość nie moze zrozumieć. Czesto (chyba ze zwyczajnej zazdrosci) zarzuca sie obiektyw L-ke ktory nie jest L-ka - to prawda ale jest w wielu przypadkach naprawde bardzo dobry czesto nieporownywalnie do kita 18-55 z 300D, fakt ze oznaczenie L jest nawyrost i to niewątpliwy chwyt marketingowy.

Porownywanie 300D z PRO1 to tak jak samochodu sportowego z terenowym w tej samej cenie (bo to sie zarzuca najczęściej - ze sa w podobnej cenie obecnie 300D i pro1) no i wiadomo ze ten terenowy bedzie powolny itp itd ale za to wjedzie tam gdzie ten sportowy nie wjedzie - jest przeznacozny dla kogos innego. Tak samo jest z tymi aparatami.

Pisze to wszystko bo juz mnie zaczely draznic te wszystkie (prawie wszystkie) mało obiektywne i rzetelne dyskusje. Niechce wywolywać tu zadnej dyskusji, chcialem tylko swoje zdanie powiedziec.

pzdr
    Bartek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez golob
    Ja widze ze Ty Vitez jestes chyba najgorliwszym i najwytrwalszym "tępicielem" PRO1 na świecie
    A ja widze ze ty nie widzisz dat napisanych postow. Od listopada co nieco sie zmienilo... w tym cena Pro1 .

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja widze ze Ty Vitez jestes chyba najgorliwszym i najwytrwalszym "tępicielem" PRO1 na świecie
    A ja widze ze ty nie widzisz dat napisanych postow. Od listopada co nieco sie zmienilo... w tym cena Pro1 .
    No raczej Ty nie widzisz bo Twoja wypowiedz wyżej zacytowana jest z 15 lutego 2005roku!!!

Ja tu nie bronie PRO1 bo ma wieeele wad chodzi mi o jakis obiektywizm i bardziej fachowe podejscie a nie mowienie ze akurat ten aparat nadaje sie tylko na smietnik. Aha nie bronie tego aparatu daltego ze go mam, mam tez 300D a stać mnie na każdy aparat praktycznie ale to nie o to chodzi,chodzi o to zeby aparat był dopasowany do potrzeb i oczekiwań i tak tez nalezy go odbierac.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

stać mnie na każdy aparat praktycznie
    Fajnie... pewnie wszyscy ci zazdroszcza. Z mojej strony EOT

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

stać mnie na każdy aparat praktycznie
    Fajnie... pewnie wszyscy ci zazdroszcza. Z mojej strony EOT
    Z mojej strony również, tak jak myślalem i czytalem Twoje wypowiedzi jestes na kiepskim poziomie nie tylko merytorycznym i dyskusja z Toba nie ma sensu dlatego nawet jej nie chcialem zaczynać, Ty tu jestes moderatorem, wygaduj sobie co chcesz. Sam fakt, że zacytowałeś taki fragment mojej wypowiedzi świadczy o Tobie i Twoim poziomie, ja sie wcale nie chwalilem, jedyne czym moge sie chwalic to to ze w tej materii potarfie byc duzo obiektywniejszy niż Ty.

Borg_
    Guest

Domyślnie

Ja również poproszę tą instrukcję

mw01@tlen.pl

Z góry dzięki

Witch
    Guest

Domyślnie

Czesc!!!, ja tez bardzo , bardzo ,bardzo bym prosila o ta instrukcje , bo juz od paru dni bezskutecznie staram sie ja zdobyc.........

moj mail leszek.czaja@qumak.pl

WIELKIE DZIEKI.....)))

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów