Niech każdy wybiera taki sprzęt jakiego potrzebuje i na jaki go stać. Podałem, źródła przytoczonych tekstów. Każdy może rozumieć je tak jak chce. Ja nigdzie nie napisałem, że Nikon produkuje "dziadowski" sprzęt.
Tematyka tego wątku i bez mojego udziału stała się bardzo szeroka i odbiega od tematu. Padły zarzuty, że nie opieram się na konkretach więc przytoczyłem część (nie łatwo wszystko wyszukać) z tych opinii jakie mój pogląd ukształtowały i jakie wydały mi się istotne.
Opinie bywają różne. Oczywiście, że Nikonem można robić dobre zdjęcia, podobnie jak sprzętem z każdego innego systemu. To również truizm i nic z tego nie wynika.
Bo widzisz z tą Twoją opinią zupełnie się nie zgadzam, a w każdym razie nie rozumiem co masz na myśli pisząc o historii. Przecież to właśnie teraz trwa największy eksodus fotografów profesjonalnych z Nikona do Canona. Przyczyny tego zjawiska to dla mnie najciekawszy wątek tego tematu. Bo dotyczy to całości rynku fotograficznego nie tylko Nikona i Canona, ale też wszystkich innych systemów i ich miejsca na rynku w tym tytułowej Alfy.
Ależ ja się nie upieram, że to święta prawda, dlatego właśnie odwołuję się do opinii i doświadczenia autora tekstu. Gdybyś znalazł czas czy mógłbym Cię prosić byś podał swoje obiekcje co do tego (tych) tekstów?