Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
popraw mnie jesli sie myle, ale ani 7D ani 5D nie sa produkowane porownywanie sprzedazy nowego modelu z nieboszczykami jest troche nie fair dla tych drugich

Sony funkcjonuje, bo ma marke znana z innych branzy, a sama Alfa jest bardzo fajnym produktem dla docelowego odbiorcy.
cytat wyjaśniający nieco sprawę:
Cytat Zamieszczone przez Krzysztof
Nie znam wyników w skali światowej, ale w Polsce wyraźnie nad planem czyli kilka punktów ponad 10% udział w rynku: 3 miejsce za Nikonem i Canonem.
Przypomnę: 7D KMP sprzedała ok. 1000 sztuk (w ciągu 15 miesięcy), 5D - ok. 2000 sztuk (w ciągu 7 miesięcy). A100 w ciągu 4 miesięcy mniej więcej 2-krotnie więcej niż 5D.
tego argumentu bym nie demonizowal. raz, ze te obiektywy poki co sa tylko na papierze. dwa, ze niegorsza optyka Zeissa bedzie tez do Nikona. trzy, ze do Canona mozna (bedzie) wpiac tak te Zeissy do Nikona, jak i te do mocowania Contaksa. i jak sie ma Canona, z poki co rozwalajacymi wszelka konkurencje matrycami, to ta droga, wymagajaca co najwyzej pierscienia za zlotych 150~200, jest najlepsza
a też bym nie demonizował
ale te obiektywy nie są tylko na papierze, skoro niektórzy już mieli okazje porównać organoleptycznie Zeiss Planar 85/1,4 z MAF 85/1,4 G

No i te Zeissy na bagnet SONY A nie będą raczej tymi samymi co Zeiss dla Nikona nawet pomijając że Zeiss ZF jest MF a nie AF

np. Planar T*
85mm F1.4 ZA

Planar T* 1.4 /85 ZF

to nie są te same konstrukcje. !!

mam taka nadzieje. sadzac po zapowiedziach, chlopaki wiedza co robia i chca do czegos dojsc. a biuro projektowe Minolty, co by nie mowic, jest w stanie fajne rzeczy zrobic. z elektronika, a przede wszystkim marketingiem Sony moga daleko zajsc
też mam taką nadzieję.