http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5270
Sony i Kodak wymieniają się patentami. Może być ciekawie. W końcu Kodak ma sporo dokonań w cyfrowej fotografii. Czyżby nowa alfa FF?
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5270
Sony i Kodak wymieniają się patentami. Może być ciekawie. W końcu Kodak ma sporo dokonań w cyfrowej fotografii. Czyżby nowa alfa FF?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Sony nie strzeli gola do własnej bramki udostępniając Nikonowi matrycę FF. Jednak stawiam na Sony.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Co do tego czy nikon będzie miał swojego FF-a. Myślę że wątpię. W chwili obecnej polityka firmy (zwłaszcza wypuszczanych szkieł) wskazuje, że chyba nieprędko. Po za tym ktoś im to musi zrobić - czyli sony, a jak sony to sony wsadzi też do swoich puszek. A to ostatnie jest niemal pewne. Dlaczego - bo sony ma wielkie plany i ambicje. W tym roku mają być dwie/trzy puszki i wiele szkieł.
Kapitan Wagner
watpie. jakikolwiek DSLR Sony adresowany na wyzsza niz amatorska polke poki co nie ma co liczyc na istotny udzial w rynku. moze za kilka lat owszem.
byc moze jakis niszowy produkt budujacy imidż Sony w fotografii. ale nie mainstream konkurencyjny do 5D.
Nikon jak wypusci FF to bedzie fala nabywcow. bo przynajmniej wiadomo co do tego mozna wpiac, i ze firma ma jakas przyszlosc w tej branzy.
na pewno nie wychodzi mi, ze wlasny DSLR FF jest lepszy dla Sony niz wypuszczenie matrycy do Nikona. wlasny DSLR wymaga R&D, a sprzedaz matrycy to "tylko" lojenie kasy. i to niemalej, bo z braku konkurencji...![]()
a moze wlasnie Sony bedzie chcialo pokazac ze tez jest co w to wpiac i wypuszcza przy okazji nowe szkla i wprowadzajac FF pokarza ze jednak ta firma ma przyszlosc w tej branzy i ze naprawde inwestuja kase w rozwoj.
chyba bardziej prawdopodobna jest ta teoria:
http://klubkm.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=27
teoria teorią, ale te ikonki na forum Sonolty to maja wypasione. co podpis to swieci sie z daleka jak psu jaja, a tresc postow bywa tak zrecznie ukryta, ze mozna sie poczuc jak przed prywaciarskim sklepem z naklejkami z czasow PRL. albo w cepelii
ech... chyba przestane sie nabijac z pogrubianych L na tym forum![]()