Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 105

Wątek: Czyżby nowa alfa FF?

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Sony nie strzeli gola do własnej bramki udostępniając Nikonowi matrycę FF. Jednak stawiam na Sony.
    Nie zapominaj ze Nikon dostarcza wiele swoich wlasnych technologii firmie Sony tazke jak z Kodakiem opracuja matryce FF badz pewien ze znajdzie sie tez w Nikonie .
    Ostatnio edytowane przez Klosiu ; 08-01-2007 o 18:01
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Co do tego czy nikon będzie miał swojego FF-a. Myślę że wątpię. W chwili obecnej polityka firmy (zwłaszcza wypuszczanych szkieł) wskazuje, że chyba nieprędko. Po za tym ktoś im to musi zrobić - czyli sony, a jak sony to sony wsadzi też do swoich puszek. A to ostatnie jest niemal pewne. Dlaczego - bo sony ma wielkie plany i ambicje. W tym roku mają być dwie/trzy puszki i wiele szkieł .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

a moze sony chce wsadzic jakies nowe technologie do GSM ?
    moze tez po to mu te udzialy ?

oni jak narazie robia z ericsonem najlepsze aparaty w telefonach
    pozdrawiam

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kula Zobacz posta
    oni jak narazie robia z ericsonem najlepsze aparaty w telefonach
    szczerze to mi się nie wydaje (taki mały OT), chociaż jak zobaczyłem system AF w K750i to zdębiałem

ale na pewno Sony wypuści FF - oni mają na to kasę. a z FF nie korzystają tylko profesjonaliści. są osoby mające po prostu kasę i ochotę na posiadanie czegoś drogiego. im zwykły crop nie starcza jest za tani a nazwa Sony dla wielu oznacza szczyt jakości. dla mnie też, jeżeli chodzi o telewizor

a opracowanie technologii FF w nikonie nie kończy się na opracowaniu nowej matrycy, tu trzeba też pomyśleć o szkłach. Nowe obiektywy DX wskazują, że firma ma FF daleko w planach, choć z drugiej strony działania Sony może plany Nikona przyspieszyć.
    I am FX

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wbaczcie OT ale jak przeczetałem o komórce to nie mogłem się powstrzymać:
    http://koti.welho.com/tlaurins/phone...okia%20N73.htm
    wszystko Nokią N73
    ...coś tam + ATS 80 HD

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irma Zobacz posta
    Wbaczcie OT ale jak przeczetałem o komórce to nie mogłem się powstrzymać:
    http://koti.welho.com/tlaurins/phone...okia%20N73.htm
    wszystko Nokią N73

hmmm to chyba nie mozliwe zeby nokia miała taką głębie ostrości

Dopiero zaczyna Awatar zi3000
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    teoria teorią, ale te ikonki na forum Sonolty to maja wypasione. co podpis to swieci sie z daleka jak psu jaja, a tresc postow bywa tak zrecznie ukryta, ze mozna sie poczuc jak przed prywaciarskim sklepem z naklejkami z czasow PRL. albo w cepelii

ech... chyba przestane sie nabijac z pogrubianych L na tym forum
    no cóż na KKM jest ponad 300 emotów używania ich nie ma obowiązku, ale wielu się to podoba tak
    jak permanentny za który nikt nie przeprasza

Cytat Zamieszczone przez yggdrassill Zobacz posta
    zebys widział co sie dzialo przed zwisem ich forum
    stopki mialy wielkosc pol ekranu
    a którym konkretnie? bo nie jeden zawał był udziałem KKM
    Cytat Zamieszczone przez Klosiu Zobacz posta
    Nie zapominaj ze Nikon dostarcza wiele swoich wlasnych technologii firmie Sony tazke jak Kodakiem opracuja matryce FF badz pewien ze znajdzie sie tez w Nikonie .
    to SONY dostarcza Nikonowi matryce, a nie odwrotnie

a co do FF w SONY, to może będzie może nie, póki co nikt tego nie wie póki co to na KKM jest masa gdybania na ten że temat i nic więcej.

Alexander
    Guest

Domyślnie

Nie czuję się ekspertem i nie wiem ile w tym prawdy ale w jednej z gazet czytałem artykuł, w którym autor dowodził, że opracowanie Nikona FF zapewniającego wysoką jakość obrazu będzie bardzo trudne ze względu na najmniejszą średnicę mocowania obiektywów i co za tym idzie najmniej telecentryczny przebieg promieni światła jaki dają obiektywy Nkona. A to z kolei w przypadku cyfrowych matryc powoduje abberacje i ogólny spadek jakości im dalej od centrum kadru.

Z drugiej strony był (?) chyba jakiś pełnoklatkowy kodak z mocowaniem Nikona. Ale nigdy nie spotkałem żadnych opini o jakości obrazu jaką oferował.

Dopiero zaczyna Awatar zi3000
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alexander Zobacz posta
    Nie czuję się ekspertem i nie wiem ile w tym prawdy ale w jednej z gazet czytałem artykuł, w którym autor dowodził, że opracowanie Nikona FF zapewniającego wysoką jakość obrazu będzie bardzo trudne ze względu na najmniejszą średnicę mocowania obiektywów i co za tym idzie najmniej telecentryczny przebieg promieni światła jaki dają obiektywy Nkona. A to z kolei w przypadku cyfrowych matryc powoduje abberacje i ogólny spadek jakości im dalej od centrum kadru.
    IMHO to jest tylko problem rozwoju matycy, może kiedyś nastaną takie czasy gdzie owa osławiona telecentryczność, przestanie mieć znaczenie

Z drugiej strony był (?) chyba jakiś pełnoklatkowy kodak z mocowaniem Nikona. Ale nigdy nie spotkałem żadnych opini o jakości obrazu jaką oferował.
    marną

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No i to wszystko prawda Tyle że w zasadzie to nie opracowanie body jako takiego jest trudne. Wystarczy że Sony wyprodukuje matrycę FF, która będzie miała charakterystykę podobną do filmu (pod względem reagowania na promienie padające pod różnym kątem). Takie microlenses, ale działające Następne targi foto i Nikon wypuszcza FF :-D Tyle że to trudne, choooolernie trudne... i dlatego póki co Canon może się cieszyć monopolem w tym zakresie, bo obostrzenia na działanie matrycy są przy bagnecie EF o wiele mniejsze.

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów