Witam, chodzi mi głównie o jakość oglądanych zdjęć. Nasłuchałem sie tylu opinii, że sam już nie wiem. Co Wy na to?
Pozdrawiam
Tomek
Witam, chodzi mi głównie o jakość oglądanych zdjęć. Nasłuchałem sie tylu opinii, że sam już nie wiem. Co Wy na to?
Pozdrawiam
Tomek
kinsekop. zwlaszcza w zimie bo Ci pokoj ogrzeje troche![]()
Kineskop. Lepsza reprodukcja barw. I LCD może Cię mylić ostrym świeceniem. Mam skalę porównawczą bo... klikam na LCD, a zdjęcia do wywołania przygotowuję na "bańce".
P.S. I żadne teoretyczne rozważania na temat rozdzielczości mnie nie przekonają!!
Czy ktos moze zna nazwe fimry, produkujaca profesjonalne monitory lcd do grafiki? Kiedys taka widzialem gdzies. I nie chodzi mi o sprzet za 20k![]()
Sprzęcior: Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste
NEC EIZO LaCie
Popatrz tu http://system.perfekt.pl/ - jest trochę o NEC-ach i kalibracji.
Od niedawna używa Spectraview 1990. Rewelacja.
Wiesiek
No tak Spectaview jest zdaje się klasą samą dla siebie ale za jakość trzeba zapłacić jeśli dobrze pamiętem ponad 6 kPLN.
Poza tym nadal kinole są jeszcze lepsze ale ta przewaga systematycznie maleje.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Pod względem kolorów może tak - le pod względem ostrości - w życiu. Mój brat do niedawna miał jeszcze stosunkowo nowy, dobrej klasy CRT - w porównaniu z LCD pod DVI to straszne mydło (jest różnica, bo kiedyś na innej karcie miałem pod D-Sub, choć i tam było ostrzej). Po prostu te piksele tam fizycznie istnieją i przy odpowiedniej (optymalnej) rodzdzielczości ostrość obrazu powala. A resztę da się ustawić. Zależy też jaki LCD się kupuje, bo chociaż tanieją szybko to i tak w cenie dobrego CRT dobrego LCD się zdecydowanie nie da dostać![]()
Saurus
Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
"Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart
Galeria WWW
No nie 6 kPLN a 4.500 pln jeśli oczywiście wystarczy Ci 19" nie panorama. Mnie wystarczyło, bo działąm na dwóch monitorach i narzędzia np. w PS-ie trzymam na drugim, podobnie jak inne śmieci. Zresztą radzą poszukać na www.colourconfidence.com - mają dobre ceny (niższe niż u nas) są solidni i szybcy. Kupowałem tam Eye One2 i mogę ich tylko chwalić. Niestety za późno się zorientowałem o ich istnieniu i mojego Neca Spectraview 1990 kupiłem w Polsce.
firma specjalizujaca sie w tabletach profesionalnych i ekranach LCD ktore dzialja rowniez jako tablet to firma WACOM polecam !!
pozdrawiam
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl