Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: który lepszy monitor kineskop czy LCD

Mieszany widok

arigato
    Guest

Domyślnie który lepszy monitor kineskop czy LCD

Witam, chodzi mi głównie o jakość oglądanych zdjęć. Nasłuchałem sie tylu opinii, że sam już nie wiem. Co Wy na to?
    Pozdrawiam
    Tomek

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

kinsekop. zwlaszcza w zimie bo Ci pokoj ogrzeje troche
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Adrian Olszewski
    Guest

Domyślnie

Kineskop. Lepsza reprodukcja barw. I LCD może Cię mylić ostrym świeceniem. Mam skalę porównawczą bo... klikam na LCD, a zdjęcia do wywołania przygotowuję na "bańce".

P.S. I żadne teoretyczne rozważania na temat rozdzielczości mnie nie przekonają!!

Dopiero zaczyna Awatar katonczyk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy ktos moze zna nazwe fimry, produkujaca profesjonalne monitory lcd do grafiki? Kiedys taka widzialem gdzies. I nie chodzi mi o sprzet za 20k
    Sprzęcior: Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste

Coś już napisał Awatar Wiesiek_TGT

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katonczyk Zobacz posta
    Czy ktos moze zna nazwe fimry, produkujaca profesjonalne monitory lcd do grafiki? Kiedys taka widzialem gdzies. I nie chodzi mi o sprzet za 20k
    NEC EIZO LaCie
    Popatrz tu http://system.perfekt.pl/ - jest trochę o NEC-ach i kalibracji.
    Od niedawna używa Spectraview 1990. Rewelacja.

Wiesiek

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

No tak Spectaview jest zdaje się klasą samą dla siebie ale za jakość trzeba zapłacić jeśli dobrze pamiętem ponad 6 kPLN.
    Poza tym nadal kinole są jeszcze lepsze ale ta przewaga systematycznie maleje.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Coś już napisał Awatar merciful
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    No tak Spectaview jest zdaje się klasą samą dla siebie ale za jakość trzeba zapłacić jeśli dobrze pamiętem ponad 6 kPLN.
    No nie 6 kPLN a 4.500 pln jeśli oczywiście wystarczy Ci 19" nie panorama. Mnie wystarczyło, bo działąm na dwóch monitorach i narzędzia np. w PS-ie trzymam na drugim, podobnie jak inne śmieci. Zresztą radzą poszukać na www.colourconfidence.com - mają dobre ceny (niższe niż u nas) są solidni i szybcy. Kupowałem tam Eye One2 i mogę ich tylko chwalić. Niestety za późno się zorientowałem o ich istnieniu i mojego Neca Spectraview 1990 kupiłem w Polsce.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Poza tym nadal kinole są jeszcze lepsze ale ta przewaga systematycznie maleje.
    Tani kineskop jest lepszy niż tani LCD, ale profesjonalny już niekoniecznie. Tym bardziej że sensownych kineskopów nie ma już od 2004r.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Pod względem kolorów może tak - le pod względem ostrości - w życiu. Mój brat do niedawna miał jeszcze stosunkowo nowy, dobrej klasy CRT - w porównaniu z LCD pod DVI to straszne mydło (jest różnica, bo kiedyś na innej karcie miałem pod D-Sub, choć i tam było ostrzej). Po prostu te piksele tam fizycznie istnieją i przy odpowiedniej (optymalnej) rodzdzielczości ostrość obrazu powala. A resztę da się ustawić. Zależy też jaki LCD się kupuje, bo chociaż tanieją szybko to i tak w cenie dobrego CRT dobrego LCD się zdecydowanie nie da dostać
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

firma specjalizujaca sie w tabletach profesionalnych i ekranach LCD ktore dzialja rowniez jako tablet to firma WACOM polecam !!
    pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów