Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: AF w G5, G6 i Pro1

Boho
    Guest

Domyślnie AF w G5, G6 i Pro1

Mam pytania do kogoś, kto miał w ręku i używał choćby parę godzin w/w modele;
    -Jak wygląda porównanie szybkości i dokładności ustawienia AutoFocusa pomiędzy G5, G6 i Pro1?
    -Jakie jest porównanie zaszumienia zdjęć z tych aparacików?

Prosze o odpowiedź kogoś, kto miał styczność (najlepiej osobistą) z tymi trzema modelami Canon'ów

netghost
    Guest

Domyślnie

Ja niestety nie mogę się wypowiedzieć na temat wszystkich, osobiście używam Pro1 i jestem zadowolony na 4. Zapomnijj o robieniu zdjęć sportowych, ale ta metoda pomiaru af z 2 miejsc daje rade. Co do zaszumienia, w iso 200 widoczne, w iso 400 nie do zaakceptowania...

Slyszalem, ale tylko slyszalem ze w g5 jest lepiej. Wiadomo, mniej pikseli na matrycy. Jesli zastanawiasz sie nad zakupem ktoregos z tym modeli (sam wybieralem pomiedzy g5, g6 i pro) to musisz bardzo, bardzo dobrze przemyslec do czego bedziesz aparatu uzywal, heheh i mam wreszcie okazje powiedziec to co mowia wszyscy "starsi" (niekoniecznie wiekiem ;P) canonierzy... pamietaj ze to TY Robisz zdjecia nie aparat (ale dobrze by było, zeby nie przeszkadzal w dobrych zdjeciach

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie PRO1 a AF

Wgraj sobie nowy firmware 1.0.1.0 do Pro 1 (http://www.canon.co.jp/Imaging/pspro1/firmware-e.html). Gwarantuje, że spojrzysz na Pro 1 jak na inny aparat fotograficzny. Znacznie lepszy. AF działa znacznie szybciej po aktualizacji, fotografowanie obiektów ruchomych jest znacznie polepszone.

Pozdrawiam serdecznie

netghost
    Guest

Domyślnie

Wlasnie, ja niestety jjuz po updacie firmware'u...
    Zakupilem wersje usa, i bylo juz 1.0.1.0, wiec nie wiem, jak to jest ze starszym...
    Ale jesli AF dzialal wolniej, to musial dzialac slaboooo...

Dzieki za rade, dopiero po twoim poscie sprawdzilem wersje fw

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez netghost
    Ale jesli AF dzialal wolniej, to musial dzialac slaboooo...
    Tzn wg ciebie jak dziala teraz, na tym firmware co masz?

netghost
    Guest

Domyślnie

Pozostawia troche do zyczenia szybkosc af przy foceniu ruchomych obiektow np.

Uprawnienia umieszczania postów