Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: [BORKOMAR] Praha

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie [borkomar] Kontynuacja...

Moja pierwsza fotka publicznie pokazana - prosze o konstruktywna krytyke i rowniez prosze nie zapomniec co napisalem na poczatku - beginner
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 08-05-2006 o 12:25
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

a wiec tak... popraw tytuł wątku :P
    A co do krytyki... hmm postaraj sie uchwycic psa raczej z troche nizszego poziomu. Radze troche połazić po stronach o psach. Napewno znajdziesz tam wiele ciekawych fotografi ktore pozwolą ci poprawić to i owo :P

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio
    a wiec tak... popraw tytuł wątku :P
    A co do krytyki... hmm postaraj sie uchwycic psa raczej z troche nizszego poziomu. Radze troche połazić po stronach o psach. Napewno znajdziesz tam wiele ciekawych fotografi ktore pozwolą ci poprawić to i owo :P
    8) sie zapedzilem z tym tytulem - chyba z wrazenia :wink: .

Nie fotografuje psów na codzień - piesek Narzeczonej .Od czasu do czasu robie mu foty outside ale nie mam zoomika odpowiedniego to tych zabaw.
    Fota tamronem cyknieta.
    Ale fakt nizej byloby chyba lepiej - Kazda dobra rada nie jest zla:razz: dzieki
    5D + L

Miasto
    Katowice

Domyślnie

ja nie jestem oczywiscie przykładem do nasladowania w fotografi ale chodizło mi o taki kadr http://gallery.jor.pl/mg2/index.php?id=20
    Ale to tez oczywiscie zalezy wszystko od tego co sie chce osiągnąć na danym zdjęciu.

Miasto
    Płock

Domyślnie

Z takim kadrem to ja bede miał problem 8) gdyz ten piesek z fotki jak widzi jak do niego celuje aparatem to biegnie jak szybko potrafi w moja strone i mnie zaczepia - chyba nie lubi sesji zbytnio a jak widzi, ze sprzet wyjmuje to tylko zezuje w moja strone :grin: .
    Twoj pies jest gicio gratulacje i te male tez bomba.
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 12-01-2006 o 23:42
    5D + L

Domyślnie

No i kitka przycieta jak tak mozna. Mimo ze jest zasada iz przed twarzą/pyskem powinno zostawic sie troche przestrzeni, to tutaj jest wedlug mnie jej o wiele za duzo, a to pewnie z powodu czestego bledu robionego przez początkujących a mianowicie braku przekadrowania po ustawieniu ostrosci. Łapie ostrosc srodkowym punktem AF tam gdzie ona powinna byc naciskająć spust do polowy, zmieniam kadr aby był poprawny, wiskam spust do konca i mam ladne foto Czesto ten sam błąd widac przy portretach robionych zwlaszcza pionowo twarz jest na srodku a nad glową (40% zdjecia) nic nie ma.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no tak, ja się narażam po kolei wszystkim
    Jeśli krytyka, to się postaram. Po pierwsze - temat. FOtka wygląda jakby była zrobiona przypadkiem, ot tak strzelona. Ja bym jednak zaczął od starannego przygotowania i zastanowienia się na spokojnie co chcę fotografować, jak i dlaczego. Można te ż pomyślec, co chciałbym pokazać od siebie. Druga sprawa - kadr. Obcięty ogon, z prawej za dużo zostawionego miejsca. Zdjęcie pod nieciekawym kątem, przez co płaskie i nawet trudno się zorientować, że psina coś gryzie. Po trzecier - tło. Trezba myśleć o tle i o GO. Tutaj niestety prezentuje się to mało ciekawie.

Zachęcam cię do przemyślenia i kolejnych publikacji. Nie zrażaj się moimi marudzeniami
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Miasto
    Płock

Domyślnie

No i kitka przycieta jak tak mozna.
    Panie Kolego - obcieta bo cala ta sytuacja trwala 2s musialem szybko podbiec, wycelowc i strzelic - pies sie ruszal to w ta to tamta i nie bylo to takie proste.Inaczej albo ucieka albo podbiega do mnie .A o przekadrowywaniu dobrze wiem - az takim beginnerem juz na szczecie nie jestem - fota bez cropa.
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 13-01-2006 o 00:02
    5D + L

Miasto
    Katowice

Domyślnie

hehe no jak taki z niego wariat to trza go troche wytresowac :P kilka dni treningu i załapie o co chodzi ... moj jak sie mu powie zostan to ani drgnie a wariat tez niezły jest z niego

Miasto
    Płock

Domyślnie

no tak, ja się narażam po kolei wszystkim
    Jeśli krytyka, to się postaram. Po pierwsze - temat. FOtka wygląda jakby była zrobiona przypadkiem, ot tak strzelona. Ja bym jednak zaczął od starannego przygotowania i zastanowienia się na spokojnie co chcę fotografować, jak i dlaczego. Można te ż pomyślec, co chciałbym pokazać od siebie. Druga sprawa - kadr. Obcięty ogon, z prawej za dużo zostawionego miejsca. Zdjęcie pod nieciekawym kątem, przez co płaskie i nawet trudno się zorientować, że psina coś gryzie. Po trzecier - tło. Trezba myśleć o tle i o GO. Tutaj niestety prezentuje się to mało ciekawie.

Zachęcam cię do przemyślenia i kolejnych publikacji. Nie zrażaj się moimi marudzeniami
    Nie no widac od razu, ze moglbym sie nauczyc od Ciebie sporo ;-) Faktycznie fota byla przypadkowa - z tym Psem ciezko inaczej (skacze jak zajac :grin: )

Pokazujac cos takiego oczekuje wlasnie uwag dzieki ktorym bede pozniej inaczej spogladal na fotografowane "obiekty".
    Mimo to sam widze swoj postep od czasu kiedy kupilem 350D czyli od lipca.Jak kazdy chyba tutaj chce nabrac doswiadczenia (Nie pokazujac fot chyba ciezko na sucho).
    Wiele osob juz mi pomoglo zrozumiec pewne aspekty, ale wiadomo iz trzeba praktyki , praktyki itd.Dlatego ciagle probuje i stosuje sie do rad jakie mi dajecie.Wielkie dzieki.
    5D + L

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów