Strona 65 z 103 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    może by zrobić tak, że najpierw pokazujemy swoje PF a potem krytykujemy innych...?? Co o tym sądzicie...??
    Zeby stwierdzic, ze ktos slabo spiewa chyba nie musze byc piosenkarzem? To samo w fotografii.

Jako dobre foto slubne(w moim mniemaniu), uwazam miedzy innymi pierszy link, ktory podal Arche121.

Miałem aparat Zorkę 5... Zrobiłem kilka zdjęć.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konar Zobacz posta
    Zeby stwierdzic, ze ktos slabo spiewa chyba nie musze byc piosenkarzem? To samo w fotografii.
    Tak, tak, zdecydowanie, w przypadku śpiewania to byłby bardzo ryzykowny kierunek ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konar Zobacz posta
    kiedys też tak uważałem, teraz widzę, że to raczej wątek poszukiwawczo-wyśmiewczy i wielu co nie wie jak aparat trzymać wypowiada się tu napierniczając z innych. Niech "ci" sami idą zrobią slub jeden czy drugi i pokażą. Ponadto wiekszość włascicieli stron pokazanych w tym wątku robi śluby po 500-1000zł i często gesto zdjecia nie widzą kompa, no moze podczas zgrania z kart na płyte dla klienta. I na takie zdjęcia jest też klient i wcale nie najbiedniejszy. Sprawa kadrów, kompozycji, techniki fotografowania schodzi na drugi plan , jesli w ogóle jest brana pod uwagę. Przychodzi klient, który był chwilę wcześniej u konkurencji co to za 850zł Ds-em MKII robi cały ślub i oddaje 600-800 jpegów, młody przelatuje błyskawicznie album i cały czas pyta "no to za ile...??" nie opuszczając wzroku na album, na zdjęcia tylko dyskutuje. Młoda chce - młody mnie wyśmiewa, ja mu dziękuję i bedą mieć "piekne" foty i to 800szt za 850zł - taki klient Nawet nie zauważy wyjaranego czoła i jaskini czy też uciętych nóg, rąk bo on i tak wie ze ma te nogi i ręce i z takim nie pogadasz. Dopóki popyt na kiczory jest to bedą tak robić. Pokażcie znajomym podobne foty z lampąi na małym iso w ciemnym kosciele a zdjęcia w zastanym gdzie pieknie kosciół wyeksponowany i zobaczycie ilu z nich wybierze te drugie. Robiłem kiedys taką próbę...ech..

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    Widzisz tobie skosy i szerokie ujecia sie nie podobaja a innym taka do bolu nuda jak an tych foto , ale tekst w stylu "po...ych" moglbys sobie darowac jednak... faktycznie galeria bardzo przecietna.
    Dlaczego mam sobie darować ? tak uważam,wygląda to w moim przekonaniu jakby fotograf miał coś z błędnikiem albo tłum go stratował i padając chce jeszcze zrobić fotkę życia.Co oglądam jakieś zdjecia ślubne to pełno takiej fotografi,czasami się już żygać chce,zniekształcenia proporcji postaci poprzez bardzo krótkie obiektywy także są niesmaczne w moich oczach,a szeroka fotografia nie przeszkadza mi ,ale sprawia na mnie wrażenie jakby ktoś z gapiów wykonał takie zdjęcia ,a nie fotograf wynajęty w celu obsługi ceremoni.Fotografia ślubna to imo fotografia pamiątkowa i nie ma co robić z tego na siłe arcysztuki bo wychodzi farsa.Zdjęcia o które się spieramy nie są imo bardzo złe ,są zwykłe bez kombinacji,można było by je może zrobić lepiej technicznie, ale do kiczu to im chyba troche brakuje.

Wogóle ten cały wątek to jakiś hydepark i powinien być skasowany, jak ktoś słusznie zauważył komentarze bardziej uwłaczają fotografowanym niż wykonującym zdjecia.
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 05-12-2008 o 02:55
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Domyślnie

analogforever bez urazy ale te zdjęcia są straszne... Gdyby ktoś komu zapłaciłem kupę kasy (chyba ze bierze 100 złotych (nawet bym nie pomyślał o zatrudnianiu takiego kogoś)) to bym mu łeb urwał przy samej du**e za oddanie czegoś co na automacie robi KAŻDY ALE TO KAŻDY mający co najmniej 40 IQ człowiek...

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

to Twoja opinia,ale być może młodym się to podoba,to oni wybierali fotografa i może im coś takiego pasuje ,ciężko coś mówić za kogoś.Nie każdy jest fotografem,czasami wystarczy żeby teściowa była nie obcięta na zdjeciu,czy rodzice trafieni przy składaniu życzeń i te zdjecia są dla nich dobre,nieważne że GO jest takie a nie inne,czy jakieś wypalenie.

W tej galeri jeszcze jedna sprawa zwróciła moją uwagę na zdjęcia i to pozytywnie .... ale nie będę już o tym pisał żeby niedouczać gratisowo megazawodowców.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    ...
    NIe chcę za bardzo nakręcać tematu, ale zastanawiam się czy dobrze zrozumiałem: skoro foty bardziej dopracowane, Ty uznałbyś je za przekombinowane, tak? Czyli jakiekolwiek użycie np. lampy, nie 'na wprost' wg. Ciebie jest już kombinowaniem? Ustawienie bardziej czytelnej kompozycji też? Może jasne szkło i focenie przy zastanym też? Masz w Nick'u 'analogforever', wiesz czasy analoga kojarzą mi się właśnie głównie z jasnymi stałkami i foceniem w kościołach bez lampy... Nie wiem jaką masz koligacje z 'artystą' z tej stronki, ale IMHO, bronienie go nie wpływa pozytywnie na Twoją opinie
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez japrzepraszam Zobacz posta
    to, że fotograf lipny to widać na gołą pięść, ale nikt nie zauważył ze każdy kolejny ślub to Shreck1, Shreck2, itd...
    tak to by chociaż piękna panna młoda poratowała zdjęcia
    to może pokaż jak ty wyglądasz - pośmiejemy się
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

uwielbiam czytać ten wątek, jest lepszy jak hydepark
    póki co uczę się jak prowadzić waśnie z innymi userami, bo fotografia tylko snuje się w tle... krytykujmy, uczmy sie na błędach (również cudzych) ale róbmy to tak, żeby inni mogli coś z tego wątku czerpać, np. JA
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Domyślnie

"Przychodzi klient, który był chwilę wcześniej u konkurencji co to za 850zł Ds-em MKII robi cały ślub i oddaje 600-800 jpegów, młody przelatuje błyskawicznie album i cały czas pyta "no to za ile...??" nie opuszczając wzroku na album, na zdjęcia tylko dyskutuje. Młoda chce - młody mnie wyśmiewa, ja mu dziękuję i bedą mieć "piekne" foty i to 800szt za 850zł - taki klient Nawet nie zauważy wyjaranego czoła i jaskini czy też uciętych nóg, rąk bo on i tak wie ze ma te nogi i ręce i z takim nie pogadasz. Dopóki popyt na kiczory jest to bedą tak robić. Pokażcie znajomym podobne foty z lampąi na małym iso w ciemnym kosciele a zdjęcia w zastanym gdzie pieknie kosciół wyeksponowany i zobaczycie ilu z nich wybierze te drugie. Robiłem kiedys taką próbę...ech.. "

I to jest święta prawda
    dobrze że są jeszcze ludzie którzy potrafią docenić jakość,
    ludzie muszą zrozumieć że "tanie mięso to psy jedzą"
    ale zanim dotrze to do ich świadomości to pewnie sporo czasu minie
    Pozdrawiam

Strona 65 z 103 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów