Nie, bo to juz przesadaz nie uwazasz ?... Zdrowy rozsadek tez wazny.
Nie, bo to juz przesadaz nie uwazasz ?... Zdrowy rozsadek tez wazny.
no comment...
Ja z kolei pokażę Wam wycinek mojej umowy z fotografem (jeden z najlepszych w polsce), mam nadzieję że się nie obrazi
"[...]Powyższe nie narusza jednak prawa Zamawiającego do powielania egzemplarza Utworu dla celów osobistych i rodzinnych z wyłączeniem prawa do wykorzystywania Utworu dla celów komercyjnych."
"Zamawiający będzie miał prawo rozpowszechniać Utwór z wykorzystaniem Internetu (maile, galerie ślubne), jednak wyłącznie w formie miniaturek dostarczonych przez Wykonawcę na płycie z podpisem autora tj. Wykonawcy. Zamawiający w żadnym wypadku nie będzie uprawniony do rozpowszechniania Utworu w pełnej rozdzielczości, czy też przerobionego przez siebie na miniaturki i bez podpisu autora."
Sam bardzo podobnie konstruuję własne umowy, jest to jakaś forma zabezpieczenia, młodzi nie protestują bo grzecznie im tłumaczę dlaczego konstruuję umowę tak a nie inaczej.
Wracając do wątku, szperałem sobie dzisiaj w allegro:
"JEDWABISTY KODAK"
http://allegro.pl/item572034107_foto...358_krako.html
"Artystyczne zdjęcia"
http://allegro.pl/item567493245_arty...ia_slubne.html
Ale temu Panu trzeba przyznać że się nieźle przygotował![]()
THG
Proszę powiedz łaskawie co wynika z tych podanych przez Ciebie linków ? Nie rozumiem przesłania i czemu ma to służyć .
Może opiszesz co czułeś jak je oglądałeś, tak własnymi słowami ,chętnie się dowiem.
Bo jeśli chcesz kogoś wykpić to sory ale żal mi Ciebie bez urazy rzecz jasna.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez sbogdan1 ; 07-03-2009 o 11:33
EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem
sbogdan1 wydaje mi się że pierwszego linku komentować nie muszę, natomiast w drugim odnoszę wrażenie autor nadużył słowa "artystyczne"
Jeżeli jesteś autorem zdjęć z któregokolwiek linka to chętnie porozmawiam:
gg 5517579
Nie podkładam nogi konkurencji i robił tego nie będę, jakie kto ma zdjęcia każdy widzi i ocenia wg.własnego uznania. Nie twierdzę oczywiście że moje zdjęcia są dobre, każdy w zdjęciach widzi to, co chce widzieć.
Nie nie jestem autorem zdjęć .
W sumie odpowiedziałeś sobie sam ,,każdy widzi...
Ale nie oczekujmy aprobaty od innych oraz ich opinii ,w tym wątku było to już poruszone ,więc zbędnym jest wyszukiwanie kolejnych sensacji.
Co do artyzmu, może akurat to co jest w linkach jest dla tej osoby artyzmem ,no cóż nie mnie to oceniać bowiem nikt mnie do tego nie upoważnił .
Skoro ktoś to ,,kupuje,,ok jego sprawa a nam nic do tego.
A tak odbiegając od tematu ,fajne masz folio ...
pozdrawiam
EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,
Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem
"nie to ładne co ładne, lecz co się komu podoba"
A jak już sobie tak słodzimy to bardzo podobają mi się Twoje zdjęcia, niektóre mają niesamowity klimat ...
Pozdrawiam
Masz na myśli jakąś urzędową formę upoważnienia? Czy po przeczytaniu książki, obejrzeniu filmu, zjedzeniu potrawy, żeby powiedzieć "świetne" albo "słabe", potrzebujesz specjalnego zezwolenia? Własne zdanie jest już koncesjonowane? Poza tym dla niektórych disco polo może być artyzmem... I nie przekona mnie w tym momencie słynne "o gustach się dyskutuje".
To i ja coś dorzucę, choć nigdy wcześniej tego nie robiłam, ale szczerze zdjęcia powaliły mnie na kolana.
http://www.fotoroberto.cba.pl/index.html
Pozdrawiam.
A gdzie koleżanka widzi kicz??
Ja doszukałem się 1 sztuki, a pozostałe? Są przeciętne i tyle. Po co zaśmiecać znowu..?
Edit: Acha sorry, teraz dopiero zobaczyłem zakładkę "dreams" ... Chyba warto uściślać takie linki.
:-?![]()
Druga fotka w tej zakładce (ze skrzydłami - spodobało się mojej córce) jest nawet idealna w tematyce kicz. Właśnie tak wg mnie wygląda rasowy kicz - niczym z obrazków, które można kupić w sklepie z dewocjonaliami.
In plus dla fotografa, że oddzielił te kicze od reszty do innego katalogu...
Ostatnio edytowane przez magart ; 10-03-2009 o 15:39
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl