Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Mnie jeszcze nikt nic nie ukradł (o niczym nie wiem). Może przez to że kładę na zdjęcia dosyć mocną obróbkę i potencjalny "kradziej" odpuszcza bo sam nie umiałby tego zrobić....

Podejrzewam że nie dając na stronę świeżego materiału tracisz zyski jeśli nowe zdjęcia są lepsze...

Logo na zdjęciach w portfolio? Nieee. Zaburza to odbiór. Logo można najwyżej dać na zdjęcia oddawane klientom. Wtedy jak wylądują na NK nie trzeba się upominać o podpisanie autorstwa co jest zapominane nagminnie.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Mnie jeszcze nikt nic nie ukradł (o niczym nie wiem). Może przez to że kładę na zdjęcia dosyć mocną obróbkę i potencjalny "kradziej" odpuszcza bo sam nie umiałby tego zrobić....

Podejrzewam że nie dając na stronę świeżego materiału tracisz zyski jeśli nowe zdjęcia są lepsze...

Logo na zdjęciach w portfolio? Nieee. Zaburza to odbiór. Logo można najwyżej dać na zdjęcia oddawane klientom. Wtedy jak wylądują na NK nie trzeba się upominać o podpisanie autorstwa co jest zapominane nagminnie.
    zabawe z logo zaczalem praktykowac wlasnie po akcjach na Nk zadna fotka nie podpisana i teraz dodadtkowo jeden katalog z miniaturami 600x400 z sygnatura lub podpisem na 1/4 przezroczystosci
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    zabawe z logo zaczalem praktykowac wlasnie po akcjach na Nk zadna fotka nie podpisana i teraz dodadtkowo jeden katalog z miniaturami 600x400 z sygnatura lub podpisem na 1/4 przezroczystosci
    Podpisywanie sprzedanych zdjęć też może być dyskusyjne. Jak Panna Młoda kupuje sukienkę to ma prawo obciąć metkę. Tak samo ze zdjęciami. Można to ewentualnie uściślać w umowie tylko po co, jak znajomym spodobają się zdjęcia to sami się spytają kto robił.

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mortiis Zobacz posta
    Podpisywanie sprzedanych zdjęć też może być dyskusyjne. Jak Panna Młoda kupuje sukienkę to ma prawo obciąć metkę. Tak samo ze zdjęciami. Można to ewentualnie uściślać w umowie tylko po co, jak znajomym spodobają się zdjęcia to sami się spytają kto robił.
    tyle ze zdjecia z sygnatura maja trafiac do publikacji na portalach spolecznosciowych oto mi tylko chodzi, mlodzi nie maja z tym porblemu, grzecznie prosze czy moga zamieszczac zdjecia z dodatkowego katalogu, to nie wiem po co o tym dyskutowac, kazdy wporwadza wlasnie prawa i nimi sie rzadzi...
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Uprawnienia umieszczania postów