Strona 90 z 96 PierwszyPierwszy ... 40808889909192 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Mieszany widok

marco27
    Guest

Domyślnie

Myslalem bardziej o jakims zdaniu w umowie z podpisywanej klientem, aby od razu wiedzial, ze nie wolno mu przerabiac zdjec. Co o tym myslicie?

Coś już napisał

Domyślnie

marco27 dobrze mowi. Cos w tym musi byc. Tutaj (USA) duze sieci sklepow jak STAPLES nie zeskanuja ani nie skopiuja zdjecia na ktorym z tylu jest informacja o fotografie - w takim przypadku nalezy przyniesc im zgode od fotografa.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackw Zobacz posta
    marco27 dobrze mowi. Cos w tym musi byc. Tutaj (USA) duze sieci sklepow jak STAPLES nie zeskanuja ani nie skopiuja zdjecia na ktorym z tylu jest informacja o fotografie - w takim przypadku nalezy przyniesc im zgode od fotografa.
    Ok.. Sklepy mogą to przestrzegać, ale myslisz, że takiego klienta by to obchodziło czyje sa zdjęcia i czego nie nalezy robić? Wystarczy spojrzeć na przykład gier, muzyki i filmów. Przed każdym fimlem na DVD jak wół jest napisane, że płyta przeznaczona jest do użytku domowego, zabrania się kopiowania, rozpowszechniania itd idp.. w zasadzie całe programy P2P są na mocy tych praw nielegalne ale czy kogoś to obchodzi?
    Btw. Ilu użytkowników tego (i nie tylko) forum poszło grzecznie do sklepu i kupiło płytkę PS'a za bagatela kilka tysięcy zł..?:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja mam dopkładnie taki zapis w umowie:

"Wykonawca oświadcza, że jego prawa autorskie do wykonanego dzieła są nieograniczone i że przenosi na Zamawiającego prawa autorskie do tego dzieła. W zastrzeżeniem, że ewentualne publikowanie zdjęć czy prezentacje publiczne będą opatrzone podpisem Wykonawcy, czyli Sebastiana Stankiewicza oraz adresem jego strony internetowej www.xxxxxxxx.pl."

jeśli chodzi o naszą klasę to takie publikacje uwazam za prywatne i nie śmiał bym zwracać uwagę parze młodej na brak mojego podpisu, jak dadza to fajnie, jak nie to trudno, zwrocil bym uwage na pewno jak by dali zdjecie mocno przez Siebie obrobione z moim podpisem
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Idąc tym tropem to zdjęcia w dowodach osobistych, paszportach i innych dokumentach też powinny być podpisane godnością fotografa, który je wykonał?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Ja z kolei pokażę Wam wycinek mojej umowy z fotografem (jeden z najlepszych w polsce), mam nadzieję że się nie obrazi

"[...]Powyższe nie narusza jednak prawa Zamawiającego do powielania egzemplarza Utworu dla celów osobistych i rodzinnych z wyłączeniem prawa do wykorzystywania Utworu dla celów komercyjnych."

"Zamawiający będzie miał prawo rozpowszechniać Utwór z wykorzystaniem Internetu (maile, galerie ślubne), jednak wyłącznie w formie miniaturek dostarczonych przez Wykonawcę na płycie z podpisem autora tj. Wykonawcy. Zamawiający w żadnym wypadku nie będzie uprawniony do rozpowszechniania Utworu w pełnej rozdzielczości, czy też przerobionego przez siebie na miniaturki i bez podpisu autora."

Sam bardzo podobnie konstruuję własne umowy, jest to jakaś forma zabezpieczenia, młodzi nie protestują bo grzecznie im tłumaczę dlaczego konstruuję umowę tak a nie inaczej.

Wracając do wątku, szperałem sobie dzisiaj w allegro:

"JEDWABISTY KODAK"
    http://allegro.pl/item572034107_foto...358_krako.html

"Artystyczne zdjęcia"
    http://allegro.pl/item567493245_arty...ia_slubne.html
    Ale temu Panu trzeba przyznać że się nieźle przygotował

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie, bo to juz przesadaz nie uwazasz ?... Zdrowy rozsadek tez wazny.
    no comment...

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

THG
    Proszę powiedz łaskawie co wynika z tych podanych przez Ciebie linków ? Nie rozumiem przesłania i czemu ma to służyć .
    Może opiszesz co czułeś jak je oglądałeś, tak własnymi słowami ,chętnie się dowiem.
    Bo jeśli chcesz kogoś wykpić to sory ale żal mi Ciebie bez urazy rzecz jasna.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez sbogdan1 ; 07-03-2009 o 11:33
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Domyślnie

sbogdan1 wydaje mi się że pierwszego linku komentować nie muszę, natomiast w drugim odnoszę wrażenie autor nadużył słowa "artystyczne"

Jeżeli jesteś autorem zdjęć z któregokolwiek linka to chętnie porozmawiam:
    gg 5517579
    Nie podkładam nogi konkurencji i robił tego nie będę, jakie kto ma zdjęcia każdy widzi i ocenia wg.własnego uznania. Nie twierdzę oczywiście że moje zdjęcia są dobre, każdy w zdjęciach widzi to, co chce widzieć.

Początki nałogu Awatar sbogdan1
    Miasto
    k.Bielska - Białej

Domyślnie

Nie nie jestem autorem zdjęć .
    W sumie odpowiedziałeś sobie sam ,,każdy widzi...
    Ale nie oczekujmy aprobaty od innych oraz ich opinii ,w tym wątku było to już poruszone ,więc zbędnym jest wyszukiwanie kolejnych sensacji.
    Co do artyzmu, może akurat to co jest w linkach jest dla tej osoby artyzmem ,no cóż nie mnie to oceniać bowiem nikt mnie do tego nie upoważnił .
    Skoro ktoś to ,,kupuje,,ok jego sprawa a nam nic do tego.
    A tak odbiegając od tematu ,fajne masz folio ...
    pozdrawiam
    EOS 40D,BG-E2N, 17-40/4L , 70-200/4L , 50/1.4, 85/1.8 ,T 28-75/2.8,

Nie kłóć się z idiotami ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem

Strona 90 z 96 PierwszyPierwszy ... 40808889909192 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów