Strona 88 z 96 PierwszyPierwszy ... 38788687888990 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    zabawe z logo zaczalem praktykowac wlasnie po akcjach na Nk zadna fotka nie podpisana i teraz dodadtkowo jeden katalog z miniaturami 600x400 z sygnatura lub podpisem na 1/4 przezroczystosci
    Podpisywanie sprzedanych zdjęć też może być dyskusyjne. Jak Panna Młoda kupuje sukienkę to ma prawo obciąć metkę. Tak samo ze zdjęciami. Można to ewentualnie uściślać w umowie tylko po co, jak znajomym spodobają się zdjęcia to sami się spytają kto robił.

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mortiis Zobacz posta
    Podpisywanie sprzedanych zdjęć też może być dyskusyjne. Jak Panna Młoda kupuje sukienkę to ma prawo obciąć metkę. Tak samo ze zdjęciami. Można to ewentualnie uściślać w umowie tylko po co, jak znajomym spodobają się zdjęcia to sami się spytają kto robił.
    tyle ze zdjecia z sygnatura maja trafiac do publikacji na portalach spolecznosciowych oto mi tylko chodzi, mlodzi nie maja z tym porblemu, grzecznie prosze czy moga zamieszczac zdjecia z dodatkowego katalogu, to nie wiem po co o tym dyskutowac, kazdy wporwadza wlasnie prawa i nimi sie rzadzi...
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Uzależniony

Domyślnie

ja proponuje podpisywać tylko małe zdjęcia podglądowe zdjęcia, które oddajecie na DVD obok dużych, bo komu z młodych będzie sie chciało zmniejszać zdjęcie na NK jeżeli ma już gotowe małe??

ja tak zaczne robić
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Domyślnie

Przemek, ja wcale nie napisałem, że to źle czy niewłaściwie. Skoro osoby zainteresowane robią to na Twoją prośbę to wszystko jest w porządku. Jak obserwowałem swoje zdjęcia u ludzi na NK to też niektórzy podpisywali w opisie, a przede wszystkim dawali link do galerii w sieci, którą robię każdemu.
    Chodziło mi tylko o to, że nie powinno się tego robić na siłę. Ale z tego co piszesz daleki jesteś od tego.

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mortiis Zobacz posta
    Przemek, ja wcale nie napisałem, że to źle czy niewłaściwie. Skoro osoby zainteresowane robią to na Twoją prośbę to wszystko jest w porządku. Jak obserwowałem swoje zdjęcia u ludzi na NK to też niektórzy podpisywali w opisie, a przede wszystkim dawali link do galerii w sieci, którą robię każdemu.
    Chodziło mi tylko o to, że nie powinno się tego robić na siłę. Ale z tego co piszesz daleki jesteś od tego.
    chyba czytasz co drugi wers, wyraznie napisalem ze prosze o umieszczanie miniatur no to jak na sile?

pozatym wiem jak niektory pomniejszaja zdjecia i co z tego wyhodzi, a mi podpisanie i zmiejszenie 300 zdjec zajmie max 10 min to czemu z tego nie korzystac i wcale nie na sile a raczej zeby propagowac siebie i widziec ze zdjecie jest podpisane...
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

marco27
    Guest

Domyślnie

A co w sytuacji w ktorej uzytkownicy lubiacy "bawic sie programani graficznymi" zamieszczaja na NK lub innych portalach przerobione przez nich wasze zdjecia (zwykla zmiana saturation lub zabawa w wyrzucanie niektorych kolorow moze juz dac bardzo kiczowate efekty) i gdy jest tam wasze logo to wychodzi na to, ze zdjecie wasze, a wielu uwaza, ze jak ma zdjecie to moze go zmieniac jak chce.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

grzecznie wtedy proszę o usunięcie takich kwiatków (ostatnio 2 takie przypadki że ledwo poznałem zdjecia) raz dZiewcze usunęło bez słowa drugi raz rozpoczęła sie dyskusja i musiałem powołać sie na prawa autorskie. Po 2 dniach młoda przeprosila że nie wiedziała po czym usunęła zdjęcie, po czym usunęła mnie ze znajomych.. a wszystko w miłej atmosferze sie odbywało i bardzo delikatnie jak z jajkiem postepowalem bo przecież mogą nie wiedzieć. Co do aktualizacji strony- nie robię tego z braku czasu. Drugim powodem,że 90% zleceń mam z polecenia..hmm,a może tyle z polecenia bo nie aktualizuje strony...??

marco27
    Guest

Domyślnie

Tylko nie jestes w stanie odnalezc wszystkich swoich zdjec a przy coraz bardziej dostepnych programach graficznych i czasem bezgusciu klientow mozna sobie zrobic fajna antyreklame dajac im zdjecia z logiem (bez loga z reszta tez, bo ktos zapyta o przerobione zdjecie kto robil to powiedza ze ten fotograf - nie beda wspominac, ze troche przy nim majsterkowali - widzialem ostatnio taki przypadek)
    Jak sie zabezpieczyc przed taka jawna antyreklama?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marco27 Zobacz posta
    Tylko nie jestes w stanie odnalezc wszystkich swoich zdjec a przy coraz bardziej dostepnych programach graficznych i czasem bezgusciu klientow mozna sobie zrobic fajna antyreklame dajac im zdjecia z logiem (bez loga z reszta tez, bo ktos zapyta o przerobione zdjecie kto robil to powiedza ze ten fotograf - nie beda wspominac, ze troche przy nim majsterkowali - widzialem ostatnio taki przypadek)
    Jak sie zabezpieczyc przed taka jawna antyreklama?
    Nie masz szans się zabezpieczyć na 100%. Chyba, że nie będziesz oddawał zdjęć w formie cyfrowej. Tylko odbitki lub fotoksiążki. A i tak ktoś to może zeskanować.

Początki nałogu

Domyślnie

Przeraża mnie takie podejście - tropienie klientów na Naszej Klasie. Ja nawet nie mam tam konta : )
    Mam wpisane w umowie, że młodzi w wypadku publikacji zdjęć zobowiązują się do podawania nazwy firmy która zdjęcia wykonała. Proste jak ....

Strona 88 z 96 PierwszyPierwszy ... 38788687888990 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów