Strona 74 z 103 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez japrzepraszam Zobacz posta
    no jo, ale czasem klient chce takie ostre dicho. No i można dostać dobre lub lepsiejsze. A tutuaj te desaturacje cą całkiem udolnie zrobione, w miarę czysto. Poza tym reszta zdjęć tak jak pisałem na pewnym stałym poziomie.
    Poza tym chodziło mi o konstrukcje zdaniowom Pani Piątek, jakaś taka od biedy napisana.
    Zaskakujące jest to co piszesz. Czyli wystarczy, że ktoś wkłada dużo serca w wycinanie każdego płatka róży, każdego jednego pąku i już zasługuje na uznanie zamiast na potępienie?

Te wycinanki to jakiś koszmar. Odnoszę często wrażenie, że jak ktoś na siłę chce pokazać, że również w post-processingu ma coś do powiedzenia, to bierze się właśnie za wycinanie mniej lub bardziej przypadkowych elementów. Bo czemu ma służyć zostawienie niebieskich witryn okien w tle? Albo jakiegoś kawałka drzwi? Wg mnie totalna szmira i klasyczny kicz.

Poza tym taka mała uwaga: ten wątek przeglądają pewnie w 95% fotografowie. Dlatego podrzucanie tutaj na siłę zdjęć konkurencji wg mnie mija się z celem. Klientów od tego nikomu nie ubędzie.
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

Gushman, ja olewam ten wątek. Nie jest wart głebszej analizy.
    pozdrawiam wszystkich czeladników.
    You_Me_Kan`on

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

ja mam propozycje, tak wielu komentujacych te kicze niech sami pokaza swoje wypociny slubne, podejzewam ze wielu bedzie bardzo zainteresowanych
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

Jak komentuje ale w myślach
    A nawet jakbym napisał coś to bym nie pokazał bo dopiero zacznę focic śluby a dzięki temu tematowi nabieram poczucia własnych umiejętności :P

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemQs Zobacz posta
    Jak komentuje ale w myślach
    A nawet jakbym napisał coś to bym nie pokazał bo dopiero zacznę focic śluby a dzięki temu tematowi nabieram poczucia własnych umiejętności :P
    no wlasnie i tak sie zaczyna rodzic faza przesmiewania a wiekszosc fotografow, ktorych zdjecia sa prezentowane wtym poscie to zwykli rutyniarze, ktorzy za dlugo siedza w temacie maja klientow i w dupie maja ze innym sie nie podobaja ich ramki i kwiatki, a to ich utwierdza w ich przekonaniu ze robia sluby bez wiekszego wyslilku i podejrzewam za duzo wieksze pieniadze niz wielu co dopiero zaczyna, nie inwestujac przy tym monety w dobry sprzet;
    - jest klient na takie zdjecie to i sa tacy fotografowie co tu wiele mowic...
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Gdyby wszyscy tworzyli sztukę, to sztuka byłaby kiczem...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    ja mam propozycje, tak wielu komentujacych te kicze niech sami pokaza swoje wypociny slubne, podejzewam ze wielu bedzie bardzo zainteresowanych
    Zakładasz że każdy, kto wypowiada się w tym wątku foci śluby ?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    Gdyby wszyscy tworzyli sztukę, to sztuka byłaby kiczem...
    poczekaj poczekaj, to ja też coś zaraz wymyśle w ten deseń...

np.. Kicz to forma sztuki, która czeka na swojego Apolla...

albo coś z klasyki... gdyby kup* nie śmierdziała była by tortem...

pozdrawiam czeladników.
    You_Me_Kan`on

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

pozdrawiam czeladników.
    No... to jaCięprzepraszam;-)
    __________________________________________________ ____
    " W zasadzie dla Polaków nie ma rzeczy niemożliwych do zrobienia,
    chyba że... muszą zbudować drogę."

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

pozdrawiam czeladników.

To może by tak precyzyjniej kogo pozdrawiasz bo moim skromnym okiem czeladników w tym wątku jak na lekarstwo o ile w ogóle. Mnie bardziej zastanawia samo pojęcie „Zdjęcia Ślubne” i to co się pod nim kryje. Upraszczając: Zdjęcia Ślubne to z jednej strony to fotografowanie ludzi w dniu ich ważnego dnia czyli powiedzmy plener i studio oraz reportaż ze Ślubu i Wesela. Jeśli chodzi o to pierwsze to powinniśmy widzieć na zdjęciach jak byli ubrani jakie, mieli kwiaty, że są razem, że się kochają. Reportaż to jest opowiadanie przy pomocy zdjęć jakiejś historii w tym przypadku wiadomo jakiej i w sumie wiadomo o co chodzi.

Natomiast dorabianie „piękna” „poprawianie urody” i cała masa innych sztuczek mających na celu podniesienie „walorów” zdjęć to bez względu na efekt najkrótsza droga do osiągnięcia kiczu.

Tylko, że według mnie na kicz jest niesłabnący popyt bo taka jest aktualna moda i jeśli chodzi o Zdjęcia Ślubne wprowadzanie do nich elementów kiczu to mniejszy lub większy wymóg rynku czyli klienta, który w większości chce iść zgodnie z obowiązującą modą. W tej kwestii przez ostatnie kilkadziesiąt lat niewiele się w tej kwestii zmieniło wystarczy popatrzyć na wiszące w wielu domach monidła ślubne wiszące nad łożem małżeńskim. Czy jeśli przyjdzie na nie z powrotem moda ( a wiadomo, że wraca ) to awansują do kanonów sztuki czy pozostaną kiczem?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 74 z 103 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów