Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    pokaż swoje zdjecia jak tak zawzięcie krytykujesz czyjąś prace, zdjęcia są generalnie jak najbardziej poprawne...
    Chyba nie mamy o czym rozmawiac, skoro twierdzisz, ze to co tam mozna zobaczyc jest "jak najbardziej poprawne", ale mozesz miec swoje zdanie i wcale tego nie bede negowal, wolny kraj. Wcale tez nie musze robic dobrych zdjec aby miec prawo do krytyki kiczu, wystarczy, ze wiem jak wyglada dobra fotografia slubna.

A czemu tak krytykuje? Bo niedawno moi znajomi skorzystali z uslugi takiego "fachowca" i nie maja zdjec, bo nie chca placic za fotki porownywalne z tymi, ktore zrobila im ciocia na kompakcie.

Miałem aparat Zorkę 5... Zrobiłem kilka zdjęć.

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konar Zobacz posta
    Chyba nie mamy o czym rozmawiac, skoro twierdzisz, ze to co tam mozna zobaczyc jest "jak najbardziej poprawne", ale mozesz miec swoje zdanie i wcale tego nie bede negowal, wolny kraj. Wcale tez nie musze robic dobrych zdjec aby miec prawo do krytyki kiczu, wystarczy, ze wiem jak wyglada dobra fotografia slubna.

A czemu tak krytykuje? Bo niedawno moi znajomi skorzystali z uslugi takiego "fachowca" i nie maja zdjec, bo nie chca placic za fotki porownywalne z tymi, ktore zrobila im ciocia na kompakcie.
    Jesteś niekonsekwentny,nie masz ochoty na dyskusje a sam ją prokurujesz,ja się z Twoim zdaniem nie zgadzam co do tego kiczu bo to "wolny kraj" i takie ma zdanie.
    Trzeba było zrobić znajomym ,pewnie byłyby lepsze i za darmo.Wiesz jak wygląda dobra fotografia ślubna,sprzęt jakiś tam masz ,może to nie pro ale amatorska klasa średnia napewno.
    A że nie mają zdjeć to ich sprawa,nie ma kasy nie ma towaru ,prosta zasada.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

, wystarczy, ze wiem jak wyglada dobra fotografia slubna.

.

To podaj może jakiś przykład dobrej fotografii Ślubnej
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    chociażby te:

1.http://www.jeffascough.com/

2.http://www.kuperberg.com/

3.http://www.cmphotography.com/

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    www.bodzioch.pl

może by zrobić tak, że najpierw pokazujemy swoje PF a potem krytykujemy innych...?? Co o tym sądzicie...??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez japrzepraszam Zobacz posta
    to, że fotograf lipny to widać na gołą pięść, ale nikt nie zauważył ze każdy kolejny ślub to Shreck1, Shreck2, itd...
    tak to by chociaż piękna panna młoda poratowała zdjęcia
    no przegiąłeś koleś... pokaz swoja facjatę moze też się znajdą tacy co dla nich piekny inaczej się okażesz...??
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 05-12-2008 o 02:09 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    może by zrobić tak, że najpierw pokazujemy swoje PF a potem krytykujemy innych...?? Co o tym sądzicie...??
    Zeby stwierdzic, ze ktos slabo spiewa chyba nie musze byc piosenkarzem? To samo w fotografii.

Jako dobre foto slubne(w moim mniemaniu), uwazam miedzy innymi pierszy link, ktory podal Arche121.

Miałem aparat Zorkę 5... Zrobiłem kilka zdjęć.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zeby stwierdzic, ze ktos slabo spiewa chyba nie musze byc piosenkarzem? To samo w fotografii.
    Tak, tak, zdecydowanie, w przypadku śpiewania to byłby bardzo ryzykowny kierunek ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

kiedys też tak uważałem, teraz widzę, że to raczej wątek poszukiwawczo-wyśmiewczy i wielu co nie wie jak aparat trzymać wypowiada się tu napierniczając z innych. Niech "ci" sami idą zrobią slub jeden czy drugi i pokażą. Ponadto wiekszość włascicieli stron pokazanych w tym wątku robi śluby po 500-1000zł i często gesto zdjecia nie widzą kompa, no moze podczas zgrania z kart na płyte dla klienta. I na takie zdjęcia jest też klient i wcale nie najbiedniejszy. Sprawa kadrów, kompozycji, techniki fotografowania schodzi na drugi plan , jesli w ogóle jest brana pod uwagę. Przychodzi klient, który był chwilę wcześniej u konkurencji co to za 850zł Ds-em MKII robi cały ślub i oddaje 600-800 jpegów, młody przelatuje błyskawicznie album i cały czas pyta "no to za ile...??" nie opuszczając wzroku na album, na zdjęcia tylko dyskutuje. Młoda chce - młody mnie wyśmiewa, ja mu dziękuję i bedą mieć "piekne" foty i to 800szt za 850zł - taki klient Nawet nie zauważy wyjaranego czoła i jaskini czy też uciętych nóg, rąk bo on i tak wie ze ma te nogi i ręce i z takim nie pogadasz. Dopóki popyt na kiczory jest to bedą tak robić. Pokażcie znajomym podobne foty z lampąi na małym iso w ciemnym kosciele a zdjęcia w zastanym gdzie pieknie kosciół wyeksponowany i zobaczycie ilu z nich wybierze te drugie. Robiłem kiedys taką próbę...ech..

Uprawnienia umieszczania postów