czytając coś takiego
http://luchowski.com.pl/content/blogsection/1/2/
pewnie zawyżyłem sobie oczekiwania:-D,
pozdrawiam
ps jak się wystawia zdjęcia na widok publiczny trzeba zdać sobie sprawę,
że nie wszystkim będą sie podobać i mi się nie podobają,
mam prawo do takiego stwierdzenia, a jak nie chcesz negatywnych opinii to zamknij stronę, nie rób zdjęć i wtedy nikt nie będzie źle mówił o twoich zdjęciach ok
Może mały OT, ale przeglądając tą stronę (jak już mamy się pastwić) w dziale oferta: http://luchowski.com.pl/content/blogsection/2/7/ czy ktoś się doczytał co jest z prawej strony tekstu? Nie dość, że to czarne tło, to jeszcze coś nad tym lata. Może to ja mam źle skalibrowany monitor...
Taką "stronkę" traktowałbym jako brak szacunku dla potencjalnych klientów.
Regulamin pkt 8.
Kolejny dowód na to, że jak już się jest wybitnym grafomanem, to nie można być dobrym fotografem. Zasada działa tak często, że wyjątki od niej bywają prawdziwą rzadkością. Bo dobry fotograf nie gada a pokazuje zdjęcia. One mówią wszystko. A jak tego nie ma, to trzeba się rozpisywać.I już wiadomo z kim ma się do czynienia.
"O sobie samym" to wg mnie nie mniejszy kicz niż same zdjęcia na niejednej z prezentowanych tu www. Trzeba mieć też wyobraźnię, żeby tak opisywać coś, o czym nie ma się pojęcia.
PS Znikanie kiczusiów to też przeciekawe zjawisko. Przecież skoro klientom się podoba, to po co przejmować się opinią zgredów z forum. A jak znam życie, to zniknęły foty obrazujące zaawansowany kunszt w obsłudze PS.![]()
Ostatnio edytowane przez gushman ; 03-11-2008 o 15:01
Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.
No, trzeba przyznać, że "Kicz Projekt - zdjęcia ślubne" przyczynia się do poprawy jakości portfolio wielu fotografów :-D
Jednak topic ten jest przydatny, jak się okazuje.
Min. poprawiła się też strona firmy wox z pierwszego postu i kilka innych
Tak po prawdzie Pan Luchowski powinien podziękować za krytykę i przyznać się, że parę arcydzieł nie powinno się jednak znaleźć na jego stronceW końcu też przez przypadek stał się pełnoprawnym forumowiczem...
Ostatnio edytowane przez magart ; 03-11-2008 o 17:56
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Dla mnie wymowa takiego tekstu, te dyplomy i galerie pięknie obazujące umiejętności i tradycje od kołyski nasuwają jeden wniosek:
Wrażliwośc artystyczna i dobry gust nie koniecznie jest dziedziczony, a dobry marketing potrafi sprzedać wszystko - kwestia znalezienia niszy rynkkowej
Jak widać tradycja i dyplomy nie zapewniają satysfakcji wszystkim klientom![]()
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński