Strona 54 z 103 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Coś już napisał Awatar s..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAdoCanon Zobacz posta
    Najlepiej to wystawcie "kiczowate" zdjecia i sie nimi zachwycajcie ! ;]
    ta uwaga na pewno wiele wniosla do dyskusji. Jak czytam nieraz ludzkie opinie, to poprostu rece opadaja.
    2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
    moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

krotko i na temat; fotki prezentowane i linki to nic innego jak czyste naciagactwo i oszustwo w stosunku do klienta i nie chcialbym aby ktorys z takich foto trafil na niezle wkurzonego PM, najzwyczajniej w swiecie kpina ze potrafie robic zdjecia slubne, zdejcia ktorych sie nie powtórzy, typowy pzyklad olewania i braku minimalnego talentu.
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s.. Zobacz posta
    ta uwaga na pewno wiele wniosla do dyskusji. Jak czytam nieraz ludzkie opinie, to poprostu rece opadaja.
    a bo marudzicie, nie zepodoba sie wam to inni maja swoje zdanie to po prostu olejcie to co pisze, poza tym czym by bylo forum o fotografii bez krytyki Po to sa wlasnie fora, zeby pisac co sie podoba. Nie bierzcie do siebie wypowiedzi typu "moja babcia zrobila by lepiej zdjecie" bo to sa tylko i wylacznie zarty ludzie troche luzu
    5dm2

Domyślnie

W tym roku zacząłem robić zdjęcia ślubne, zmienia się od razu podejście do tematu, kiedy człowiek sam spróbuje tego chleba. Kiedy oglądam naprawdę kiczowate zdjęcia z tego wątku nie bulwersuję się, że ktoś sprzedaje takie gnioty - żal mi ludzi, którzy takie gnioty wybrali widząc wcześniejsze zdjęcia jakiegoś "fotografa".

Dla dobrych fotografów ślubnych partacze ślubni nie są żadnym zagrożeniem, najwyżej będą konkurować między sobą różnorodnością ramek czy efektów s-f na zdjęciach.

Wszędzie wokoło ktoś wciska komuś kicz - fotografia nie jest tu wyjątkiem.

Pozdr
    5D+grip x2, C 28 1.8, C 50 1.4, C 85 1.8, T 17-35 2.8-4, lampa itp, itd.
    Tu był adres strony ale ktoś miał zły dzień...

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

No właśnie.
    Posłużę się tu powiedzeniem pewnego dowódcy plutonu:
    "Jak jest przyzwolenie społeczne, żeby się ch_jnia działa, to się ch_jnia dzieje".
    Zrzeszanie się w cechy i ochrona interesów pewnych grup zawodowych, nie było wcale takie głupie. No, ale przecież jest demokracja... i świat pełen tandety z Chin.

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Nikt nie wspomniał jeszcze o czymś chyba najważniejszym.
    Otóż zdjęcia ślubne, niezależnie od tego czy są ładne, czy nie, czy są poprawne technicznie czy nie, czy są robione przez profesjonalistę, czy amatora albo i kolegę (który np. właśnie kupił sobie pierwszy aparat fotograficzny), są dla nowożeńców czymś więcej niż tylko "dziełem artystycznym".
    Sama osobiście bardzo bym nie chciała znaleźć wątku na Forum, czy innego miejsca w sieci, w którym ktoś krytykowałby, czy wręcz ośmieszał zdjęcia, będące bądź co bądź pamiątką z tak ważnej uroczystości, jaką jest mój ślub.
    O ile jeszcze mogę (tak na upartego) zrozumieć podawanie linków do ślubnych galerii, to uważam, że wrzucanie tutaj zdjęć, które są potem wyśmiewane, jest nie na miejscu.
    Ślub jest wydarzeniem tak bardzo prywatnym i ważnym, że nie należy robić z takich fotografii atrakcji, czy sensacji.
    Uszanujmy uczucia tych dwojga ludzi.

Pozdrawiam

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    Otóż zdjęcia ślubne, niezależnie od tego czy są ładne, czy nie, czy są poprawne technicznie czy nie, czy są robione przez profesjonalistę, czy amatora albo i kolegę (który np. właśnie kupił sobie pierwszy aparat fotograficzny), są dla nowożeńców czymś więcej niż tylko "dziełem artystycznym".
    Sama osobiście bardzo bym nie chciała znaleźć wątku na Forum, czy innego miejsca w sieci, w którym ktoś krytykowałby, czy wręcz ośmieszał zdjęcia, będące bądź co bądź pamiątką z tak ważnej uroczystości, jaką jest mój ślub.
    O ile jeszcze mogę (tak na upartego) zrozumieć podawanie linków do ślubnych galerii, to uważam, że wrzucanie tutaj zdjęć, które są potem wyśmiewane, jest nie na miejscu.
    Ślub jest wydarzeniem tak bardzo prywatnym i ważnym, że nie należy robić z takich fotografii atrakcji, czy sensacji.

Pozdrawiam

.... i nie powinien byc spierdo...... przez jakiegos partacza bo jest nie do powtorzenia i zadne tlumaczenie nie pomaga, a to ze ludzie daja sie nabierac swiadczy tylko o ich niewiedzy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta

Pozdrawiam
    Bardzo trafna uwaga. Tylko że jest jedno zastrzeżenie, że jednak ten fotograf musiał mieć zgodę na publikownie tych fotek w sieci od młodych. Nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Tym samym jednak muszą mieć świadomość na co się narażają.

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek Zobacz posta
    .... i nie powinien byc spierdo...... przez jakiegos partacza bo jest nie do powtorzenia i zadne tlumaczenie nie pomaga, a to ze ludzie daja sie nabierac swiadczy tylko o ich niewiedzy.
    To sprawa między młodymi, a fotografem i nic nam do tego. Jakoś nie bardzo wierzę w to, że poprawi im to humor jak znajdą swoje obśmiane fotki w sieci.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bardzo trafna uwaga. Tylko że jest jedno zastrzeżenie, że jednak ten fotograf musiał mieć zgodę na publikownie tych fotek w sieci od młodych. Nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Tym samym jednak muszą mieć świadomość na co się narażają.

To sprawa między młodymi, a fotografem i nic nam do tego. Jakoś nie bardzo wierzę w to, że poprawi im to humor jak znajdą swoje obśmiane fotki w sieci.
    moze nie poprawi im to chumoru, ale pewnie przejza na oczy ze zostali po prostu oszukani, jak mnie wku.... jak co niektorzy pruboja branic takich "foto" ludzie postawcie sie na miejscu tych co dostali takie zdjecia i dopiero po jakims czasie ktos im dal "czerwona tabletke" i zobaczyli ze swiat wyglada zupelnie inaczej, wiele jest PM ktore mysla ze mimo tego ze zaplacili sporo maja swietne zdjecia, a w rzeczywistosci jest zupelnie inaczej. jednak nie popieram wklejania cudzycg zdjec, linkowanie ich to co innego...

Bywalec Awatar kwv
    Miasto
    biesy i czady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    Jakiś czas temu była mowa o kontrowersyjnych sesjach ślubnych, (błoto itp.) w takim razie bardzo proszę: http://www.foto.anro.pl/slubne/galeria.php?nr=38 zaznaczam, że nie wklejam jako kicz ale jako ciekawostkę;-)
    no niezła ta ciekawostka
    na poważnie żadnego tu artyzmu nie widzę oprócz niesamowitego GO po bokach ??:

Strona 54 z 103 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów