To jest też dobre:
Tak jak by ktoś bardzo chciał podkreślić że co prawd plasuje się w klasie kompaktowych pstrykaczo-kamerzystów ale jest od nich jednak trochę lepszy bo ma dSLR i wywołuje RAW-yZamieszczone przez http://www.studiomarco.pl
![]()
To jest też dobre:
Tak jak by ktoś bardzo chciał podkreślić że co prawd plasuje się w klasie kompaktowych pstrykaczo-kamerzystów ale jest od nich jednak trochę lepszy bo ma dSLR i wywołuje RAW-yZamieszczone przez http://www.studiomarco.pl
![]()
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Kilkanaście fotek z pierwszego linka, poza ramkami (które mogą np. spełniać lokalne oczekiwania) i mało szczególnymi ujęciami, były całkiem poprawnie naświetlone i wyostrzone. Być może to całkiem, całkiem jest za mało jak na tego typu imprezę, ale szokujące w stosunku do wcześniej zamieszczanych nie są.
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx
yyyy.... ;p Jeśli tam nie ma kiczu to ja jestem Talibem ;p
5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła
gustaff no na pewno nie są to zdjęcia na poziomie jaki prezentuje forumowy kolega Grabek, ale na tle tego tematu dramatem nie są. Rozumiem, że może paść pytanie od jakiego poziomu zaczynamy mówić w kategoriach "dramat", ale "kiczu" na tym poziomie możemy przytaczać już w tonach. To jest bardziej standard amatorski.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
i jeszcze dodaj, że to Ty byłeś widziany przez ludzi z SAMOOBRONY jak w Klewkach śmigłowcem lądowałeś
![]()
Ostatnio edytowane przez panuna ; 23-12-2008 o 02:58 Powód: Automerged Doublepost
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
zdjęcia jak zdjęcia, nie są takie złe,do kiczu brakuje im zdecydowanie.Nie wiem czy osoba która przytoczyła linka chce wykończyć lokalną konkurencje,czy może oczekiwała więcej cyfrowych bajerów na fotkach.![]()
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
Gdzie leży granica kiczu to kwestia indywidualna każdego z nas. Dlatego dyskusja co jest tu kiczem, a co nie pozbawiona jest jakiegokolwiek sensu. Przykład pierwszy z brzegu -dla ilu z nas Elvis był kiczowaty?
Nie bronię ludzi których linki się tu zamieszcza, wręcz przeciwnie twórczość większości z nich jest w moim osobistym odczuciu kiczem, chciałem tylko zwrócić uwagę że dyskusja co nim jest, a co nie, niema tu sensu.
gdzie leży granica kiczu to nie jest sprawa indywidualna - indywidualizmem jest to jak wysokie ktoś o sobie może mieć zdanie. Dyskusja na temat kiczu pozbawiona sensu tylko gdy prowadzą ją przeciętni/słabi/nieobeznani.
Jest taka osobliwość jak " Krytyk Sztuki",są takie osoby po studiach artystycznych, są takie ludki, którzy pomimo braku wykształcenia plastycznego też mają poczucie estetyki. I takie to osoby moga sobie prawić o kiczu i nie kiczu... To co jest uprawiane w tym temacie, dalekie jest od dyskusji o kiczu.
W podekscytowanym linku kiczem są ramki, a że ramki sa integralną częścią zdjęcia i są eksponowane jako całość na stronie to jest to maxi kicz.
Każdy artysta może być dobrym fotografem, ale nie każdy fotograf dobrym artystą
powiem tak, ten wątek o kiczu to słabe ogniwo tego forum, nic nie wnosi, nic nie daje, można się pośmiać, wyleczyć swoje kompleksy i tyle. Czasami ktoś robi za prawicę a ktoś za lewicę,raz jeden broni zdjęć raz drugi. I tak wszyscy umrzecie i zostaniecie pochowani w tej samej glebie, słaby koło lepszego, czeladnik koło artysty, hobbysta koło profesjonalisty.
You_Me_Kan`on
A dla mnie te fotki były tragiczne... OSTROŚĆ (a raczej jej brak) KADRY (a raczej przypadkowe kliknięcia) może światło nie było najgorsze ... ale mam takie proste pytanie...
ILU Z WAS CHCIAŁO ŻEBY CI LUDZIE ROBILI WAM ŚLUB???
Bo ja bym myślał mieć z 3 promile we krwi żeby się na to zgodzić...
To tylko moje zdanie i proszę mi nie m mówić że jest inaczej![]()