Strona 66 z 103 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

taka prawda, gdy fotograf bez pomysłu i techniki, to chociaż ludzie i miejsce ratują zdjęcia. Jakoby na moje słowa przypadkowo post Archiego idealnie się wpasował. Tylko, że na tych zdjęciach z linku wszystko jest piękne-miesce,kadr, ludzie. Ja pisząc o szrekowym() miałem na myśli całą otoczkę ślubu, a że jestem mega seksistą, urokliwe kobiety zawsze u mnie poratują każdą sytuację.
    I nic o urodzie nie pisałem. Trochę za bardzo jesteście przewrażliwieni na tym punkcie.
    p.s. postuję o zamknięcie tego tematu, gdyż również uważam, że służy tylko pośmianiu się z innych by sobie zrobić dobrze. Zrobiłem sobie wczoraj dobrze, a dzisiaj mi głupio.
    pozdrawiam
    Brzydal :-)
    You_Me_Kan`on

Dopiero zaczyna Awatar steady
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja postuluję żeby nie zamykać wątku
    Choć jestem początkującym foto ślubnym to chociaż mogę się dowartościować czytając go :P
    sprzęt: CANON 5DII + 35L + 85 + 135L + 580

Domyślnie

Nic nie zamykac. Moze niektorym temat ten i linki tu zawarte otworza troche oczy jak sie nie powinno fotografowac.

Miałem aparat Zorkę 5... Zrobiłem kilka zdjęć.

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez japrzepraszam Zobacz posta
    p.s. postuję o zamknięcie tego tematu, gdyż również uważam, że służy tylko pośmianiu się z innych by sobie zrobić dobrze. Zrobiłem sobie wczoraj dobrze, a dzisiaj mi głupio.
    pozdrawiam
    Brzydal :-)
    Samokrytyka przyjęta :smile:
    Jednak nie jest z narodem (fotograficznym) tak źle...

A kobiety mają prawo być wrażliw(sz)e na opinie o urodzie... :smile::wink:

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obywatelgc Zobacz posta
    I to jest święta prawda
    dobrze że są jeszcze ludzie którzy potrafią docenić jakość,
    ludzie muszą zrozumieć że "tanie mięso to psy jedzą"
    ale zanim dotrze to do ich świadomości to pewnie sporo czasu minie
    To nie moze dotrzeć do ich świadomości, bo oni w rzeczy samej sie na tym pod kątem technicznym nie znają.. Nie będą ich przestraszały krzywe kadry, przepały, GO itp, ważne żeby dalo się rozpoznac "kto jest kto" i to jest dla nich ważne; te zdjęcia mają często wartośc tylko emocjonalną, co juz wiele razy bylo podrkeślane..
    Z drugiej strony przyjdzie "zleceniodawca", ktory jest zielony w tych sprawach po odbior zdjęć, no przeciez zatrudnił "pro" fotografa z dobrym sprzetem (tak mu się wydaje, bo byl to duzy aparat z równie duzym obiektywem:wink, w razie jakichś uwag, fotograf nakreci mu parę bajek o cięzkich warunkach w zaawansowanym języku foto, zleceniodawca nie mając pojęcia o co chodzi tylko przytaknie udając zrozumienie i pójdzie sobie nie potrafiąc bronić swoich racji..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

na skutek wielu nacisków klientów i zmuszony przez niskie ceny konkurencji przechodzę w kierunku tanio i profesjonalnie... tu zdjęcie pt superpara.
    Kierujac się zasadą : tanio i dużo, na dole zdjęcia zamieszczam jeszcze rebus...

wszelkie prawa zastrzeżone...!!!

www.bodzioch.pl/SUPERPARA.jpg

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    na skutek wielu nacisków klientów i zmuszony przez niskie ceny konkurencji przechodzę w kierunku tanio i profesjonalnie... tu zdjęcie pt superpara.
    Kierujac się zasadą : tanio i dużo, na dole zdjęcia zamieszczam jeszcze rebus...

wszelkie prawa zastrzeżone...!!!

www.bodzioch.pl/SUPERPARA.jpg
    yps...??? albo jestem za bardzo sprany robotą pod koniec tygodnia, albo za bardzo sch..iałem za dużo oglądając kwiecistą polemikę naszych posłów, bo jedyne co mi przychodzi oglądając ten rebus to: "spływam w góry a potem lecę na d**py i *h*j"
    Jeżeli tego *** (czytaj piiiiii) było za mało to sorry, należy się ban
    5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    NIe chcę za bardzo nakręcać tematu, ale zastanawiam się czy dobrze zrozumiałem: skoro foty bardziej dopracowane, Ty uznałbyś je za przekombinowane, tak? Czyli jakiekolwiek użycie np. lampy, nie 'na wprost' wg. Ciebie jest już kombinowaniem? Ustawienie bardziej czytelnej kompozycji też? Może jasne szkło i focenie przy zastanym też? Masz w Nick'u 'analogforever', wiesz czasy analoga kojarzą mi się właśnie głównie z jasnymi stałkami i foceniem w kościołach bez lampy... Nie wiem jaką masz koligacje z 'artystą' z tej stronki, ale IMHO, bronienie go nie wpływa pozytywnie na Twoją opinie

mylisz chyba całkowicie pojęcia,co ma fotografia analogowa z fotografią w świetle zastanym? czy jasnymi obiektywami ?Lampa błyskowa elektronowa została wymyslona dawno temu ,a nie elektroniowa jeszcze dawniej, prawie zawsze błysk towarzyszył fotografi.Nie widziałem jeszcze żadnego zawdodowca który przy zdjeciach reportażowych lata z blendami,może taki jest ja niespotkałem,w każdym razie ma niepokoleji pod kopułą.Czytelna kompozycja- co to jest ? rozwiń temat bo nie mam pojęcia o czym myślisz.

a z tym dopracowaniem i przekombinowaniem to już zupełnie nie wiem o czym mówisz.Fotografa nie znam ,to nie moje kręgi.
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 06-12-2008 o 02:34
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    mylisz chyba całkowicie pojęcia,co ma fotografia analogowa z fotografią w świetle zastanym? czy jasnymi obiektywami ?Lampa błyskowa elektronowa została wymyslona dawno temu ,a nie elektroniowa jeszcze dawniej, prawie zawsze błysk towarzyszył fotografi.Nie widziałem jeszcze żadnego zawdodowca który przy zdjeciach reportażowych lata z blendami,może taki jest ja niespotkałem,w każdym razie ma niepokoleji pod kopułą.Czytelna kompozycja- co to jest ? rozwiń temat bo nie mam pojęcia o czym myślisz.

a z tym dopracowaniem i przekombinowaniem to już zupełnie nie wiem o czym mówisz.Fotografa nie znam ,to nie moje kręgi.
    Lampy błyskowe - masz racje- zostały wymyślone już na początku fotografii, ale obiektywy ze zmienną ogniskową, już całkiem nie dawno, a one właśnie kiepską jasnością często wymuszają błyskanie.
    O ile umiejętne błyskanie jest zabiegiem, który czasem pomaga w uzyskaniu poprawnej ekspozycji, to to co nasz omawiany Pan fotograf prezentuje, to nic innego jak walenie lampą na wprost. Uwierz mi, to nie jest tak, że inaczej się nie da...
    W kwestii fotografów 'biegających' z blendami, a raczej nie świecącymi lampami, to pozwolę sobie przywołać jednego z bardziej znanych i szanowanych - Jeff'a Ascough. Jeff powoli zaczyna działać w cyfrze, ale z tego co wiem, to całe lata fotografował analogowymi Leic'ami z jasnymi stałkami, oczywiście bez dodatkowego światła.
    Ja nie mam 'lejków' 1.0 albo innych cudów, a często zdarza mi się w kościele nie wyciągać w ogóle lampy z torby, a pracuje w cyfrze....

Czytelna kompozycja. hmm.. dla mnie to taka, która powoduje łatwe zrozumienie przekazu ujęcia. To taka która sprawia, że oczy podążają tam, gdzie chciał fotografujący, a nie błądzą losowo po obrazie. Wreszcie to taka, która podkreśla temat zdjęcia, charakter sceny. U tego gościa, ja nie widzę komponowania ujęć. Są losowe - byle para byłą w kadrze...

Z przekombinowaniem i dopracowaniem? Piszesz że :
    "wielki plus za brak tych po...ych skosików w kadrach czy zniekształconych postaci przez krótkie ogniskowe"
    Chodzi o to, że nie zawsze walenie z poziomicą za pomocą 50tki jest najlepszym, najbardziej dopracowanym sposobem przedstawienia charakteru ujęcia. Wiadomo - każdy ma prawo do swojej 'ekspresji', ale Ty krytykujesz użycie przerysowań, czy wymuszenia kompozycji 'po przekątnej', przez przekręcenie kadru.

Chyba rzeczywiście inne kręgi - jeśli Ci taka fotografia pasuje, to super. Dla mnie to zwykły pstrykacz, który nie wydaje się używać ni techniki, ni też wizji do tworzenia, jak to określiłeś 'prac'...
    Analog forever, ale nie małpką, ani w trybie 'auto'...
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Dopiero zaczyna

Domyślnie

obrzydliwy, wątek.
    Pozdrawiam
    Slick

Strona 66 z 103 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów