Strona 57 z 103 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

To jest Matrix:
    http://www.fotograf-wesele.pl/fotogr...elm_z5956.html
    Sorry, że nie bezpośrednio na forum, ale chyba się nie da. Tak czy inaczej wrzucam nieprzypadkowo - to, że gość jest z Łukowa, to LIPA, bo bym wiedział, zresztą plenery są niełukowskie. Cena zresztą też - prawie 2 kafle? Nie ma takiej opcji w Łukowie!
    I o ile zdjęcia a la Matrix jest całkiem fajne (można zrobić dla żartu), to reszta to badziew straszny - ten wklejony bezczelnie zamek nijak ma się do obróbki (a la stare zdjęcie).

Na koniec coś, żeby trzymać się tematu - from Łuków.
    Na początek strona, która już sama mówi za siebie. Jest sporo "perełek" (Nikon D200 + 18-200 VR).

Album jest w Banana album, więc zuploadowałem na imageshack.
    Ostatnio edytowane przez Kinski ; 15-10-2008 o 17:43

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    Kristof, poza tym jeden lubi Mozarta inny Boysow. Tyle.
    No i ten wątek jest o Boysach. Tyle.

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bertold Zobacz posta
    No i ten wątek jest o Boysach. Tyle.
    Ten wątek jest dla tych, którzy chcą wyleczyć swoje kompleksy
    Regulamin pkt 8

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Kinski, czy Ty aby nie jesteś jakimś konkurentem na lokalnym rynku tego gościa od Matrixa? Bo posuwasz się w swojej wypowiedzi o wiele dalej niż do dyskusji o kiczu i wg mnie jakoś tak niesmacznie się robi. Piętnowanie kiczu swoją drogą (Matrix zdecydowanie się zalicza), ale załatwianie swoich prywatnych bolączek swoją.

PS A jeszcze inną drogą: gdyby ten kolo od Matrixa zostawił PeeSa w spokoju lub ograniczył się do podstawowych korekt, to odbiór jego zdjęć byłby znacznie pozytywniejszy.
    Ostatnio edytowane przez gushman ; 16-10-2008 o 13:32
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Heh, no właśnie pisałem, że niby jesteśmy z tej samej "wioski", ale nigdy i nigdzie go nie widziałem na jakiejkolwiek imprezie, ślubie, etc. Tych plenerków też nie kojarzę. Koleś nie jest po prostu z Łukowa...
    Poza tym- nie prowadzę działalności (jeszcze), chociaż zdarza mi się zrobić jakiś ślub czy plener.
    Tertio - akurat "Matrix" mi się podoba - to czy jest to kicz - kwestia dyskusyjna, ale jeśli młodzi np. mają jakieś takie zapędy matriksowo-cyber-futurystyczne - to fajne. Oczywiście jako taki smaczek (można wyobrazić sobie plener w tym stylu?). Wrzuciłem, bo ktoś coś pisał, ale zdjęcie nie odzwierciedlało do końca stricte "Matrixa".
    Po czwarte - o ile sobie przypominam, to w wątku były już przykłady zdjęć osób z tych samych miejscowości, rejonów. I pisano o nich bez owijania w bawełnę. Zdjęcia obronią się same.
    Nie widzę sensu toczenia wojen z fotografami z mojego lokalnego rynku - 85% z nich nie ma pojęcia o istnieniu czegoś takiego jak internet czy forum (a stare betony działają już ok. 15 lat) i wychodzą z założenia, że to rzemiosło...

Cytat Zamieszczone przez Malin
    Nie zgodzę się, a pewnie i wielu forumowiczów także. Jeśli tak uważasz, nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś na własne wesele wybrał np. Pana Kaszyckiego.

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox
    i co z tego wynika? Nic, ide o zaklad, ze klient jest zadowolony w 100%. Watpisz w to? A przeciez chodzi o to, zaby klient byl zadowolony. Tyle.
    To połowa prawdy - wyobraź sobie, że są fotografowie, którzy do swoich zdjęć podchodzą bardziej krytycznie i nawet, jeśli młodym zdjęcia się podobają, to oni mogą mieć do nich zastrzeżenia. Kicz powstaje m.in. przede wszystkim wtedy, kiedy fotograf sobie odpuszcza - młodym się podoba? Aha, to zdjęcia są ok. i nie ma się czym przejmować. W wielu przypadkach jednak nie znaczy to, że nie są one kiczowate. Może i młodzi mają taki gust, a nie inny, ale ja zawsze twierdzę, że o gustach się dyskutuje. Tendencja jest taka, że im mniejsza miejscowość, tym ten gust jest gorszy lub nawet co bardziej prawdopodobne - niewyrobiony, nijaki (skoro np. nie wiedzą gdzie wybrać plener...). Pocieszający jest jednak fakt, że ma rację Kalina, która mówiła (na blogu w wywiadzie), że świadomość młodych wzrasta pod tym względem. I ma rację, skoro wiem, że niektórzy młodzi z mojej miejscowości zastanawiają się nad wybraniem na fotografa Kaliny lub jej siostry Julii (nawet mimo ceny).

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Już raz zamykaliśmy ten wątek z powodu nieciekawego offtopa.
    Czyżby trzeba był oto zrobić ponownie i tym razem ostatecznie ?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Według mnie trafiłeś w "10".

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Już raz zamykaliśmy ten wątek z powodu nieciekawego offtopa.
    Czyżby trzeba był oto zrobić ponownie i tym razem ostatecznie ?
    A uważasz że ciągnięcie tego ma jakikolwiek sens? Poza wywoływaniem kolejnych flejmów.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

W sumie wg mnie to nie kicz. Ale nie mam lepszego pomysłu na pokazanie Wam takiej fotki znalezionej w sieci, która jest bliska mojemu sercu ze względu na żużlową pasję:

Reszta tutaj: http://www.lotosgdansk.pl/foto/thumbs/194
    Ostatnio edytowane przez gushman ; 21-10-2008 o 15:05
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Wczoraj oglądałem zdjęcia ze ślubu/pleneru/wesela znajomych.
    Nie wiedziałem, że tak trudno powiedzieć komuś kogo się zna i lubi że zapłacił za totalną fuszerę. Mimo mojej zwyczajowo niewyparzonej gęby starałem się cholernie subtelny
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A uważasz że ciągnięcie tego ma jakikolwiek sens? Poza wywoływaniem kolejnych flejmów.
    Nie ja go zakładałem i nie ja zamykałem, niemniej raporty i PW po zamknięciu wskazywały że kilku kolegom zależy na tym wątku :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 57 z 103 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów