Strona 53 z 103 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Partacz

"...pracę wykonuje niefachowo, wbrew regułom sztuki, niewłaściwie i niestarannie..."

Domyślnie

Witajcie!

Przeczytałem w ostatnich postach wiele mądrych rzeczy. To, że fotografia a ślubna już w szczególności nie jest rzeczą łatwą, to przekonałem się na własnej skórze. Byłem bowiem fotografem na dwóch ślubach osób mi znajomych. I to, że chciałoby się mieć lepszy sprzęt (zauważam brak jasnych obiektywów do ślubnych fotek) to jedno, ale najważniejsze są umiejętności, bo ślub to dla fotografującego zawsze stres, ograniczony czas i ogromny ciężar świadomości, że powtórki nie będzie. Sama wiedza teoretyczna niestety nie wystarcza. Ćwiczenie dopiero czyni mistrza. A ćwiczyć (niestety!) trzeba na ślubach. I proszę mi nie mówić, że poćwiczyć można na innych ślubach. No chyba, że uzyskaliśmy zgodę. Wtedy jak najbardziej. Ale do tematu. A jeżeli dodać do braków praktycznych brak wizji i smaku to nawet świetny teoretyk polegnie.
    Udowadniać chyba tego nie trzeba.
    A to jakim sprzętem będą zdjęcia robione ma oczywiście znaczenie, ale dobry fotograf z praktyką (a może PRAKTICĄ) położyłby mnie na łopatki w pierwszym starciu.
    Tak więc pochwalmy się naszymi pracami a potem wytykajmi błędy drugim. Jeżeli za przyganą leży dobry warsztat to jest to usprawiedliwione (pomijam bowiem aspekt moralny - czy wpada, czy jest to w dobrym tonie itp., bo jest to kwestią osobistą każdego z nas). Może nam się coś też oczywiście po prostu, zwyczajnie nie podobać i też mamy prawo do krytyki i wyrażania swojego zdania, ale wtedy krytyka powinna byc konstruktywna, a argumenty jak najbardziej mogą mieć siłę walca ,ale wyszydzać i ośmieszać publicznie wtedy, kiedy samemu nie zrobiło się ani jedego ślubu to po prostu jest, delikatnie mówiąc, bardzo płytkie.
    I uprzedzając - nie mam galerii w internecie z fotkami ze ślubów, bo uważam, że dużo mi jeszcze brakuje.
    A moje inne fotki znajdziecie tutaj: http://plfoto.com/145270/autor.html
    To oczywiście bez żadnego przytyku do nikogo. Takie jest po prostu moje zdanie.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    ale dlaczego? Czy jako totalny filmowy analfabeta nie mam prawa powiedziec ze nie podoba mi sie ujecie z boku czy ze skosa? Ja np jak ogladam skoki narciarskie to strasznie mnie denerwuje jak realizator przekazuje obraz z kamery na wprost zeskoku. Nie mam pojecia o realizacji transmisji skokow ale najzwyczajniej w swiecie nie podoba mi sie takie pokazanie zawodow bo gowno widac.
    Mówię o osobach które w tym wątku powiedziały "ja to zrobię lepiej" albo "moja babcia zrobiłaby to lepiej komórką"...
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Koniecznie:

http://www.sqorpion.pl/1.html

wklejka z palmami wymiata

wow

jest tam parę perełek, np:

no chyba że to jakiś nowy super styl
    Ostatnio edytowane przez Arek_Gd ; 12-09-2008 o 17:38
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

proszę towarzystwa!
    rzucacie "ofiary" na rzeź, obgryzacie do białej kości (ja również), a następnie kąsacie się wzajemnie z braku celu do ataku. Luzu poproszę!

tekst może niewyszukany, ale właśnie oglądnąłem z synem "Króla Lwa" i tak mi jakoś przyszło...przepraszam jeżeli kogoś dotknąłem.

Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    c) Oceniać zdjęcia ślubne powinny osoby, które przynajmniej raz w życiu brały ślub
    recydywiści najlepszymi krytykami
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Coś już napisał Awatar brunovis
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    b) Oceniać styl kadrowania i prowadzenia kamery czy też efekty specjalne powinny osoby które mają jakieś doświadczenie w tym temacie i same kiedyś trzymały w ręce kamerę a potem siedziały nad montażem.
    Pewnie większość krytyków filmowych zajmuje się wieczorami prowadzeniem kamery a nad ranem montażem :smile:
    Ni uważam żebym musiał się zajmować efektami specjalnymi w filmie żeby uznać czy dany efekt wygląda naturalnie czy jest totalnie skopany :smile:

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Pamietacie Kube Wojewodzkiego w programie "Idol" Gosc nie potrafi spiewac, ale krytykiem jest bardzo dobrym. Nie mam racji?
    5dm2

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Można powiedzieć, że poziom krytyki powiatowego (przepraszam - Wojewódzkiego) był podobny do krytyk w tym wątku... Mało konkretów, za to bardzo głośno i efekciarsko. Szkoda że przez ludzików jest to postrzegane jako 'dobra krytyka'. Już wolałem przywołanego tutaj Pana Kałużyńskiego, który coś o tych filmach jednak wiedział, i krytykę swoją opierał na wiedzy a nie na efekciarstwie.
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    b) Oceniać styl kadrowania i prowadzenia kamery czy też efekty specjalne powinny osoby które mają jakieś doświadczenie w tym temacie i same kiedyś trzymały w ręce kamerę a potem siedziały nad montażem.
    Zdecydowanie nie. Do tego wystarczy znajomość innych utworów/dzieł z którymi można porównać to co chcemy ocenić i ewentualnie trochę teorii.
    Tak jak napisałem wcześniej czepianie się zdjęć poprawnych za to że nie sa wybitne to przesada, ale większość prezentowanych w tym wątku pstryków czy nieudolnych szopowanek nie zasługuje na nic więcej niż kpinę.
    I żeby było jasne: nie umiem robić zdjęć ślubnych, zupełnie nie czuję takiej tematyki, dlatego nawet nie próbuję.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Najlepiej to wystawcie "kiczowate" zdjecia i sie nimi zachwycajcie ! ;]
    5dm2

Strona 53 z 103 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów