Strona 50 z 103 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Dopiero zaczyna Awatar marcinssdd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Panowie przeciwnik już leży na łopatkach, a leżącego się nie kopie. Może dajcie już spokój. Osoba o której piszecie to jeden z bardziej aktywnych forowiczów KKM-u - piszący IMHO zresztą nie od rzeczy
    Marek Kaszycki vel toughluck jest jednym z aktywnych członków KKM - to fakt. Jego wiedza w zakresie techniki związanej z fotografią jest ogromna. Warto czytać to co pisze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak widać wiedza nie zawsze idzie w parze z praktyką..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Tam na forum też ktoś zaczął robić zadymę i też zaczeły się słuszne lub nie bluzgi na forowiczów z CB.
    aż z ciekawości tam zajrzałem, niestety nie udało mi się odnaleźć owego wątku więc jak można by poprosić o link??

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Znalazłem coś takiego, ale tam nie ma funta bluzgów...
    http://klubkm.pl/forum/showthread.php?t=19266

Domyślnie

to też widziałem ale byłem Ciekawy odpowiedzi chłopaków z KKM-u tym bardziej ze jednego z nich tutaj raczej "zniszczono"

Miasto
    Waldenburg

Początki nałogu

Domyślnie

Panowie przeciwnik już leży na łopatkach, a leżącego się nie kopie. Może dajcie już spokój.
    Ładnie powiedziane, ja osobiście zaglądam kicz project szukając "zdjęć które powstać nie powinny".
    Osobiście uważam, że gdybym chciał krytykować zdjęcia innych to najpierw musiałbym pokazać swoje wypociny i poddać się krytyce. Szkoda, że nie jest to normą, może miałbym wówczas okazję częściej oglądać "zdjęcia, które powstać nie powinny"

Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Nie byłoby krytyki i myślę, że nikt by się nie czepiał, gdyby nie cennik i nie pasująca do niego jakość zdjęć. No i jeszcze wyznanie na forum KKM:
    Chyba jest to pierwszy raz, kiedy komukolwiek obcemu pokazuję swoje zdjęcia...
    post z 27.06.2008
    Ostatnio edytowane przez terminator ; 09-09-2008 o 20:08

Bywalec Awatar Rafał32
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    Nie byłoby krytyki i myślę, że nikt by się nie czepiał, gdyby nie cennik i nie pasująca do niego jakość zdjęć. No i jeszcze wyznanie na forum MMK:

post z 27.06.2008
    Może by gościa do tego nowego TVN-owego programu(Mam Talent) zgłosić
    Aparat Foto

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Kinski- matko z córką ja g9 i wbudowaną lampą robiłbym zdjęcia lepsze pod każdym względem...
    He, he, zaraz się zaczniemy licytować, kto co zrobi, ale słabszym sprzętem. Myślę, że Fuji 5500 dałbym radę, a i jakimś kompaktem z serii A też...

Nie pamiętam dokładnie, co on tam miał wypisane - chyba Alfa 700 i klasyczny Tamron 17-50, który w moich okolicach dopiero staje się standardem... Takim sprzętem można bardzo ładnie zrobić ślub. Co więcej - każdy, kto ma jakieś pojęcie o fotografii zrobiłby z tego sprzętu przyzwoity użytek - taki, za który nie trzeba się wstydzić. To, co można zobaczyć na stronie woła o pomstę do nieba...
    Ale nie o to chodzi, chodzi o to, o czym pisał ktoś na forum Nikona - takich kaszaniarzy (khm, khm) trzeba eliminować...
    gdybym chciał krytykować zdjęcia innych to najpierw musiałbym pokazać swoje wypociny i poddać się krytyce. Szkoda, że nie jest to normą
    Nie zgodzę się - nie trzeba robić samemu lepszych zdjęć - nikt nie jest od razu Kaliną czy Habakukiem. Przecież nie każdy umie. Ważne, żeby nie robić tego, czego się nie umie, a jak się już to zrobi, to przynajmniej nie upubliczniać i nie wmawiać, że to "profi" i w ogóle sztuka. Dla mnie to oszukaństwo i nawet jakoś tak wydaje mi się moralnie ułomne - wmawiać ludziom, że to jednak dobra robota? A fe, nieładnie.

Większość ludzi nie ma ani takiego obycia, ani takiej wiedzy, ani nawet takich ambicji żeby zdjęcia ze ślubu były czymś nadzwyczajnym
    Kwestia świadomości, a ta bywa okrutna - młodzi (którym skaszaniono zdjęcia) wchodzą potem na jakąś stronkę (z dobrymi fotami) i "cuda, cuda ogłaszają" - przeżywają pewnie wstrząs psychiczny.
    Zresztą, świadomość młodych w tym zakresie zdaje się zmieniać - jednak inaczej to wygląda w Większych miastach, gdzie np. standard sprzętowy jest inny, niż w miasteczkach i wioskach (pisałem o tym gdzie indziej).
    Ba, sama Guru Ślubnej Fotografii to stwierdza - ta świadomość wzrasta. I bardzo dobrze!

Strona 50 z 103 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów