Naprawdę przydałyby się jakieś opisy w tym wątku. W linku od Smelbo widzę tylko po prostu słabe zdjęcia. Ale pewnie Kraków wykańcza konkurencję:P
Naprawdę przydałyby się jakieś opisy w tym wątku. W linku od Smelbo widzę tylko po prostu słabe zdjęcia. Ale pewnie Kraków wykańcza konkurencję:P
co do tego typu stronek już parę razy zabierałem głos i wyrażałem swoje zdanie ale zakładam, że Twój warsztat jest znacznie ciekawszy skoro zamieszczasz tego linka w tym wątku. Rozumiem też, że potrafisz konstruktywnie skrytykować te zdjęcia.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
chyba kolega zmienił zdanie i wykasował posta, ale chyba zdążyłem go zacytować![]()
Ostatnio edytowane przez panuna ; 01-02-2009 o 22:55 Powód: Automerged Doublepost
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx
bo całe nieszczęscie tego wątku polega na tym że wszyscy czują się mistrzami świata w fotografi ślubnej ,ale nie odróżniają dobrego zdjęcia od złego,90% podanych linów nie zasługuje do miana kiczu i 90 % uznanych fotografów ślubnych nie zasługuje na uznanie jakie posiada ,przynajmniej na tym forum. Przykład, dwa ostatnie linki do całkiem niezłych stron z niezłym materiałem przytoczone jako kicz.
http://www.zdjecia-weselne.pl/Agnieszka-i-Piotr.php
http://www.fotoagnez.pl/
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
smelbo jak wcześniej pisałem, zakładam że posiadasz znacznie lepszy warsztat, skoro zmieściłeś tego linka. Nie będę ukrywał, że nie znalazłem Twoich zdjęć na forum aby spróbować je porównać. Nie twierdzę też, że zamieszczony link prezentuje mistrzowskie wykonanie, gdyż można się spokojnie doczepić do "plastikowej naturalności" ujęć, szczególnie w plenerze, kadrowania, światła itp, itd.
We wcześniejszych postach odnosiłem się do tego typu linków jako pewnego rodzaju standard na rynku fotografów ślubnych, których gdybyśmy mieli przytaczać w wątku, to zapewne brakło by miejsca na serwerze.
Myślę, że autor zakładając ten wątek miał bardziej na myśli galerie, które pojawiały się w pierwszy postach.
Tak myślę, ale nie dziwię się jeżeli mnie ktoś za ten pogląd zaraz tutaj zjedzie. W końcu to forum![]()
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx
Personalne uwagi do czyichś zdjęć kierujcie sobie na priva/w Galeriach Użytkowników.
Oczywiście jak ktoś jest wyjątkowo złośliwy to wrzuci tu linki do zdjęć innego forumowicza.
przepraszam...
nie ma jak podac linka bo to flash....
Ostatnio edytowane przez Dilbercik ; 19-02-2009 o 16:19
Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L