Strona 96 z 103 PierwszyPierwszy ... 46869495969798 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1029

Wątek: Kicz Project - zdjęcia ślubne

Początki nałogu

Domyślnie

Matko,
    nie traktuję komentów na NK jako czegokolwiek poza tym czym są, czyli poza kupą udającą wzajemne międzyludzkie kontakty.
    to ty napisałeś że "miło jest poczytać fajne komenty na temat swojej pracy"

Mnie po prostu zupełnie niemiarodajne oceny nie sprawiają przyjemności i tyle
    Skończmy to bo bez sensu pierniczymy ok? : )
    Ostatnio edytowane przez josif ; 06-03-2009 o 11:45

SlawekN
    Guest

Domyślnie

Skończmy
    Pisałem ogólnie, a nie że Ty traktujesz komenty na NK jako wyrocznię Z Twoich postów wynika przecież coś zupełnie innego

Pozdróweczka

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Panowie. Nawet nie wiecie jaką siłą marketingową są zdjęcia fotografa umieszczone w profilach klientów. Dlatego pilnujmy umieszczania podpisu. Od jednych klientów mam juz 4 kolejne wesela bo ktoś zobaczył zdjęcia na NK.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

marco27
    Guest

Domyślnie

Chodzilo mi oto jak rozwiazac sprawe przerabiania zdjec przez klientow i umieszczania ich z waszym podpisem. Jak temu zapobiec???

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie robić zdjęć.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

marco27
    Guest

Domyślnie

Myslalem bardziej o jakims zdaniu w umowie z podpisywanej klientem, aby od razu wiedzial, ze nie wolno mu przerabiac zdjec. Co o tym myslicie?

Coś już napisał

Domyślnie

marco27 dobrze mowi. Cos w tym musi byc. Tutaj (USA) duze sieci sklepow jak STAPLES nie zeskanuja ani nie skopiuja zdjecia na ktorym z tylu jest informacja o fotografie - w takim przypadku nalezy przyniesc im zgode od fotografa.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackw Zobacz posta
    marco27 dobrze mowi. Cos w tym musi byc. Tutaj (USA) duze sieci sklepow jak STAPLES nie zeskanuja ani nie skopiuja zdjecia na ktorym z tylu jest informacja o fotografie - w takim przypadku nalezy przyniesc im zgode od fotografa.
    Ok.. Sklepy mogą to przestrzegać, ale myslisz, że takiego klienta by to obchodziło czyje sa zdjęcia i czego nie nalezy robić? Wystarczy spojrzeć na przykład gier, muzyki i filmów. Przed każdym fimlem na DVD jak wół jest napisane, że płyta przeznaczona jest do użytku domowego, zabrania się kopiowania, rozpowszechniania itd idp.. w zasadzie całe programy P2P są na mocy tych praw nielegalne ale czy kogoś to obchodzi?
    Btw. Ilu użytkowników tego (i nie tylko) forum poszło grzecznie do sklepu i kupiło płytkę PS'a za bagatela kilka tysięcy zł..?:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja mam dopkładnie taki zapis w umowie:

"Wykonawca oświadcza, że jego prawa autorskie do wykonanego dzieła są nieograniczone i że przenosi na Zamawiającego prawa autorskie do tego dzieła. W zastrzeżeniem, że ewentualne publikowanie zdjęć czy prezentacje publiczne będą opatrzone podpisem Wykonawcy, czyli Sebastiana Stankiewicza oraz adresem jego strony internetowej www.xxxxxxxx.pl."

jeśli chodzi o naszą klasę to takie publikacje uwazam za prywatne i nie śmiał bym zwracać uwagę parze młodej na brak mojego podpisu, jak dadza to fajnie, jak nie to trudno, zwrocil bym uwage na pewno jak by dali zdjecie mocno przez Siebie obrobione z moim podpisem
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Idąc tym tropem to zdjęcia w dowodach osobistych, paszportach i innych dokumentach też powinny być podpisane godnością fotografa, który je wykonał?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 96 z 103 PierwszyPierwszy ... 46869495969798 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów