Koniecznie:
http://www.sqorpion.pl/1.html
wklejka z palmami wymiata![]()
Koniecznie:
http://www.sqorpion.pl/1.html
wklejka z palmami wymiata![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Tak sobie przeglądam wczoraj sieć i znalazłem takie coś:
http://www.sesjaslubna.pl/Fotomontaz/index.html
Ciekawy jestem Waszych opinii![]()
czy chcialbym zdjecia slubne jak z linku - na pewno nie, lecz juz tam przewija sie kilka pomyslowych prac, sporo tez taniego kiczu. Jednak pozwolilem sobie obejrzec cala strone tego autora i mozna powiedziec, ze ma w portfolio sporo ciekawych, klasycznych prac, a ze trafiaja mu sie klienci na fotomontazowe potworki, to coz, dostosowal sie do oczekiwan rynku.
2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław
Dokładnie, mnie zdziwiło przede wszystkim to, że obok niezłych zdjęć znajdują się takie 'potworki'![]()
wow
jest tam parę perełek, np:
no chyba że to jakiś nowy super styl![]()
Ostatnio edytowane przez Arek_Gd ; 12-09-2008 o 17:38
Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams
Prezentowane tu "prace" nie zostały przez nikogo ukradzione tylko zaczerpnięte z ogólnodostępnych stron internetowych. Każdemu przysługuje prawo do swojej oceny, ba, nawet do kpiny, jeżeli uważa że poziom zdjęć jest żenujący. Można mieć oczywiście swoje zastrzeżenia do czepiających się prostych, niczym szczególnym nie wyróżniających się pamiątkowych zdjęć ale poziom wielu prezentowanych tu stron "fotografów" jest rzeczywiście żałosny i nic dziwnego że u wielu forumowiczów powoduje on "krzesłosapad".
Argument o tym ze aby krytykować efekty pracy innych trzeba najpierw samemu spróbować sfocić ślub jest tak samo trafiony jak twierdzenie że aby obiektywnie wypowiedzieć się na temat filmu należy uprzednio ukończyć łódzką filmówkę.
Każdy ma swoją wrażliwość estetyczną i ma prawo dzielić się nią z innymi, podając przykłady, nawet publicznie.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Trochę niedokładne porównanie. Co innego sprawa czy komuś się podobają zdjęcia a co innego jak zdjęcie zostało zrobione.
Część osób w tym wątku wypowiada się o walorach artystycznych zdjęć a część o poziomie technicznym.
Tak więc kontynuując Twoje porównanie do oceny produkcji filmowych:
a) Oceniać walory artystyczne i przekaz powinny osoby które oglądają inne filmy i mają do czego porównać
b) Oceniać styl kadrowania i prowadzenia kamery czy też efekty specjalne powinny osoby które mają jakieś doświadczenie w tym temacie i same kiedyś trzymały w ręce kamerę a potem siedziały nad montażem.
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
ale dlaczego? Czy jako totalny filmowy analfabeta nie mam prawa powiedziec ze nie podoba mi sie ujecie z boku czy ze skosa? Ja np jak ogladam skoki narciarskie to strasznie mnie denerwuje jak realizator przekazuje obraz z kamery na wprost zeskoku. Nie mam pojecia o realizacji transmisji skokow ale najzwyczajniej w swiecie nie podoba mi sie takie pokazanie zawodow bo gowno widac.