Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: kompakty Canona - czy konkurencja?

Widok wątkowy

martini
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    Zastanawia mnie, czy w kategorii "male, ladne, proste w obsludze, aparaty robiace ladne zdjecia, w cenie ~1000 zlotych) kompakty Canona sa rzeczywiscie najlepszym rozwiazaniem?

Czy moze od Canonowskich IXUSOW lepsza jest konkurencja - typu Olympus FE-200, czy Olympus Mju 750? A moze jakas inna firma? Vitez mowil, ze sie przymierza do IXUSA (chyba 800-tki) - a Wy macie jakies doswiadcznia ze sprzetem w tej kategorii? Co polecalibyscie?
    fuji f30/f31d jest mozna powiedziec cudem w kategorii szumow jezeli chodzi o kompakty, no ale na to sie sklada superccd + bodajze 6mpix. Na dzien obecny to jeden z najlepszych kompaktow do "pstrykania" a najlepszy pod wzg. wysokich iso. niestety jest na karty dx. ale w dobie rozwoju ceny spadaja i to nie problem w sumie..

olympus sp-350 jest bardzo ciekawy, ciekawy design ogolnie aparat udany poza dwoma minusami, ma wolny soft, i problem z aku, tzn jest bardzo pradozerny. gdyby nie to sadze zebym go kupil.

ja mialem na poacztku kupowac g7 ale albo innego canona, (640 albo 900ixus) jednak stwierdzilem ze go nie kupie, nie chce mi sie pisac dlaczego, 900 ixus ma ponoc problemy z af w ciemniejszych miejsciach i ogolnie wolny jest, tak wynikalo z videorelacji jaka widzialem gdy testowali 3 rozne kompkaty w tym tego ixusa, dlatego odstawilem go. Zostal 640 a ten ponoc, poza upchanymi wiecej mpix (eh marketing) strzela foty identyczne niz 610 + dodaje swoje zaszumienie wiec nie warto przeplacac.

Wrocilem tym sposobem do punktu wyjscia i obecnie najbardziej sklaniam sie do fuji, zastanawiam sie jeszcze nad panasem lx-2, ale bardzo malo o nim wiem, jeszcze nie spotkalem zadnego uzytkownika tego urzadzenia.

co do superzoomow to nie mialem z nimi stycznosci bo szukam czegos malego
    Ostatnio edytowane przez martini ; 05-01-2007 o 15:19

Uprawnienia umieszczania postów