Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: czy kupiłbyś refurba?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Kupiłem swoją pierwszą syfrę (hybryda Nikona) refurba z Allegro... chodził bez zastrzeżeń.
    Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    Kiedyś kupiłem refurbowaną kamerę Canona. Po pięciu dniach rozwaliła się. Naprawili na Zytniej. Rozwaliła się ponownie. Znowu naprawili. Znowu się rozwaliła...teraz leży rozwalona w szafie, gwarancja się skończyła
    a więc jeśli refurb - to tylko Nikon

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Nawet jeżeli wyjdzie następca "5", to czy uważasz, że jest w tym aparacie coś, czego Ci brakuje?
    Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    Niczego, zawsze mówię, że to najlepszy dSLR ;-) Ale wiesz jak to jest, przeważnie każdy chce mieć najnowszy model;-)
    Moim (i nie tylko) zdaniem 'piątka" to bardzo surowy korpus. Brakuje mu bardzo wielu funkcjonalnosci znanych choćby z takich korpusów jak Nikony D80/D200 czy Pentax K10D.
    UWAGA! Nie mylić funkcjonalności z jakością zdjęć! Co do funkcjonalności mam na mysli takie rzeczy jak: ISO w wizjerze, konfigurowalne AutoISO, bezprzewodowe sterowanie systemowymi lampami błyskowymi, siatka w wizjerze, itd, itp... MLU niezaryte w menu i naprawdę mógłbym tak jeszcze długo wymieniać...

Oczywiście Canon celowo wypuścił taki goły korpus jakim jest 5D. Teraz przez 10 lat będzie do niego dodawał powoli i sukcesywnie poszczególne ficzery.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 05-01-2007 o 13:32
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uprawnienia umieszczania postów