Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: czy kupiłbyś refurba?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Kupiłem swoją pierwszą syfrę (hybryda Nikona) refurba z Allegro... chodził bez zastrzeżeń.
    Cytat Zamieszczone przez dazz Zobacz posta
    Kiedyś kupiłem refurbowaną kamerę Canona. Po pięciu dniach rozwaliła się. Naprawili na Zytniej. Rozwaliła się ponownie. Znowu naprawili. Znowu się rozwaliła...teraz leży rozwalona w szafie, gwarancja się skończyła
    a więc jeśli refurb - to tylko Nikon

Nawet jeżeli wyjdzie następca "5", to czy uważasz, że jest w tym aparacie coś, czego Ci brakuje?
    Niczego, zawsze mówię, że to najlepszy dSLR ;-) Ale wiesz jak to jest, przeważnie każdy chce mieć najnowszy model;-)
    Moim (i nie tylko) zdaniem 'piątka" to bardzo surowy korpus. Brakuje mu bardzo wielu funkcjonalnosci znanych choćby z takich korpusów jak Nikony D80/D200 czy Pentax K10D.
    UWAGA! Nie mylić funkcjonalności z jakością zdjęć! Co do funkcjonalności mam na mysli takie rzeczy jak: ISO w wizjerze, konfigurowalne AutoISO, bezprzewodowe sterowanie systemowymi lampami błyskowymi, siatka w wizjerze, itd, itp... MLU niezaryte w menu i naprawdę mógłbym tak jeszcze długo wymieniać...

Oczywiście Canon celowo wypuścił taki goły korpus jakim jest 5D. Teraz przez 10 lat będzie do niego dodawał powoli i sukcesywnie poszczególne ficzery.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 05-01-2007 o 13:32
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Może wyjdzie 4000D? Byłby odpowiedzią na D40, bo do tej pory to Canon rządził w klasie najtańszych luster.
    system EOS

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

nie ma co już wiecej spekulować

jeżdżę nowym samochodem, nigdy nie kupiłem używanego
    to byla tak przenosnia - refurb czy nie, nowe auto czy uzywane - popsuc sie moze kazde. Malo tego uwazasz, ze jak kupisz nowy fabrycznie aparat to bedzie on w 100% sprawny, albo ze sprawdzisz go na 100% przed zakupem? Jak masz obiekcje przed refurbem bo masz zle doswiadczenia to na pewno nie wyleczysz sie z tego kupujac zawsze nowe fabrycznie rzeczy.
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Domyślnie

Teraz już nie pamiętam, ale chyba są pewne stopnie owego refurbingu, w zależności od tego, dlaczego sprzęt zyskał owe zaszczytne miano.
    Poza tym istnieje prawdopodobieństwo, że to samo mogłoby się przytrafić z nową puszką (było o tym na forum). Moim zdaniem za taką cenę - jeśli planowawałeś zmianę puchy - warto brać.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Poza tym istnieje prawdopodobieństwo, że to samo mogłoby się przytrafić z nową puszką (było o tym na forum).
    Mało tego, spotkałem się z opiniami, że w refurb jest OK, bo to co się w nim miało zepsuć juz się zepsuło i zostało naprawione.

Moim zdaniem za taką cenę - jeśli planowawałeś zmianę puchy - warto brać.
    Ale przyjrzyj się jeszcze raz wątkowi od początku, bo mam wątpliwości, czy to jest do zakupu za 725 funtów:
    http://canon-board.info/showthread.p...015#post263015
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 05-01-2007 o 14:08
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Jakiś czas temu strasznie mocno się napaliłem własnie na 5D z refurba bo ceny były fajne , po tym jak już z "kasą w ręku" licytowałem zawzięcie to delaj foce z 350D. Okazało się że naprawde żadko kiedy cany za 5D schodzą poniżej 1000 funtów
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Macie może jakieś doświadczenia ze sprzedawcą "Canon outlet" na ebay UK?
    http://search.ebay.co.uk/_W0QQfrppZ2...Q5fuk1QQfgtpZ4

Refurbowany 5D można wyrwać od 725 funtów, tj. od ok. 4200zl.
    http://cgi.ebay.co.uk/Canon-Outlet-D...em280067102670
    te 725 funtów to cena początkowa. Aukcja zakończy się zapewne ceną powyżej 1200 GBP
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    te 725 funtów to cena początkowa. Aukcja zakończy się zapewne ceną powyżej 1200 GBP
    Możliwe, do 1000GBP myślę, że warto brać. Powyżej już napewno nie kupię.

Coś już napisał Awatar Chomiczq
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie moje 3 grosze o refurbach

Witajcie, kupiłem w lutym 2006 refurba 300D. Stan idealny / folijka śmierdzi nowością, natrzaskanych 30k zdjęć bez problemów. DO 1000 GBP nie ma się co zastanawiać i brać refurba. Ale poczekajcie do lutego, może faktycznie "coś" drgnie i 5D zejdzie na miesiącach do około 6k PLN
    300D + 18-55 f/3.5-5.6 + 50 f/1.8 + SMC Takumar 50 f/1.4 + MC HELIOS 135 f/4 + MC Helios 50 44M4-7 f/2 + Industar 50mm + MC Auto Revuenon 200 f/3.5 i jakieś inne badziewia...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów