Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Bluetooth, Windows XP, Widcomm i czytnik kart CF na BT

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie Bluetooth, Windows XP, Widcomm i czytnik kart CF na BT

Mam krótkie i proste pytanie. Kupiłem sobie adapter bluetooth na USB (jakiś z allegro - noname). Problem jest w połączeniu i instalowaniu sterowników w Windowsie XP z SP2. Windowsowy sterownik nie działa w ogóle. Na forach doczytałem, że potrzebny jest pakiet Widcomm drivers. Jeśli ktoś ma może taki pakiet, to czy mógłby podesłać? calliactis @ o2.pl Chcę połączyć notebooka z czytnikiem kart na BT (cudo przywiezione przez znajomego z USA - też noname) i odtwarzaczem obrazów JPEG (przesłanych przez BT) na telewizorze, produkcji Sony Ericsson (adapter na łącze 'euro').
    Jeśli ktoś moze mi pomóc w kwestii tych sterowników Widcomm'a to będę wdzięczny

BTW: udało mi się ściągnąć pakiet w wersji 1.4.xxx ale tam ani jeden plik nie stanowi sterownika (nie jest rozpoznawany po wskazaniu w device manager) i nie wiem co instalować...
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

hehe jesli chcesz zrzucac fotki z czytnika na BT - to wspolczuje no chyba ze masz klka dni na strate czasu

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po BT to będzie się straaaasznie długo zgrywać. Moim zdaniem nie warto się męczyć, chociaż pomysł ciekawy. A co do sterowników - spróbuj przy wyjętym donglu zainstalować pakiet który masz. Dopiero później podepnij dongla. I poza tym zajrzyj tutaj, może tam znajdziesz nowszą wersję, która ci pomoże.
    A jeśli wystarczy pakiet BlueSoleil, to mam jakieś wersje z moich dongli, może to wystarczy.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Uprawnienia umieszczania postów