Pokaż wyniki od 1 do 10 z 533

Wątek: Canon EF 28 mm f/1.8 USM

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie Odp: Canon EF 28 mm f/1.8 USM

Miałem 2 sztuki tego szkła, z bliska trafiał idealnie, obrazek piekny jednakże z daleka potrafił bardzo często nie trafić. Zdjęcia w ruchu też dla niego wyzwanie. Szkoda, bo fajne, jasne i w miare tanie szkiełko. 3 sztuki nie zaryzykuje :P
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Miałem 2 sztuki tego szkła, z bliska trafiał idealnie, obrazek piekny jednakże z daleka potrafił bardzo często nie trafić. Zdjęcia w ruchu też dla niego wyzwanie. Szkoda, bo fajne, jasne i w miare tanie szkiełko. 3 sztuki nie zaryzykuje :P
    Dziwne rzeczy piszesz, mam 28mm i z bliska/ daleka a tym bardziej w ruchu trafia jak złoto. używam zawsze na 2,2 podpięte do 5D

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Dziwne rzeczy piszesz, mam 28mm i z bliska/ daleka a tym bardziej w ruchu trafia jak złoto. używam zawsze na 2,2 podpięte do 5D
    Nie dziwne tylko sprawdzone na niejednym zleceniu. Może się przełamię i kupię 3 sztukę dla sprawdzenia. Bo szkło obrazkiem mi bardzo odpowiadało.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Nie dziwne tylko sprawdzone na niejednym zleceniu. Może się przełamię i kupię 3 sztukę dla sprawdzenia. Bo szkło obrazkiem mi bardzo odpowiadało.
    Ja mam drugi egzemplarz i jest ok na 5D (poprzedni też był ok, bezmyślnie sprzedałem) - moje ulubione szkło, 35L to jednak ciężki kloc ;-) 28/1.8 to słoik reporterski i zdecydowanie lepiej się sprawuje na bliskich dystansach, ale przy więszych odległościach u mnie na pewno nie gorzej z celnością niż np 35L. Inna sprawa, że 28-ka ma słabszy kontrast i taki rozkład ostrości w kadrze, że lepiej ją przymykać conajmniej do 2.8 przy większych dystansach - bo przy ogromnej scenie jaką złapiemy i tak, na 1.8-2, ostro będzie tylko w środku, jakieś 25% całego kadru. Ale do tych 3-4 metrów, co i tak jest już przynajmniej dla mnie dość daleko przy tej ogniskowej (na ff), spokojnie można używać na 1.8-2.2.
    Ostatnio edytowane przez PioterD ; 20-07-2013 o 19:12
    5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm

Uprawnienia umieszczania postów